Yazın Midenizi Yormayacak Zeytinyağlı Yemek Önerileri

Yaz aylarında ağır yemeklerden kaçınmak mide sağlığı için önem taşıyor.

  1. Mutfaklarda zeytinyağlı yemeklerin yeri ayrıdır. Hem lezzetli hem de hafif olmaları ile yaz aylarında sıklıkla tercih edilirler. İşte sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken zeytinyağlı yemek önerileri...

    Mutfaklarda zeytinyağlı yemeklerin yeri ayrıdır. Hem lezzetli hem de hafif olmaları ile yaz aylarında sıklıkla tercih edilirler. İşte sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken zeytinyağlı yemek önerileri...

  2. Zeytinyağlı Bezelye  <p>    Bezelyeler yeni çıkmışken zeytinyağlı hafif yemek arayışında olanlara güzel bir seçenek. Havuç, patates, kapya biber ve sarı biberle renk katacağınız zeytinyağlı bezelye yemeğinin tadı damağınızda kalacak.

    Zeytinyağlı Bezelye

    Bezelyeler yeni çıkmışken zeytinyağlı hafif yemek arayışında olanlara güzel bir seçenek. Havuç, patates, kapya biber ve sarı biberle renk katacağınız zeytinyağlı bezelye yemeğinin tadı damağınızda kalacak.

  3. Zeytinyağlı Semizotu<p>    Sağlıklı yağ asitleri içeren sebzelerden biri olan semizotu, zeytinyağı, sarımsak ve pirinç eşliğinde yazın hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek.

    Zeytinyağlı Semizotu

    Sağlıklı yağ asitleri içeren sebzelerden biri olan semizotu, zeytinyağı, sarımsak ve pirinç eşliğinde yazın hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek.

  4. Zeytinyağlı Bamya<p>    Taze veya kurutulmuş olarak zeytinyağı ile pişirildiğinde vazgeçilmeyen bir lezzet. Sarımsak, domates, havuç gibi yaz sebzeleri ile harmanlandığında bir tabak daha yemek isteyebilirsiniz.

    Zeytinyağlı Bamya

    Taze veya kurutulmuş olarak zeytinyağı ile pişirildiğinde vazgeçilmeyen bir lezzet. Sarımsak, domates, havuç gibi yaz sebzeleri ile harmanlandığında bir tabak daha yemek isteyebilirsiniz.

  5. Zeytinyağlı Enginar<p>    Sevilen sebzelerden biri olan enginar havuç ve patates eşliğinde üzerine limon sosu ile hafif yemek isteyenlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

    Zeytinyağlı Enginar

    Sevilen sebzelerden biri olan enginar havuç ve patates eşliğinde üzerine limon sosu ile hafif yemek isteyenlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

  6. Zeytinyağlı Börülce<p>    Pratik yapımıyla hafif bir öğün geçirmek isteyenlerin tabağında yer alabilecek zeytinyağı ile harmanlanmış börülceyi mevsiminde tüketmekte fayda var.

    Zeytinyağlı Börülce

    Pratik yapımıyla hafif bir öğün geçirmek isteyenlerin tabağında yer alabilecek zeytinyağı ile harmanlanmış börülceyi mevsiminde tüketmekte fayda var.

  7. Barbunya Pilaki<p>    Tarçın ve şekerin eşlik ettiği zeytinyağlı barbunya pilaki havuç ve biber ile birleştiğinde sevdiklerinizin tekrar isteyeceği bir yemek olacak. Hafif ve doyurucu olması masanızda baş tacı edilmesini sağlayacak.

    Barbunya Pilaki

    Tarçın ve şekerin eşlik ettiği zeytinyağlı barbunya pilaki havuç ve biber ile birleştiğinde sevdiklerinizin tekrar isteyeceği bir yemek olacak. Hafif ve doyurucu olması masanızda baş tacı edilmesini sağlayacak.

  8. Zeytinyağlı Havuçlu Pırasa<p>    Soğangillerden bir sebze olan pırasa doğal antibiyotik etkisi ile mutfağımızda yerini alıyor. Kendi suyuyla halis zeytinyağı eşliğinde pişip dereotu ile aromalandığında sıklıkla tercih edeceğiniz bir yemek olacak.

    Zeytinyağlı Havuçlu Pırasa

    Soğangillerden bir sebze olan pırasa doğal antibiyotik etkisi ile mutfağımızda yerini alıyor. Kendi suyuyla halis zeytinyağı eşliğinde pişip dereotu ile aromalandığında sıklıkla tercih edeceğiniz bir yemek olacak.

  9. Portakallı Pırasa<p>    Pırasayı portakallı denediniz mi? Denemediyseniz pişerken iki bardak portakal suyu ekleyin. Enfes tadıyla damaklarınızı şenlendirecek portakallı pırasa yemek listenizde yerini almalı.

    Portakallı Pırasa

    Pırasayı portakallı denediniz mi? Denemediyseniz pişerken iki bardak portakal suyu ekleyin. Enfes tadıyla damaklarınızı şenlendirecek portakallı pırasa yemek listenizde yerini almalı.

  10. Yaz Türlüsü<p>    Akla gelen her sebze ve et türü ile yapılabilen türlü tepside veya güveçte pişmeye uygun bir yemek. İri doğranmış yaz sebzeleri zeytinyağı ile sotelenip domates ve suyu ile pişirildiğinde tadı damağınızda kalacak.

    Yaz Türlüsü

    Akla gelen her sebze ve et türü ile yapılabilen türlü tepside veya güveçte pişmeye uygun bir yemek. İri doğranmış yaz sebzeleri zeytinyağı ile sotelenip domates ve suyu ile pişirildiğinde tadı damağınızda kalacak.

  11. Zeytinyağlı Mücver<p>    Yağda kızartmaya alıştığımız kabak mücveri aynı malzemelerle fırında pişirildiğinde hafif ve sağlıklı bir lezzet olabiliyor. Midenizi yormayacak doyurucu bir öğün için bol salata eşliğinde zeytinyağı ile yapılmış fırında mücveri tadabilirsiniz.

    Zeytinyağlı Mücver

    Yağda kızartmaya alıştığımız kabak mücveri aynı malzemelerle fırında pişirildiğinde hafif ve sağlıklı bir lezzet olabiliyor. Midenizi yormayacak doyurucu bir öğün için bol salata eşliğinde zeytinyağı ile yapılmış fırında mücveri tadabilirsiniz.