İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şekeri Düşüren Yiyecekler Nelerdir?

Şeker hastası olan kişiler özellikle yediğine içtiğine dikkat etmek zorundadırlar. Çünkü tüketilen bir takım yiyecekler şekerin yükselmesine neden olabilir. Hangi yiyecekler şekeri yükseltir, şekeri düşüren yiyecekler nelerdir diyorsanız işte cevapları

  1. Keten Tohumu:  Keten tohumu içerisinde Yüksek lif ve yağ asidi barındırır. Keten tohumu aynı zamanda, sağlıklı yağ asitleri olan ve vücudun üretmediği pmhe-3 ve omega-6 yağ asitleri ile genel sağlığınıza katkıda bulunur. Keten tohumu şekeri düşürmek için kullanılan besinler arasındadır.

    Keten Tohumu: Keten tohumu içerisinde Yüksek lif ve yağ asidi barındırır. Keten tohumu aynı zamanda, sağlıklı yağ asitleri olan ve vücudun üretmediği pmhe-3 ve omega-6 yağ asitleri ile genel sağlığınıza katkıda bulunur. Keten tohumu şekeri düşürmek için kullanılan besinler arasındadır.

  2. Tatlı Patates  Tatlı patates, düşük glisemik endeksine sahiptir ve kan şekerini sabit tutar. Tatlı patates yendiğinde kan şekerini yavaş yavaş yükseltir ve uzun bir süre aynı seviyede kalmasını sağlayarak açlık hissi yaşanmasını engeller.

    Tatlı Patates Tatlı patates, düşük glisemik endeksine sahiptir ve kan şekerini sabit tutar. Tatlı patates yendiğinde kan şekerini yavaş yavaş yükseltir ve uzun bir süre aynı seviyede kalmasını sağlayarak açlık hissi yaşanmasını engeller.

  3. Lahana kürü tarifi  Lahanın en dışında yer alan yapraklarını bir kısmını alın ve klorsuz suyun içerisinde 15 dk boyunca kaynatın. Ilınan suyu aç veya tok karnına şeker seviyesini kontrol altına almak için her gün içebilirsiniz.

    Lahana kürü tarifi Lahanın en dışında yer alan yapraklarını bir kısmını alın ve klorsuz suyun içerisinde 15 dk boyunca kaynatın. Ilınan suyu aç veya tok karnına şeker seviyesini kontrol altına almak için her gün içebilirsiniz.

  4. Az yağlı süt

    Az yağlı süt

  5. Elma

    Elma

  6. GREYFURT

    GREYFURT

  7. HAVUÇ

    HAVUÇ

  8. BEZELYE

    BEZELYE

  9. MÜSLİ

    MÜSLİ

  10. BİBER

    BİBER

  11. Limon- elma sirkesi karışımı

    Limon- elma sirkesi karışımı

  12. BUĞDAY

    BUĞDAY