İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler

En kolay oturma izni veren ülkeler, listede Türkiye de var

  1. Ulaşımın kolaylaşması ve ucuzlamasıyla başka bir ülkede yaşamayı, bir süreliğine dahi deneyimlemek isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Avrupa Birliği ülkeleri vizesiz dolaşım imkânı nedeniyle oldukça revaçta.

    Ulaşımın kolaylaşması ve ucuzlamasıyla başka bir ülkede yaşamayı, bir süreliğine dahi deneyimlemek isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Avrupa Birliği ülkeleri vizesiz dolaşım imkânı nedeniyle oldukça revaçta.

  2. Peki oturma izni almak için hangi Avrupa ülkelerini tercih etmeli? Hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? Ne kadar paranız olmalı?

    Peki oturma izni almak için hangi Avrupa ülkelerini tercih etmeli? Hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? Ne kadar paranız olmalı?

  3. Henley and Partners ismindeki vatandaşlık danışmanlığı firması yaşam kalitesi, pasaport değeri vb. kriterlere bakarak Avrupa ülkelerini inceledi ve bir sıralama yaptı. İşte en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine sahip AB ülkeleri.

    Henley and Partners ismindeki vatandaşlık danışmanlığı firması yaşam kalitesi, pasaport değeri vb. kriterlere bakarak Avrupa ülkelerini inceledi ve bir sıralama yaptı. İşte en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine sahip AB ülkeleri.

  4. 11 - BULGARİSTANFotoğraf kaynak: Google ücretsiz servisi

    11 - BULGARİSTANFotoğraf kaynak: Google ücretsiz servisi

  5. Bulgaristan'da oturma izni alabilmek için 500 bin euro değerinde devlet tahvili almak.

    Bulgaristan'da oturma izni alabilmek için 500 bin euro değerinde devlet tahvili almak.

  6. Ya da 5 yıl boyunca elde tutmak yeterli.

    Ya da 5 yıl boyunca elde tutmak yeterli.

  7. 10 - YUNANİSTAN

    10 - YUNANİSTAN

  8. Yunanistan'da D tipi olarak bilinen vizeyi aldıktan sonra bir adım daha var.

    Yunanistan'da D tipi olarak bilinen vizeyi aldıktan sonra bir adım daha var.

  9. Yatırımcılar 250 bin euro değerinde gayrımenkul alarak Yunanistan oturma izni almaya hak kazanabiliyor.

    Yatırımcılar 250 bin euro değerinde gayrımenkul alarak Yunanistan oturma izni almaya hak kazanabiliyor.

  10. 9 - MONACO

    9 - MONACO

  11. Monaco'da oturanlar gelir vergisi, sermaye kazanç vergisi ya da varlık vergisi gibi yükümlülüklerden muaf. Schengen bölgesindeki ülkelerde vizesiz dolaşabiliyorlar.

    Monaco'da oturanlar gelir vergisi, sermaye kazanç vergisi ya da varlık vergisi gibi yükümlülüklerden muaf. Schengen bölgesindeki ülkelerde vizesiz dolaşabiliyorlar.

  12. Sahip olmanız gereken ise bir Monaco bankasında adınıza açılacak bir hesap ve oturacağınız süre boyunca orada tutmanız gereken 500 bin euro.

    Sahip olmanız gereken ise bir Monaco bankasında adınıza açılacak bir hesap ve oturacağınız süre boyunca orada tutmanız gereken 500 bin euro.

  13. 8 - JERSEY ADASI

    8 - JERSEY ADASI

  14. Jersey Adası da düşük vergi uygulamaları ve ılıman iklimiyle cazibe merkezlerinden. Oturma izni için bir yıllık mininmum yatırım miktarı 125 bin sterlin.

    Jersey Adası da düşük vergi uygulamaları ve ılıman iklimiyle cazibe merkezlerinden. Oturma izni için bir yıllık mininmum yatırım miktarı 125 bin sterlin.

  15. Birleşik Krallık kanunlarına tabi bu off shore adasında bu durum, yalnızca 625 bin sterlinin üzerinde geliri olanlar için geçerli.

    Birleşik Krallık kanunlarına tabi bu off shore adasında bu durum, yalnızca 625 bin sterlinin üzerinde geliri olanlar için geçerli.

  16. 7 - BİRLEŞİK KRALLIK

    7 - BİRLEŞİK KRALLIK

  17. Britanya pek ucuz sayılmasa da sunduğu olanaklar nedeniyle varlıklı insanların en fazla ilgi gösterdiği yerlerden.

    Britanya pek ucuz sayılmasa da sunduğu olanaklar nedeniyle varlıklı insanların en fazla ilgi gösterdiği yerlerden.

  18. Oturma izni programları aşamalı. 2 milyon ila 10 milyon sterlin arası yatırım isteniyor.

    Oturma izni programları aşamalı. 2 milyon ila 10 milyon sterlin arası yatırım isteniyor.

  19. 6 - LETONYA

    6 - LETONYA

  20. Letonya'da geçici oturma izni alabilmek için 250 bin euro değerinde bir mülk satın almak lazım.

    Letonya'da geçici oturma izni alabilmek için 250 bin euro değerinde bir mülk satın almak lazım.

  21. Ancak bununla da bitmiyor ve yüzde 5 vergi ödemek gerekiyor.

    Ancak bununla da bitmiyor ve yüzde 5 vergi ödemek gerekiyor.

  22. 5 - İSPANYA

    5 - İSPANYA

  23. İspanya bir yandan işsizlikle uğraşırken bir yandan da 500 bin euro değerinde ev alanlara oturma izni vererek yatırımcı çekmeye çalışıyor.

    İspanya bir yandan işsizlikle uğraşırken bir yandan da 500 bin euro değerinde ev alanlara oturma izni vererek yatırımcı çekmeye çalışıyor.

  24. İspanya'da oturmak için bir diğer yol da 2 milyon euro ödeyip devlet tahviline girmek ve oturulduğu süre boyunca bunu muhafaza etmek.

    İspanya'da oturmak için bir diğer yol da 2 milyon euro ödeyip devlet tahviline girmek ve oturulduğu süre boyunca bunu muhafaza etmek.

  25. 4 - MALTA

    4 - MALTA

  26. Malta, kalıcı oturma izni alanlara yüzde 15 vergi uyguluyor.

    Malta, kalıcı oturma izni alanlara yüzde 15 vergi uyguluyor.

  27. Aradaki tek engel ise 275 bin euro tutarında bir gayrımenkul alıp alamayacağınız.

    Aradaki tek engel ise 275 bin euro tutarında bir gayrımenkul alıp alamayacağınız.

  28. 3 - PORTEKİZ

    3 - PORTEKİZ

  29. Portekiz oturma izni verirken meseleye çok yönlü yaklaşıyor. 10 kişiye istihdam sağlayacak bir iş kurana kapısı açık.

    Portekiz oturma izni verirken meseleye çok yönlü yaklaşıyor. 10 kişiye istihdam sağlayacak bir iş kurana kapısı açık.

  30. İş kurmakla uğraşmak istemeyenler bir Portekiz bankasına 1 milyon euro yatırarak ya da 500 bin euro ödeyip ev alarak da sorunu çözebilir.

    İş kurmakla uğraşmak istemeyenler bir Portekiz bankasına 1 milyon euro yatırarak ya da 500 bin euro ödeyip ev alarak da sorunu çözebilir.

  31. 2 - BELÇİKA

    2 - BELÇİKA

  32. Belçika iki ay gibi kısa bir sürede oturma izni başvurusunu sonuca bağlıyor ama her parasını olana kapısını açmıyor.

    Belçika iki ay gibi kısa bir sürede oturma izni başvurusunu sonuca bağlıyor ama her parasını olana kapısını açmıyor.

  33. Ya akraba bağı ya da güçlü bir iş planı istiyor. Devletin belirlediği uzun fakat eşit uygulanan bir yapılacaklar listesine sahipler.

    Ya akraba bağı ya da güçlü bir iş planı istiyor. Devletin belirlediği uzun fakat eşit uygulanan bir yapılacaklar listesine sahipler.

  34. 1 - AVUSTURYA

    1 - AVUSTURYA

  35. Avusturya da Belçika gibi illa ki para isteyenlerden değil. Yatırım gerektirmeyen 10 çeşit oturma izni vizesi sağlayabiliyorlar.

    Avusturya da Belçika gibi illa ki para isteyenlerden değil. Yatırım gerektirmeyen 10 çeşit oturma izni vizesi sağlayabiliyorlar.

  36. Sanatçılar, gazeteciler, kendi işinin sahibi olanlar yad a şirket çalışanları... Ancak yine de banka da 2500 euro ile 40 bin euro arası bir nakit göstermek gerekiyor.

    Sanatçılar, gazeteciler, kendi işinin sahibi olanlar yad a şirket çalışanları... Ancak yine de banka da 2500 euro ile 40 bin euro arası bir nakit göstermek gerekiyor.

  37. Türkiye de yabancı ülke vatandaşlarına çeşitli yollarla oturma izni ve vatandaşlık imkânı sağlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulamasına göre şartlar şöyle:

    Türkiye de yabancı ülke vatandaşlarına çeşitli yollarla oturma izni ve vatandaşlık imkânı sağlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulamasına göre şartlar şöyle:

  38. En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın almak,

    En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın almak,

  39. En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapmak,

    En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapmak,