Google 'Bedava İnternet' Dağıtmaya Başladı

Google'ın ve test aşamasında olan projelerinden Project Loon hayata geçti. İlk olarak Porto Riko'da semalarda görülen balonlar internet erişimi olmayan bölgelere internet dağıtacak.

  1. Google'ın internet erişimi olmayan bölgelere internet ulaştırmak için bir süredir üzerinde çalıştığı proje resmen hayata geçti.

    Google'ın internet erişimi olmayan bölgelere internet ulaştırmak için bir süredir üzerinde çalıştığı proje resmen hayata geçti.

  2. Project Loon İlk olarak Porto Riko'da internet hizmeti sağlamaya başladı.

    Project Loon İlk olarak Porto Riko'da internet hizmeti sağlamaya başladı.

  3. Söz konusu projenin hayat geçmesi ile Google, internetin ulaştırılamadığı bölgelere ücretsiz hizmet götürecek.

    Söz konusu projenin hayat geçmesi ile Google, internetin ulaştırılamadığı bölgelere ücretsiz hizmet götürecek.

  4. Şirket bağlantı ağını gelişmiş ülkelerde olduğu gibi milyarlarca dolar maliyetli altyapılar inşa ederek kurmak yerine gökyüzünden internet sinyali sağlayacak tenis kortu büyüklüğünde dev balonlarla temin etmeyi planlıyor.

    Şirket bağlantı ağını gelişmiş ülkelerde olduğu gibi milyarlarca dolar maliyetli altyapılar inşa ederek kurmak yerine gökyüzünden internet sinyali sağlayacak tenis kortu büyüklüğünde dev balonlarla temin etmeyi planlıyor.

  5. Her balonun altındaki yalnızca 40 kilometre çapındaki bir alana internet bağlantısı sağladığından ilk çemberin, güney yarı kürede, yeryüzünün görece küçük bir kısmıyla sınırlı kalacağı tahmin ediliyor.

    Her balonun altındaki yalnızca 40 kilometre çapındaki bir alana internet bağlantısı sağladığından ilk çemberin, güney yarı kürede, yeryüzünün görece küçük bir kısmıyla sınırlı kalacağı tahmin ediliyor.

  6. bu projeyle, 255 milyon nüfuslu ülkede hâlâ internete erişimi olmayan 100 milyondan fazla insana bu hizmetin sağlanabileceğini kaydediyor.

    bu projeyle, 255 milyon nüfuslu ülkede hâlâ internete erişimi olmayan 100 milyondan fazla insana bu hizmetin sağlanabileceğini kaydediyor.