Uzak Durmanız Gereken 30 Yiyecek

Uzak durmanız gereken 30 yiyecek

  1. Pirinç     Vücudunuzda hızla yükselen kan şekerinin en temel sebeplerinden biri beyaz pirinçtir. Beyaz pirinç yerine kahverengi pirinci tercih edebilirsiniz.     Pirinç ilk yediğiniz anda enerji verse bile, kısa bir süre sonra açlığınızı arttırarak, enerjinizin düşmesine sebep olacaktır.

    Pirinç Vücudunuzda hızla yükselen kan şekerinin en temel sebeplerinden biri beyaz pirinçtir. Beyaz pirinç yerine kahverengi pirinci tercih edebilirsiniz. Pirinç ilk yediğiniz anda enerji verse bile, kısa bir süre sonra açlığınızı arttırarak, enerjinizin düşmesine sebep olacaktır.

  2. Üzüm     Meyve sağlıklı bir besin tipi olsa da, üzüm içinde yüksek miktarda şeker bulunur. Canınızın tatlı istemesi için bir döngü başlamasına neden olabilir.     Eğer mutlaka üzüm yiyecekseniz, light peynirle birlikte tüketirseniz, kan şekerinizin aniden yükselmesini engellemiş olursunuz.

    Üzüm Meyve sağlıklı bir besin tipi olsa da, üzüm içinde yüksek miktarda şeker bulunur. Canınızın tatlı istemesi için bir döngü başlamasına neden olabilir. Eğer mutlaka üzüm yiyecekseniz, light peynirle birlikte tüketirseniz, kan şekerinizin aniden yükselmesini engellemiş olursunuz.

  3. Düşük kalorili atıştırmalıklar     Karnınız acıktığında kilo almamak için düşük kalorili atıştırmalıkları tercih etmek size mantıklı geliyor olabilir. Ancak...     Bu yiyecekler sağlıklı olmasına karşın, genellikle lezzetli olmadıklarından, beyninizi doyurmakta zorlanırlar. Bu yüzden açken normal bir öğün yiyin, atıştırmayın.

    Düşük kalorili atıştırmalıklar Karnınız acıktığında kilo almamak için düşük kalorili atıştırmalıkları tercih etmek size mantıklı geliyor olabilir. Ancak... Bu yiyecekler sağlıklı olmasına karşın, genellikle lezzetli olmadıklarından, beyninizi doyurmakta zorlanırlar. Bu yüzden açken normal bir öğün yiyin, atıştırmayın.

  4. Diyet içecekler     Kilo kaybetmek için diyet asitli içecekler içmek kilo kaybetmek yerine kilo almanıza neden olacaktır.

    Diyet içecekler Kilo kaybetmek için diyet asitli içecekler içmek kilo kaybetmek yerine kilo almanıza neden olacaktır.

  5. Hazır çorba     Öğle yemeği veya akşam yemeği pratik geçsin diye konserve yediğiniz çorbalar, sodyum yüklüdür. Bu ekstra kilo demektir.     Yüksek sodyumlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bunu mutlaka yiyecekseniz, en azından düşük sodyumlu olanları tercih edin.

    Hazır çorba Öğle yemeği veya akşam yemeği pratik geçsin diye konserve yediğiniz çorbalar, sodyum yüklüdür. Bu ekstra kilo demektir. Yüksek sodyumlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bunu mutlaka yiyecekseniz, en azından düşük sodyumlu olanları tercih edin.

  6. Dondurulmuş yemekler     Bir yemek krizi ortaya çıktığında dondurucu yemek ve dondurulmuş pizza, konserve gibi yiyecekler size cazip gelebilir.     Ancak içerdikleri yüksek oranlı tatlandırıcılar ve dondurulma işlemi esnasında kullanılan katkı ürünleri zararlıdır.

    Dondurulmuş yemekler Bir yemek krizi ortaya çıktığında dondurucu yemek ve dondurulmuş pizza, konserve gibi yiyecekler size cazip gelebilir. Ancak içerdikleri yüksek oranlı tatlandırıcılar ve dondurulma işlemi esnasında kullanılan katkı ürünleri zararlıdır.

  7. Tuzlu fıstık     Önemli bir protein içeriği olabilen kuruyemişler, aynı zamanda en önemli düşman da olabiliyorlar. Avuç avuç yediğiniz fıstıkların kalorisini biliyor musunuz?

    Tuzlu fıstık Önemli bir protein içeriği olabilen kuruyemişler, aynı zamanda en önemli düşman da olabiliyorlar. Avuç avuç yediğiniz fıstıkların kalorisini biliyor musunuz?

  8. Meyve suları     Hazır meyve sularında, üzerinde meyve suyu yazmasına rağmen, bu aslında aromalı şekerli su anlamı taşır.     Eğer meyve suyu içmek istiyorsanız, kendiniz hazırlamalısınız ancak onun da kalorisi olduğunu bilin.

    Meyve suları Hazır meyve sularında, üzerinde meyve suyu yazmasına rağmen, bu aslında aromalı şekerli su anlamı taşır. Eğer meyve suyu içmek istiyorsanız, kendiniz hazırlamalısınız ancak onun da kalorisi olduğunu bilin.

  9. Makarna     Lezzetli ve pratik hazırlanan bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edebilirsiniz ancak makarna basit karbonhidrattır.     Kan şekerinizin hızla yükselmesine neden olur. Bu yüzden makarnayı kepekli çeşidiyle kısıtlayarak, hayatınızdan tamamen çıkarmamış olursunuz.

    Makarna Lezzetli ve pratik hazırlanan bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edebilirsiniz ancak makarna basit karbonhidrattır. Kan şekerinizin hızla yükselmesine neden olur. Bu yüzden makarnayı kepekli çeşidiyle kısıtlayarak, hayatınızdan tamamen çıkarmamış olursunuz.

  10. Yapay tatlandırıcılar     Normal şekeri önlemek için yerine yapay tatlandırıcılar kullanıyor olabilirsiniz. Ancak bu kilo kaybetmek yerine artmasına neden olacaktır. Damağınızda sürekli tatlı bir lezzet aramanızı sağlar.

    Yapay tatlandırıcılar Normal şekeri önlemek için yerine yapay tatlandırıcılar kullanıyor olabilirsiniz. Ancak bu kilo kaybetmek yerine artmasına neden olacaktır. Damağınızda sürekli tatlı bir lezzet aramanızı sağlar.

  11. Alkol     Eğer kalori almak istemiyorsanız, alkolden uzak durmanız gerekiyor. Alkol demek, ekstra kalori demektir.     Ağır yağlı ve kızartılmış bir tabak yemek ile alkol neredeyse eşit kaloriye sahiptir. Kırk yılda bir değilse, alkolden uzak durun.

    Alkol Eğer kalori almak istemiyorsanız, alkolden uzak durmanız gerekiyor. Alkol demek, ekstra kalori demektir. Ağır yağlı ve kızartılmış bir tabak yemek ile alkol neredeyse eşit kaloriye sahiptir. Kırk yılda bir değilse, alkolden uzak durun.

  12. Konserve meyve     İlk anda kulağınıza sağlıklı bir seçim gibi gelebilir ama meyvenin de, diğer gıdalar gibi konservesinden uzak durun.     Pek çoğu şeker yüklüdür çünkü konservenin getireceği tadı değiştirmek zorundalar. Mutlaka istiyorsanız, en hafif tatlı olanından veya şeker ilavesiz olanından alın.

    Konserve meyve İlk anda kulağınıza sağlıklı bir seçim gibi gelebilir ama meyvenin de, diğer gıdalar gibi konservesinden uzak durun. Pek çoğu şeker yüklüdür çünkü konservenin getireceği tadı değiştirmek zorundalar. Mutlaka istiyorsanız, en hafif tatlı olanından veya şeker ilavesiz olanından alın.

  13. Beyaz ekmek     Yüksek glisemik gıdalar arasında ilk sıralarda olan beyaz ekmeği yaşamınızdan kaldırın. Kan şekerinizin bir anda fırlamasına neden olur.     Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ve üstüne sürülen tereyağı yerine zeytinyağını tercih edin.

    Beyaz ekmek Yüksek glisemik gıdalar arasında ilk sıralarda olan beyaz ekmeği yaşamınızdan kaldırın. Kan şekerinizin bir anda fırlamasına neden olur. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ve üstüne sürülen tereyağı yerine zeytinyağını tercih edin.

  14. Şarküteri Yağsız jambon veya hindi alarak sağlıklı beslendiğinizi düşünmeyin.     Şarküteri etlerin içinde yüksek oranda sodyum bulunur.

    Şarküteri Yağsız jambon veya hindi alarak sağlıklı beslendiğinizi düşünmeyin. Şarküteri etlerin içinde yüksek oranda sodyum bulunur.

  15. Tatlı içecekler     Smoothies türünde içecekler yakın zamanda hayatımıza girdi. Evet, sebze ve meyve içeriğinden oluşuyor gibi görünüyor.     Kalorisi çok yüksek olan bu içecekleri çok nadir tüketebilirsiniz ancak bunun bir kaçamak olduğunu bilin. Düzenli içtiğinizde ise, pantolon kemerini açmanız gerekecektir.

    Tatlı içecekler Smoothies türünde içecekler yakın zamanda hayatımıza girdi. Evet, sebze ve meyve içeriğinden oluşuyor gibi görünüyor. Kalorisi çok yüksek olan bu içecekleri çok nadir tüketebilirsiniz ancak bunun bir kaçamak olduğunu bilin. Düzenli içtiğinizde ise, pantolon kemerini açmanız gerekecektir.

  16. Kurutulmuş meyve     Adında meyve geçtiği için zararsız olduğunu düşünebilirsiniz ve meyvenin sizin için sorun olacağı hiç aklınıza gelmez. Ancak çerez reyonlarında satıldığını fark ettiniz mi?     Oldukça şekerli olan kurutulmuş meyveleri tüketecekseniz, sadece gerçek meyve özü olanı seçtiğinizden ve içinde ekstra şeker olmadığından emin olun.

    Kurutulmuş meyve Adında meyve geçtiği için zararsız olduğunu düşünebilirsiniz ve meyvenin sizin için sorun olacağı hiç aklınıza gelmez. Ancak çerez reyonlarında satıldığını fark ettiniz mi? Oldukça şekerli olan kurutulmuş meyveleri tüketecekseniz, sadece gerçek meyve özü olanı seçtiğinizden ve içinde ekstra şeker olmadığından emin olun.

  17. Salata sosları     Salata en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Eğer bu salatayı bol kalorili bir hale getirmek istiyorsanız, üstüne sos dökün.     Salata sosları yüksek kaloriye sahiptir. Zeytinyağı, limon, sirke, yani eski usulden şaşmayın.

    Salata sosları Salata en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Eğer bu salatayı bol kalorili bir hale getirmek istiyorsanız, üstüne sos dökün. Salata sosları yüksek kaloriye sahiptir. Zeytinyağı, limon, sirke, yani eski usulden şaşmayın.

  18. Beyaz patates     Beyaz ekmek gibi, beyaz patates de, glisemik indeksi yüksek bir gıdadır ve kan şekerinizin yükselmesine neden olur.     Sizin için kilo vermek önemliyse, hayatınızdan patatesi uzaklaştırın. Patates kızartmasını zaten söylemiyoruz bile…

    Beyaz patates Beyaz ekmek gibi, beyaz patates de, glisemik indeksi yüksek bir gıdadır ve kan şekerinizin yükselmesine neden olur. Sizin için kilo vermek önemliyse, hayatınızdan patatesi uzaklaştırın. Patates kızartmasını zaten söylemiyoruz bile…

  19. Bitkisel yağlar     Bazı yağlar diğerlerinden daha iyidir. Bitkisel yağlar, katı yağlara oranla listenin iyi tarafından ancak o kadar değil. Zeytinyağının üstüne çıkmıyor.

    Bitkisel yağlar Bazı yağlar diğerlerinden daha iyidir. Bitkisel yağlar, katı yağlara oranla listenin iyi tarafından ancak o kadar değil. Zeytinyağının üstüne çıkmıyor.

  20. Soya sosu     Pilavla ve bazı yemeklerle lezzeti oldukça güzel değil mi? Ancak sodyum içeriği çok yüksek… Bu kadar sodyum, vücudunuza zarar verir.

    Soya sosu Pilavla ve bazı yemeklerle lezzeti oldukça güzel değil mi? Ancak sodyum içeriği çok yüksek… Bu kadar sodyum, vücudunuza zarar verir.

  21. Domates sosu     Marketlerde hazır satılan domates soslarının kalorisinin düşük olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. İçinde yüksek oranda tuz ve şeker bulunur.     Domates sosunu yemeklerde kullanmak istiyorsanız, kendiniz evde hazırlayın.

    Domates sosu Marketlerde hazır satılan domates soslarının kalorisinin düşük olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. İçinde yüksek oranda tuz ve şeker bulunur. Domates sosunu yemeklerde kullanmak istiyorsanız, kendiniz evde hazırlayın.

  22. Yağlı et     Mermer gibi yağ yüzünden fazla desen oluşan etleri hayatınızdan uzak tutun. Kırmızı et sağlıklı ve gerekli bir gıdadır ancak yağlı olanları değil.     Sizin ihtiyacınız olan et çeşitlerinde de, kıymada da yağsız olanları tüketmektir.

    Yağlı et Mermer gibi yağ yüzünden fazla desen oluşan etleri hayatınızdan uzak tutun. Kırmızı et sağlıklı ve gerekli bir gıdadır ancak yağlı olanları değil. Sizin ihtiyacınız olan et çeşitlerinde de, kıymada da yağsız olanları tüketmektir.

  23. Tüm yağlı peynirler     Süt ürünleri sağlıklıdır ancak günlük alım miktarınızı iyi belirleyin. Bir oturuşta birkaç porsiyon peynir tüketmeyin.     Yağlı peynirler yerine yağsız olanlara veya az yağlı olanlara yönelirseniz, yediğinizin kalorisi abartılı olmaz.

    Tüm yağlı peynirler Süt ürünleri sağlıklıdır ancak günlük alım miktarınızı iyi belirleyin. Bir oturuşta birkaç porsiyon peynir tüketmeyin. Yağlı peynirler yerine yağsız olanlara veya az yağlı olanlara yönelirseniz, yediğinizin kalorisi abartılı olmaz.

  24. Yağlı ton balığı     Ton balığı magnezyum, çinko ve C vitamini açısından zengin bir balıktır ve genellikle konserve kutularda evimize gelir.     Ancak konserve ton balığının light olanını, yani yağ ile paketlenmeyenini tercih edin.

    Yağlı ton balığı Ton balığı magnezyum, çinko ve C vitamini açısından zengin bir balıktır ve genellikle konserve kutularda evimize gelir. Ancak konserve ton balığının light olanını, yani yağ ile paketlenmeyenini tercih edin.

  25. Salatalık turşusu     Salatalık en kalorisi düşük sebzelerden biridir ve her diyetin dostudur ancak buna aldanarak, eğer turşusunu yemeye kalkarsanız, kilo alırsınız.     Turşunun içinde bulunan yüksek miktarda tuz, vücudunuzun su toplayıp ödem yapmasına neden olur.

    Salatalık turşusu Salatalık en kalorisi düşük sebzelerden biridir ve her diyetin dostudur ancak buna aldanarak, eğer turşusunu yemeye kalkarsanız, kilo alırsınız. Turşunun içinde bulunan yüksek miktarda tuz, vücudunuzun su toplayıp ödem yapmasına neden olur.

  26. Baharatlı tuzlar     Tuzlar kan basıncını yükseltmektedir. Yeni moda baharatlı tuzlar ise, yemeklere tat verirken, sizin sağlığınıza etki ederler.     İçeriğinde sodyum bulunmayan baharatları kullanın. Ayrıca yemeklerden tuzları yavaş yavaş kesmeyi deneyin.

    Baharatlı tuzlar Tuzlar kan basıncını yükseltmektedir. Yeni moda baharatlı tuzlar ise, yemeklere tat verirken, sizin sağlığınıza etki ederler. İçeriğinde sodyum bulunmayan baharatları kullanın. Ayrıca yemeklerden tuzları yavaş yavaş kesmeyi deneyin.

  27. Hazır salata     Önceden yapılmış pakette hazır satılan salatalar salata sos ve yap ile paketlenirler. Ayrıca uzun süre dayanması için, içine bazı ürünler de konulmuş olabilir. Diyet süresince tüketmemekte fayda var.

    Hazır salata Önceden yapılmış pakette hazır satılan salatalar salata sos ve yap ile paketlenirler. Ayrıca uzun süre dayanması için, içine bazı ürünler de konulmuş olabilir. Diyet süresince tüketmemekte fayda var.

  28. Ketçap     Aslında zararsız görünen bir sos değil mi? Ancak içindeki şeker ve tuz oranının farkında mısınız? Kilo vermeye çalışıyorsanız, ketçap kullanmamanız gereken soslar arasında yer alıyor.     Patates kızartmasıyla iyi gider haklısınız, ancak diyet yapacaksanız, bu kalorili tuzağı hayatınızdan çıkarmalısınız. Sağlıklı yaşamak listesinde ketçap yok.

    Ketçap Aslında zararsız görünen bir sos değil mi? Ancak içindeki şeker ve tuz oranının farkında mısınız? Kilo vermeye çalışıyorsanız, ketçap kullanmamanız gereken soslar arasında yer alıyor. Patates kızartmasıyla iyi gider haklısınız, ancak diyet yapacaksanız, bu kalorili tuzağı hayatınızdan çıkarmalısınız. Sağlıklı yaşamak listesinde ketçap yok.