Limonu Yemek Dışında Kullanabileceğiniz 8 Öneri

Limonu yemek dışında kullanabileceğiniz 8 öneri

  1. Bir limonun kabuğunu soyun ve 150ml sirke ile soyduğunuz kabukları bir gece bekletin. Sabah 150ml su eklediğiniz karışımı sprey başlıklı bir şişeye koyun ve bu suyu evinizi temizlerken kullanın.

    Bir limonun kabuğunu soyun ve 150ml sirke ile soyduğunuz kabukları bir gece bekletin. Sabah 150ml su eklediğiniz karışımı sprey başlıklı bir şişeye koyun ve bu suyu evinizi temizlerken kullanın.

  2. Kesme tahtalarınızı deterjan ile temizlemek yerine ikiye böldüğünüz limonu sünger gibi kullanarak kesme tahtanızı temizleyebilirsiniz. Bu işlemi 2 kere tekrarlayın.

    Kesme tahtalarınızı deterjan ile temizlemek yerine ikiye böldüğünüz limonu sünger gibi kullanarak kesme tahtanızı temizleyebilirsiniz. Bu işlemi 2 kere tekrarlayın.

  3. Beyaz çamaşırlarınızı karbonat ve limon suyu karışımına yatırarak daha da beyazlatabilirsiniz. Çamaşırlarınızı bu işlemden sonra makinede yıkayabilirsiniz.

    Beyaz çamaşırlarınızı karbonat ve limon suyu karışımına yatırarak daha da beyazlatabilirsiniz. Çamaşırlarınızı bu işlemden sonra makinede yıkayabilirsiniz.

  4. Tırnaklarınızı güçlendirmek için harika olan bu yöntem için, ılık bir suya yarım limon suyunu ekleyın ve tırnaklarınızı 10 dakika bu suda bekletin.

    Tırnaklarınızı güçlendirmek için harika olan bu yöntem için, ılık bir suya yarım limon suyunu ekleyın ve tırnaklarınızı 10 dakika bu suda bekletin.

  5. Limonu cilt lekelerine ve çillerinize uygulayarak onlardan kurtulabilirsiniz. Bir limonu ikiye kesin ve yüzünüze sürün bir kaç dakika sonra ılık su ile yıkadığınız yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

    Limonu cilt lekelerine ve çillerinize uygulayarak onlardan kurtulabilirsiniz. Bir limonu ikiye kesin ve yüzünüze sürün bir kaç dakika sonra ılık su ile yıkadığınız yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

  6. Lavabonuzu karbonat sürdüğünüz limon kabuklarıyla ovun. Lavabolarınız temizlikle ışıldayacak.

    Lavabonuzu karbonat sürdüğünüz limon kabuklarıyla ovun. Lavabolarınız temizlikle ışıldayacak.

  7. Taze limon kabuklarını ayakkabılarınızın içine yerleştirin ve bir gece bekletin. Sabah ayakkabılarınız mis gibi kokacak.

    Taze limon kabuklarını ayakkabılarınızın içine yerleştirin ve bir gece bekletin. Sabah ayakkabılarınız mis gibi kokacak.

  8. Koltuk altınızdaki kararmayı limondan daha iyi beyazlatacak bir şey yoktur. Limonun içindeki asit koltuk altı lekelerinizi ölü hücreleri soyarak yok edecektir. Her gün duştan önce koltuk altınıza yarım limon sürün bir kaç dakika sonra duş alın. 7 Gün içinde sonuçları göreceksiniz.

    Koltuk altınızdaki kararmayı limondan daha iyi beyazlatacak bir şey yoktur. Limonun içindeki asit koltuk altı lekelerinizi ölü hücreleri soyarak yok edecektir. Her gün duştan önce koltuk altınıza yarım limon sürün bir kaç dakika sonra duş alın. 7 Gün içinde sonuçları göreceksiniz.