Sürekli Yorgun Hissetmenizin 7 Nedeni

Sürekli yorgun hissetmenizin 7 nedeni

  1. Yeterince su içmemek: Normalde vücudunuzda bulunması gereken su miktarındaki yüzde 2'den fazla su kaybı belirgin bir yorgunluğa sebep oluyor.

    Yeterince su içmemek: Normalde vücudunuzda bulunması gereken su miktarındaki yüzde 2'den fazla su kaybı belirgin bir yorgunluğa sebep oluyor.

  2. Yeterince demir almamak: Yeterince demir almamak vücutta taşına oksijen miktarını azaltıyor ve bu da yorgunluğa neden oluyor.

    Yeterince demir almamak: Yeterince demir almamak vücutta taşına oksijen miktarını azaltıyor ve bu da yorgunluğa neden oluyor.

  3. Mükemmeliyetçi olmak: New York University School of Medicine çalışanı Profösör Irene S. Levine, mükemmeliyetçi insanların normal işler için gereğinden fazla efor harcadığının altını çiziyor.

    Mükemmeliyetçi olmak: New York University School of Medicine çalışanı Profösör Irene S. Levine, mükemmeliyetçi insanların normal işler için gereğinden fazla efor harcadığının altını çiziyor.

  4. Kahvaltı yapmamak: Kahvaltı yapmamak vücudunuzun akşam yemeğinden itibaren beslenmemesi anlamına geliyor. Başka bir deyişle yemek yemeseniz bile bir önceki besinlerden enerji alan vücut öğle yemeğine kadar enerjisiz kalıyor.

    Kahvaltı yapmamak: Kahvaltı yapmamak vücudunuzun akşam yemeğinden itibaren beslenmemesi anlamına geliyor. Başka bir deyişle yemek yemeseniz bile bir önceki besinlerden enerji alan vücut öğle yemeğine kadar enerjisiz kalıyor.

  5. Abur cubur tüketmek: Şekerli ürünler tüketmek kan şekeriniz ani artışı ve ani düşüşüne neden oluyor. Bu da uzun vadede sizi güçsüz bırakıyor.

    Abur cubur tüketmek: Şekerli ürünler tüketmek kan şekeriniz ani artışı ve ani düşüşüne neden oluyor. Bu da uzun vadede sizi güçsüz bırakıyor.

  6. Dağınık bir ortamda çalışmak: Psikologlar düzenli olmayan bir ortam da çalışan kişilerin düzenli bir ofiste çalışanlara oranla daha yorgun hissettiklerinin altını çiziyor.

    Dağınık bir ortamda çalışmak: Psikologlar düzenli olmayan bir ortam da çalışan kişilerin düzenli bir ofiste çalışanlara oranla daha yorgun hissettiklerinin altını çiziyor.

  7. İşkolik olmak: Çalışma saatleri dışında iş ile ilgili düşünmek de yorgunluğun ana nedenlerinden birisi olarak gçsteriliyor.

    İşkolik olmak: Çalışma saatleri dışında iş ile ilgili düşünmek de yorgunluğun ana nedenlerinden birisi olarak gçsteriliyor.