İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yiyecekleri Nasıl Saklamalıyız?

Yiyecekleri nasıl saklamalıyız?

  1. Bozulan veya bayatlayan ürünlerle yemek pişirmek sağlığınıza zarar verir hatta sizi hasta bile edebilir. Bu ürünler pişen yemekler size tat vermeyecektir ve sizlerde hazırlanan yemeği yemek istemeyeceksiniz. Yiyecekleri doğru saklamamak hem zamanınızın hem paranızın israf olmasına sebep olur.

    Bozulan veya bayatlayan ürünlerle yemek pişirmek sağlığınıza zarar verir hatta sizi hasta bile edebilir. Bu ürünler pişen yemekler size tat vermeyecektir ve sizlerde hazırlanan yemeği yemek istemeyeceksiniz. Yiyecekleri doğru saklamamak hem zamanınızın hem paranızın israf olmasına sebep olur.

  2. Un genellikle kâğıt ambalaj ile satılır.  Ancak unu satın aldığımız haliyle saklamak raf ömrünü kısaltabilir.  Beyaz unu hava geçirmez bir kap içine boşaltarak saklamalıyız. Kepekli unu ise hava geçirmez bir kap ile buzdolabında muhafaza etmemeliyiz bu sayede unun bir zaman sonra kokmasını engellemiş oluruz. Ayrıca unu satın aldığımız birkaç ay içinde tüketmemiz gerekir.

    Un genellikle kâğıt ambalaj ile satılır. Ancak unu satın aldığımız haliyle saklamak raf ömrünü kısaltabilir. Beyaz unu hava geçirmez bir kap içine boşaltarak saklamalıyız. Kepekli unu ise hava geçirmez bir kap ile buzdolabında muhafaza etmemeliyiz bu sayede unun bir zaman sonra kokmasını engellemiş oluruz. Ayrıca unu satın aldığımız birkaç ay içinde tüketmemiz gerekir.

  3. Beyaz ekmek, buğday ekmeği, kepekli ekmek, çavdar ekmeği… Hangi ekmeği satın alıyorsanız alın buzdolabında saklıyorsanız yanlış yapıyorsunuz demektir. Ekmeğin içinde bulunan buğday unu ve nişasta neme maruz kaldıkça parçalanır ve ekmeğin çabuk kurumasına neden olur. Kuruyan ekmekte kolayca bayatlar.    Ekmeğinizi doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın. Ekmeğin çabuk kurumasını önlemek için ahşap tahta üzerinde kesin.

    Beyaz ekmek, buğday ekmeği, kepekli ekmek, çavdar ekmeği… Hangi ekmeği satın alıyorsanız alın buzdolabında saklıyorsanız yanlış yapıyorsunuz demektir. Ekmeğin içinde bulunan buğday unu ve nişasta neme maruz kaldıkça parçalanır ve ekmeğin çabuk kurumasına neden olur. Kuruyan ekmekte kolayca bayatlar. Ekmeğinizi doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın. Ekmeğin çabuk kurumasını önlemek için ahşap tahta üzerinde kesin.

  4. Patatesler nasıl saklanmalı?<br>    7&#8217;den 70&#8217;e herkesin sevdiği şeylerin başında gelen patates, hemen hemen her yemeğin içinde yer alıyor. Ancak patatesleri doğru bir şekilde saklamazsanız filizlenmeye başlayacaktır. Eğer patatesleri buzdolabında saklıyorsanız toksin artırımına sebep olarak sağlığınıza zarar verecektir. <br>    Patatesleri doğrudan güneş ışığına, lavabonun altına veya fırının üzerine koymayın. Patateslerin yanında elma ve armut bulundurmayın, bunlar patatesin lezzetini alacaktır. En iyisi mi siz patatesleri kuru ve karanlık bir yerde tek başına saklayın.

    Patatesler nasıl saklanmalı?
    7’den 70’e herkesin sevdiği şeylerin başında gelen patates, hemen hemen her yemeğin içinde yer alıyor. Ancak patatesleri doğru bir şekilde saklamazsanız filizlenmeye başlayacaktır. Eğer patatesleri buzdolabında saklıyorsanız toksin artırımına sebep olarak sağlığınıza zarar verecektir.
    Patatesleri doğrudan güneş ışığına, lavabonun altına veya fırının üzerine koymayın. Patateslerin yanında elma ve armut bulundurmayın, bunlar patatesin lezzetini alacaktır. En iyisi mi siz patatesleri kuru ve karanlık bir yerde tek başına saklayın.

  5. Fesleğen nasıl saklanır? <br>    Taze fesleğenin kokusunu bilmeyen yoktur. Kuşkusuz ki hepimiz bu otu yemeklerimizde kullanmayı çok seviyoruz. Buzdolabının soğukluğu fesleğene zarar verebilir. Fesleğeni, nemli veya güneşli bir pencere kenarında saklayabiliriz. Eğer ihtiyaç duyduğumuzdan fazla fesleğene sahipsek, fesleğenleri nemli bir kâğıt havluya sarıp buzdolabı kapağında muhafaza edebiliriz.

    Fesleğen nasıl saklanır?
    Taze fesleğenin kokusunu bilmeyen yoktur. Kuşkusuz ki hepimiz bu otu yemeklerimizde kullanmayı çok seviyoruz. Buzdolabının soğukluğu fesleğene zarar verebilir. Fesleğeni, nemli veya güneşli bir pencere kenarında saklayabiliriz. Eğer ihtiyaç duyduğumuzdan fazla fesleğene sahipsek, fesleğenleri nemli bir kâğıt havluya sarıp buzdolabı kapağında muhafaza edebiliriz.

  6. Kuruyemişlerin ömrünü uzatmak için&#8230; <br>    Badem, kaju, ceviz, fındık ve fıstık gibi atıştırmalık kuruyemişleri oda sıcaklığında saklamamalıyız. Çünkü içindeki doğal yağ oda sıcaklığında daha çabuk eriyerek kokmasına sebep olur ve tatlarını acılaştırır. Kuruyemişlerinizi soğuk ve kuru bir yerde saklamanız gerekiyor. Kuruyemişleri hava geçirmez bir kaba koyup buzdolabında saklayarak raf ömrünü uzatabilirsiniz.

    Kuruyemişlerin ömrünü uzatmak için…
    Badem, kaju, ceviz, fındık ve fıstık gibi atıştırmalık kuruyemişleri oda sıcaklığında saklamamalıyız. Çünkü içindeki doğal yağ oda sıcaklığında daha çabuk eriyerek kokmasına sebep olur ve tatlarını acılaştırır. Kuruyemişlerinizi soğuk ve kuru bir yerde saklamanız gerekiyor. Kuruyemişleri hava geçirmez bir kaba koyup buzdolabında saklayarak raf ömrünü uzatabilirsiniz.

  7. Sarımsak ve soğan nasıl saklanır?  <br>  Sarımsak ve soğanları kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Soğuk ve neme maruz kaldıkları zaman çürümeye ve köklenmeye başlarlar. Soğan ve sarımsakları asla buzdolabında tutmayın.

    Sarımsak ve soğan nasıl saklanır?
    Sarımsak ve soğanları kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Soğuk ve neme maruz kaldıkları zaman çürümeye ve köklenmeye başlarlar. Soğan ve sarımsakları asla buzdolabında tutmayın.

  8. Kahve nasıl saklanır?<br>    Birçoğumuz güne bir fincan kahve ile başlıyoruz. İyi bir fincan kahvenin tadını çıkarmak için kahve çekirdeklerini doğru muhafaza etmemiz gerekiyor. Kahve çekirdeklerini hava geçirmez bir kapta muhafaza ederek tazeliğini ve lezzetini korumuş oluruz. Kahve çekirdeklerini asla buzdolabına koymayın.

    Kahve nasıl saklanır?
    Birçoğumuz güne bir fincan kahve ile başlıyoruz. İyi bir fincan kahvenin tadını çıkarmak için kahve çekirdeklerini doğru muhafaza etmemiz gerekiyor. Kahve çekirdeklerini hava geçirmez bir kapta muhafaza ederek tazeliğini ve lezzetini korumuş oluruz. Kahve çekirdeklerini asla buzdolabına koymayın.

  9. Ketçap ve mayonez nasıl saklanır?<br>    Başta patates kızartması olmak üzere pek çok yemeği lezzetlendirmek için kullandığımız ketçap, mayonez ve hardal gibi sosları oda sıcaklığında tutmak lezzetlerinin kaybolmasına sebep olur. Şişesi açılan soslarınızı buzdolabında saklamanız lezzetini ve tazeliğini korumanıza yardımcı olacak

    Ketçap ve mayonez nasıl saklanır?
    Başta patates kızartması olmak üzere pek çok yemeği lezzetlendirmek için kullandığımız ketçap, mayonez ve hardal gibi sosları oda sıcaklığında tutmak lezzetlerinin kaybolmasına sebep olur. Şişesi açılan soslarınızı buzdolabında saklamanız lezzetini ve tazeliğini korumanıza yardımcı olacak

  10. İlaçlar nerede saklanır?<br>    İlaçları yanlış yerde saklamak, tedavi sürecinizi uzatabilir. İlacı banyo dolabında saklamak oldukça yanlıştır. Banyonun gereğinden fazla nemli olması ve banyoda bulunan ışıklar ilaçlara zarar verir. İlaçlarınızı mutfak dolabında bir çekmecede veya serin, karanlık bir yerde saklayın.

    İlaçlar nerede saklanır?
    İlaçları yanlış yerde saklamak, tedavi sürecinizi uzatabilir. İlacı banyo dolabında saklamak oldukça yanlıştır. Banyonun gereğinden fazla nemli olması ve banyoda bulunan ışıklar ilaçlara zarar verir. İlaçlarınızı mutfak dolabında bir çekmecede veya serin, karanlık bir yerde saklayın.