En Sağlam Otomobiller!

son 2 yıl içerisinde testlerde çarpışma, sürücü, araç içi yolcu ve yaya yolcu emniyeti konusunda en iyi sonuçları veren 5 araç

  1. Teknolojinin gelişmesi günümüzde bir çok derde deva olurken, otomotiv sektöründe araçların gelişmesi onları çok daha sağlam ve güvenli hale getiriyor. Özellikle şiddetli ve büyük kazalarda araçlar hem fiziksel hasar görüyor hem de içerisinde bulunan insanlar yaşamlarını yitiriyor.Teknoloji, yavaş da olsa bu soruna çözüm bulunuyor keza bazı büyük markalar artık ürettikleri araçların kasa malzemelerinde kullandıkları yeni formüller ile araçları, dış etkenlere karşı daha az hasar görecek noktaya getirebiliyorlar. Bizde son 2 yıl içerisinde testlerde çarpışma, sürücü, araç içi yolcu ve yaya yolcu emniyeti konusunda en iyi sonuçları veren 5 araca yakından bakacağız.

    Teknolojinin gelişmesi günümüzde bir çok derde deva olurken, otomotiv sektöründe araçların gelişmesi onları çok daha sağlam ve güvenli hale getiriyor. Özellikle şiddetli ve büyük kazalarda araçlar hem fiziksel hasar görüyor hem de içerisinde bulunan insanlar yaşamlarını yitiriyor.Teknoloji, yavaş da olsa bu soruna çözüm bulunuyor keza bazı büyük markalar artık ürettikleri araçların kasa malzemelerinde kullandıkları yeni formüller ile araçları, dış etkenlere karşı daha az hasar görecek noktaya getirebiliyorlar. Bizde son 2 yıl içerisinde testlerde çarpışma, sürücü, araç içi yolcu ve yaya yolcu emniyeti konusunda en iyi sonuçları veren 5 araca yakından bakacağız.

  2. En sağlam 5 otomobil: Baştan uyaralım, bunlar son 2 sene içerisinde testleri yapılan en güvenli 20 araç içerisinden bizim tercihlerimiz. Bu yıl 20. yıl dönümünü kutlayan Euro NCAP önemli bir kilometre taşını deviriyor. Euro NCAP'in zorlu çarpışma testlerinin kullanılmaya başlandığı 1997 yılından bu yana 78.000'den fazla yaşam kurtarıldı. 630'dan fazla güvenlik derecelendirmesi yayınlandı, çarpışma testlerinde 1.800 araba kullanıldı ve arabaları daha güvenli hale getirmek için toplamda 160 milyon Avro harcandı.

    En sağlam 5 otomobil: Baştan uyaralım, bunlar son 2 sene içerisinde testleri yapılan en güvenli 20 araç içerisinden bizim tercihlerimiz. Bu yıl 20. yıl dönümünü kutlayan Euro NCAP önemli bir kilometre taşını deviriyor. Euro NCAP'in zorlu çarpışma testlerinin kullanılmaya başlandığı 1997 yılından bu yana 78.000'den fazla yaşam kurtarıldı. 630'dan fazla güvenlik derecelendirmesi yayınlandı, çarpışma testlerinde 1.800 araba kullanıldı ve arabaları daha güvenli hale getirmek için toplamda 160 milyon Avro harcandı.

  3. 1997 yılında yayınlanan ilk testler en çok satan aile arabalarının güvenlik açısından yetersiz olduğunu ortaya çıkartarak, kazaların önlenmesi için araç tasarımlarının yeniden düşünülmesini zorladı. Yirmi yılın ardından, Avrupa pazarında satılan her 10 arabadan 9'u Euro NCAP derecelendirmesine sahip ve motor endüstrisi en üst seviyede güvenlik derecelendirmeleri için yeni gereksinimlerin geliştirilmesini aktif olarak destekliyor.

    1997 yılında yayınlanan ilk testler en çok satan aile arabalarının güvenlik açısından yetersiz olduğunu ortaya çıkartarak, kazaların önlenmesi için araç tasarımlarının yeniden düşünülmesini zorladı. Yirmi yılın ardından, Avrupa pazarında satılan her 10 arabadan 9'u Euro NCAP derecelendirmesine sahip ve motor endüstrisi en üst seviyede güvenlik derecelendirmeleri için yeni gereksinimlerin geliştirilmesini aktif olarak destekliyor.

  4. Jaguar XE Jaguar markasının şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş ve en verimli spor sedan otomobili diye lanse ettiği Jaguar XE listemizdeki ilk araç. İddialı görünümünün yanı sıra muazzam iç kokpit tasarımı ve dinamik sürüş performansı var. Jaguar klasiğini devam ettiren model sağlamlık kanadında ise son zamanların en iyilerinden. Jaguar XE‘nin dış kasası, aerodinamik verimlilik ve denge için özel olarak optimize edilmiş durumda. Yarış otomobilinden ilham alan gövde altı koruması ve hatta difüzör, XE‘yi mümkün olduğunca verimli, ekonomik ve kaliteli kılmak üzere tasarlanmış. On yıldan uzun süredir alüminyum otomobil üretiminde lider konumda olan Jaguar, XE ile bir adım daha öne çıkmayı başarıyor. Yapılan testlerde çarpışma emniyeti konusunda %92, çocuk ve yetişkin yolcu emniyeti konusunda %82 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %81 gibi puanlar alan Jaguar XE, hiç kuşkusuz en sağlam ve güven veren araçlardan birisi.

    Jaguar XE Jaguar markasının şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş ve en verimli spor sedan otomobili diye lanse ettiği Jaguar XE listemizdeki ilk araç. İddialı görünümünün yanı sıra muazzam iç kokpit tasarımı ve dinamik sürüş performansı var. Jaguar klasiğini devam ettiren model sağlamlık kanadında ise son zamanların en iyilerinden. Jaguar XE‘nin dış kasası, aerodinamik verimlilik ve denge için özel olarak optimize edilmiş durumda. Yarış otomobilinden ilham alan gövde altı koruması ve hatta difüzör, XE‘yi mümkün olduğunca verimli, ekonomik ve kaliteli kılmak üzere tasarlanmış. On yıldan uzun süredir alüminyum otomobil üretiminde lider konumda olan Jaguar, XE ile bir adım daha öne çıkmayı başarıyor. Yapılan testlerde çarpışma emniyeti konusunda %92, çocuk ve yetişkin yolcu emniyeti konusunda %82 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %81 gibi puanlar alan Jaguar XE, hiç kuşkusuz en sağlam ve güven veren araçlardan birisi.

  5. TOYOTA AVENSIS: Toyota‘nın hem lüks hem de aile için ideal olarak ürettiği Avensis 2016 modeli listemizin ikinci otomobili oluyor. İç mekanda akıllı tasarımıyla her yolcuya sunduğu geniş diz ve baş mesafesiyle olağanüstü bir deneyim sunan Avensis modeli sadece iç hacmi ve lüks donanımı ile değil, dış kasasının sağlamlığı ile de ön plana çıkıyor.    Alüminyum alaşımlı jantların görsel kalitesini tamamlayan alümunyum kasa sağlamlık konusunda testlerde en başarılı sonuçlardan birisini almış durumda. Bakacak olursak aslında sadece Avensis modeli değil, Toyota‘nın son zamanlarda ürettiği üst sınıf çoğu aracın dış kasa kalitesi oldukça tatminkar sonuçlar veriyor. İş ve aile gezileri için ideal olarak tasarlanan Toyota Avensis testlerde yolcu emniyeti konusunda %81, sürücü emniyeti konusunda %93, yolcu emniyeti konusunda %85 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %78‘lik sonuçlar alıyor.

    TOYOTA AVENSIS: Toyota‘nın hem lüks hem de aile için ideal olarak ürettiği Avensis 2016 modeli listemizin ikinci otomobili oluyor. İç mekanda akıllı tasarımıyla her yolcuya sunduğu geniş diz ve baş mesafesiyle olağanüstü bir deneyim sunan Avensis modeli sadece iç hacmi ve lüks donanımı ile değil, dış kasasının sağlamlığı ile de ön plana çıkıyor. Alüminyum alaşımlı jantların görsel kalitesini tamamlayan alümunyum kasa sağlamlık konusunda testlerde en başarılı sonuçlardan birisini almış durumda. Bakacak olursak aslında sadece Avensis modeli değil, Toyota‘nın son zamanlarda ürettiği üst sınıf çoğu aracın dış kasa kalitesi oldukça tatminkar sonuçlar veriyor. İş ve aile gezileri için ideal olarak tasarlanan Toyota Avensis testlerde yolcu emniyeti konusunda %81, sürücü emniyeti konusunda %93, yolcu emniyeti konusunda %85 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %78‘lik sonuçlar alıyor.

  6. Belkide bu listemizin en kapsamlı koruma ve güvenlik sağlayan aracı Infiniti Q30 diyebiliriz. Sadece dış kasasının sağlamlığı değil, içerisinde bulunan özel koruma sistemi ile çarpışma olmadan tehlikeyi algılayıp ona göre bir aksiyon alan araç tam kapsamlı bir güvenlik sunuyor.    Araç içerisinde bulunan Önden Çarpmayı Engelleme özelliği, güvenliğe yepyeni bir boyut kazandırıyor. Bu sistem sayesinde önde bulunan araç tespit edilebiliyor ve mesafe ölçümü sayesinde olası bir kazaya karşı araç kendini durdurabiliyor. Bir diğer önemli özelliği ise olası bir çarpma durumunda aracın ön ve arka kısmında bulunan emici bölgeler darbeyi aşamalı şekilde absorbe edebiliyor. Peki hasar aldıktan sonra aracın dışına ne oluyor diye sorabilirsiniz. Testlerde gösterdiği başarı ile dikkat çeken Infinite Q30 çarpışma emniyeti konusunda %81, sürücü emniyeti konusunda %84, yolcu emniyeti konusunda %86 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %91 gibi çok yüksek bir skor elde ediyor. Bunu da tabii ki otomatik fren sistemine borçlu.

    Belkide bu listemizin en kapsamlı koruma ve güvenlik sağlayan aracı Infiniti Q30 diyebiliriz. Sadece dış kasasının sağlamlığı değil, içerisinde bulunan özel koruma sistemi ile çarpışma olmadan tehlikeyi algılayıp ona göre bir aksiyon alan araç tam kapsamlı bir güvenlik sunuyor. Araç içerisinde bulunan Önden Çarpmayı Engelleme özelliği, güvenliğe yepyeni bir boyut kazandırıyor. Bu sistem sayesinde önde bulunan araç tespit edilebiliyor ve mesafe ölçümü sayesinde olası bir kazaya karşı araç kendini durdurabiliyor. Bir diğer önemli özelliği ise olası bir çarpma durumunda aracın ön ve arka kısmında bulunan emici bölgeler darbeyi aşamalı şekilde absorbe edebiliyor. Peki hasar aldıktan sonra aracın dışına ne oluyor diye sorabilirsiniz. Testlerde gösterdiği başarı ile dikkat çeken Infinite Q30 çarpışma emniyeti konusunda %81, sürücü emniyeti konusunda %84, yolcu emniyeti konusunda %86 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %91 gibi çok yüksek bir skor elde ediyor. Bunu da tabii ki otomatik fren sistemine borçlu.

  7. RENAULT ESCAPE: 1984 yılından beri büyük MVP sınıfında Renault markasını temsil eden Escape modelinin 2015 versiyonu, çarpışmadan en sağlam çıkan araçlardan birisi durumunda. Belkide diğer araçlara göre daha hantal ve büyük kalan Escape, sağlamlığı ile herkesi şaşırtmayı başarmış durumda.  Renault‘un Douai tesisinde özel olarak geliştirilen dış kasası, alüminyum malzeme ile ağırlık azaltmaya önem veren bir yapıda geliyor. Espace, bir aile otomobilinin çevik kullanım ve modülerlik özelliklerine üst düzey stil ve sürüş zevki ile harmanlıyor. Büyük bir araç olmasına rağmen içerisinde son teknolojiyi barındıran Escape modeli, dış kasasının kalitesi sayesinde yapılan testlerde üstün başarı gösterdi. Çarpışma emniyeti konusunda %80, sürücü emniyeti konusunda %82, yolcu emniyeti konusunda %89 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %70‘lik puanlar alan Escape, güvenilirlik konusunda geçerli notu almayı başardı.

    RENAULT ESCAPE: 1984 yılından beri büyük MVP sınıfında Renault markasını temsil eden Escape modelinin 2015 versiyonu, çarpışmadan en sağlam çıkan araçlardan birisi durumunda. Belkide diğer araçlara göre daha hantal ve büyük kalan Escape, sağlamlığı ile herkesi şaşırtmayı başarmış durumda. Renault‘un Douai tesisinde özel olarak geliştirilen dış kasası, alüminyum malzeme ile ağırlık azaltmaya önem veren bir yapıda geliyor. Espace, bir aile otomobilinin çevik kullanım ve modülerlik özelliklerine üst düzey stil ve sürüş zevki ile harmanlıyor. Büyük bir araç olmasına rağmen içerisinde son teknolojiyi barındıran Escape modeli, dış kasasının kalitesi sayesinde yapılan testlerde üstün başarı gösterdi. Çarpışma emniyeti konusunda %80, sürücü emniyeti konusunda %82, yolcu emniyeti konusunda %89 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %70‘lik puanlar alan Escape, güvenilirlik konusunda geçerli notu almayı başardı.

  8. VOLVO S/V40: Sağlamlık denince akla ilk gelen marka belkide Volvo‘dur. Aslında Volvo‘nun bu tür bir iddiası asla olmadı fakat kullanıcıların deneyimleri ve çarpma testlerindeki başarısı ona bu şanı çoktan kazandırdı. Hatta sosyal medyada dolaşan bir görselde kırmızı ışıkta duran Volvo‘ya çarpan bir Tofaş ve Tofaş’ın bu kaza sonrası içler acısı hali dönüp durur. Sadece 1-2 aracı değil, ürettiği tüm araçlarda dış kasasının kalitesi sayesinde her daim en güvenli deneyimi sunabilen Volvo‘nun özellikle S40 ve XC60 modelleri adeta dillere destan. Sportif ve dengeli bir kullanımı bulunan S40 aynı zamanda yüksek sürüş konforu da sunuyor. Çarpışma emniyeti testinde %82, sürücü emniyeti testinde %84, yolcu emniyeti testinde %87 ve yaya yolcu emniyeti testinde %76 alan S40 gerçekten klasmanına göre oldukça iyi sonuçlar sunmayı başarıyor.

    VOLVO S/V40: Sağlamlık denince akla ilk gelen marka belkide Volvo‘dur. Aslında Volvo‘nun bu tür bir iddiası asla olmadı fakat kullanıcıların deneyimleri ve çarpma testlerindeki başarısı ona bu şanı çoktan kazandırdı. Hatta sosyal medyada dolaşan bir görselde kırmızı ışıkta duran Volvo‘ya çarpan bir Tofaş ve Tofaş’ın bu kaza sonrası içler acısı hali dönüp durur. Sadece 1-2 aracı değil, ürettiği tüm araçlarda dış kasasının kalitesi sayesinde her daim en güvenli deneyimi sunabilen Volvo‘nun özellikle S40 ve XC60 modelleri adeta dillere destan. Sportif ve dengeli bir kullanımı bulunan S40 aynı zamanda yüksek sürüş konforu da sunuyor. Çarpışma emniyeti testinde %82, sürücü emniyeti testinde %84, yolcu emniyeti testinde %87 ve yaya yolcu emniyeti testinde %76 alan S40 gerçekten klasmanına göre oldukça iyi sonuçlar sunmayı başarıyor.