İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlıklı Uyku İçin Öneriler

Sağlıklı uyku için dekorasyon önerileri

  1. Bulunduğunuz ortam siz farkında olmasanız dahi hayatınızı her alanda etkiler. Hayatımızın üçte birini uykuda geçiriyoruz haliyle iyi bir uyku uyumamızı da etkileyen faktörler var. Sıcaklık, gürültü, ses, ışık ve yatak konforu gibi. Sağlıklı bir uyku için ne yapabiliriz?

    Bulunduğunuz ortam siz farkında olmasanız dahi hayatınızı her alanda etkiler. Hayatımızın üçte birini uykuda geçiriyoruz haliyle iyi bir uyku uyumamızı da etkileyen faktörler var. Sıcaklık, gürültü, ses, ışık ve yatak konforu gibi. Sağlıklı bir uyku için ne yapabiliriz?

  2. Parlaklığı ayarlayabileceğiniz ışıklar tercih edin. Eğer bu ışıklardan edinemiyorsanız küçük bir başucu lambası kullanabilirsiniz.

    Parlaklığı ayarlayabileceğiniz ışıklar tercih edin. Eğer bu ışıklardan edinemiyorsanız küçük bir başucu lambası kullanabilirsiniz.

  3. Uyurken odanızı olabildiğince karanlık hale getirin. Yatağa girdiğiniz anda telefonu elinizden bırakın karanlık ortamda telefon ışığına maruz kalma beyinde melatonin üretimine sebep olur. Odanızda karartma perdeleri kullanmanız iyi bir uykuya zemin hazırlayacaktır.

    Uyurken odanızı olabildiğince karanlık hale getirin. Yatağa girdiğiniz anda telefonu elinizden bırakın karanlık ortamda telefon ışığına maruz kalma beyinde melatonin üretimine sebep olur. Odanızda karartma perdeleri kullanmanız iyi bir uykuya zemin hazırlayacaktır.

  4. Odanızda sakin bir ortam yaratmak istiyorsanız bu konuda renkler size yardımcı olabilir. En rahatlatıcı renkler olarak bilinen, bej, açık pembe, mavi, beyaz, açık gri tonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca yatak odanızdan bilgisayar ve televizyon gibi elektronik aletleri çıkarmalısınız. Bu aletler sizi daha çok stres altına sokacaktır.

    Odanızda sakin bir ortam yaratmak istiyorsanız bu konuda renkler size yardımcı olabilir. En rahatlatıcı renkler olarak bilinen, bej, açık pembe, mavi, beyaz, açık gri tonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca yatak odanızdan bilgisayar ve televizyon gibi elektronik aletleri çıkarmalısınız. Bu aletler sizi daha çok stres altına sokacaktır.

  5. Odanızın sıcak olması size daha cazip görünebilir. Ancak uzmanlara göre oda sıcaklığınız, gündüz sıcaklığından 5-10 derece daha soğuk olması gerektiğini söylüyor. Daha serin bir oda, uykuya geçiş süreciniz hızlanır ve derin bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.

    Odanızın sıcak olması size daha cazip görünebilir. Ancak uzmanlara göre oda sıcaklığınız, gündüz sıcaklığından 5-10 derece daha soğuk olması gerektiğini söylüyor. Daha serin bir oda, uykuya geçiş süreciniz hızlanır ve derin bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.

  6. Yatak için piyasada birçok seçenek var. Sizde en yumuşak olanı seçmek isteyebilirsiniz. Ancak ideal bir uyku için omurganıza destek verecek ve tampon dengesi sağlayacak bir yatak seçmeniz gerekiyor.

    Yatak için piyasada birçok seçenek var. Sizde en yumuşak olanı seçmek isteyebilirsiniz. Ancak ideal bir uyku için omurganıza destek verecek ve tampon dengesi sağlayacak bir yatak seçmeniz gerekiyor.