Ufkunuzu Açacak Püf Noktaları

Öğrendiğinizde mutfakta ufkunuzu açacak 23 püf noktası

  1. Yemek pişirmek dünyanın en keyifli uğraşlarından biri. Sürekli yeni tatlar keşfederek, yeni teknikler ya da püf noktaları öğrenerek damak zevkinizi günden güne geliştirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. İşte ufkunuzu açacak o ipuçlarından bazıları...

    Yemek pişirmek dünyanın en keyifli uğraşlarından biri. Sürekli yeni tatlar keşfederek, yeni teknikler ya da püf noktaları öğrenerek damak zevkinizi günden güne geliştirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. İşte ufkunuzu açacak o ipuçlarından bazıları...

  2. Börek yaparken içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler koyacaksanız, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanızda fayda var. Böylece böreğiniz çok sulu olmaz.

    Börek yaparken içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler koyacaksanız, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanızda fayda var. Böylece böreğiniz çok sulu olmaz.

  3. Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkada getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

    Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkada getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

  4. Yumurta haşlarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarınızı kolayca soyabilirsiniz.

    Yumurta haşlarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarınızı kolayca soyabilirsiniz.

  5. Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanızı yıkamaya üşeniyorsanız, tüm malzemeleri bir kilitli poşete koyup kaynar suya batırırsanız, bulaşık çıkarmadan omlet yiyebilirsiniz.

    Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanızı yıkamaya üşeniyorsanız, tüm malzemeleri bir kilitli poşete koyup kaynar suya batırırsanız, bulaşık çıkarmadan omlet yiyebilirsiniz.

  6. Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.

    Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.

  7. Çok acı biberleri doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını önlemiş olursunuz.

    Çok acı biberleri doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını önlemiş olursunuz.

  8. Daha yumuşak ve lezzetli makarnalar için, pişirirken su yerine süt kullanabilirsiniz.

    Daha yumuşak ve lezzetli makarnalar için, pişirirken su yerine süt kullanabilirsiniz.

  9. Özellikle taneli baharatların aromasının iyice çıkması için önce tavada ısıtın sonra yemeğinize ekleyin.

    Özellikle taneli baharatların aromasının iyice çıkması için önce tavada ısıtın sonra yemeğinize ekleyin.

  10. Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarır.

    Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarır.

  11. Yemeğin fazla yağını almak için kâğıt havluya sarılı birkaç buz küpünü yemeğin üzerinde gezdirin. Buzun soğuğu yağı havluya çekecektir.

    Yemeğin fazla yağını almak için kâğıt havluya sarılı birkaç buz küpünü yemeğin üzerinde gezdirin. Buzun soğuğu yağı havluya çekecektir.

  12. Pirinci fazla kavurduğunuz için pilavda yanık bir tat oluştuysa, bir dilim beyaz ekmeği tencerenin en üstüne yerleştirerek bu durumu tersine çevirebilirsiniz.

    Pirinci fazla kavurduğunuz için pilavda yanık bir tat oluştuysa, bir dilim beyaz ekmeği tencerenin en üstüne yerleştirerek bu durumu tersine çevirebilirsiniz.

  13. Mayalı hamur işlerini yaparken, bir kaşık toz şekeri karışıma eklerseniz, hamurunuz çok daha fazla kabarır.

    Mayalı hamur işlerini yaparken, bir kaşık toz şekeri karışıma eklerseniz, hamurunuz çok daha fazla kabarır.

  14. Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları pişirirken haşlama suyunun üzerinde biriken beyaz köpükleri sıyırıp atarsanız daha az şişkinlik yapacaktır.

    Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları pişirirken haşlama suyunun üzerinde biriken beyaz köpükleri sıyırıp atarsanız daha az şişkinlik yapacaktır.

  15. Oklavanız ya da merdaneniz yoksa bir şişeyi soğuk suyla doldurup hamur açmak için kullanabilirsiniz.

    Oklavanız ya da merdaneniz yoksa bir şişeyi soğuk suyla doldurup hamur açmak için kullanabilirsiniz.

  16. Makarnanızı haşladıktan sonra soslayacaksanız, pişirme suyunun hepsini dökmeyin. Nişastalı bu suyu makarnalarınızla birlikte sosa karıştırdığınızda hem daha lezzetli hem de daha kıvamlı olur.

    Makarnanızı haşladıktan sonra soslayacaksanız, pişirme suyunun hepsini dökmeyin. Nişastalı bu suyu makarnalarınızla birlikte sosa karıştırdığınızda hem daha lezzetli hem de daha kıvamlı olur.

  17. Meyveli kek yaparken, meyveleri hamura eklemeden önce toz şekere bularsanız, daha iyi pişerler.

    Meyveli kek yaparken, meyveleri hamura eklemeden önce toz şekere bularsanız, daha iyi pişerler.

  18. Limonun ekşiliğini kabuğuna bakarak anlayabilirsiniz. İnce kabuklu limonlar kalın kabuklulara kıyasla daha ekşidir.

    Limonun ekşiliğini kabuğuna bakarak anlayabilirsiniz. İnce kabuklu limonlar kalın kabuklulara kıyasla daha ekşidir.

  19. Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, birkaç dilim patatesi tencereye atın. Patatesteki nişasta, sorununuzu kolayca çözecektir.

    Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, birkaç dilim patatesi tencereye atın. Patatesteki nişasta, sorununuzu kolayca çözecektir.

  20. Derin dondurucuya atacağınız balıkları öncesinde tuzlarsanız, diriliklerini daha uzun süre koruyacaklardır.

    Derin dondurucuya atacağınız balıkları öncesinde tuzlarsanız, diriliklerini daha uzun süre koruyacaklardır.

  21. Zeytinyağlı yemek yaparken, soğanı rendelemek yerine bıçakla doğrarsanız yemekleriniz daha lezzetli olur.

    Zeytinyağlı yemek yaparken, soğanı rendelemek yerine bıçakla doğrarsanız yemekleriniz daha lezzetli olur.

  22. Kek hamurunu kalıba döktükten sonra, kalıbın dibini tezgâha birkaç kez vurursanız, hamurun içinde hava kabarcığı kalmasını önlemiş olursunuz.

    Kek hamurunu kalıba döktükten sonra, kalıbın dibini tezgâha birkaç kez vurursanız, hamurun içinde hava kabarcığı kalmasını önlemiş olursunuz.

  23. Meyveli kekin içindeki meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için hamura biraz mısır unu ekleyebilirsiniz.

    Meyveli kekin içindeki meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için hamura biraz mısır unu ekleyebilirsiniz.

  24. Lokma, tulumba gibi kızartıldıktan sonra şerbete atılan tatlıların hamuruna bir kaşık sirke eklerseniz, daha çıtır olurlar.

    Lokma, tulumba gibi kızartıldıktan sonra şerbete atılan tatlıların hamuruna bir kaşık sirke eklerseniz, daha çıtır olurlar.