İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski İphone'lar Bilerek Mi Yavaşlatılıyor?

Eski iPhone'lar bilerek mi yavaşlatılıyor?

  1. Yıllardır dile getirilen komplo teorisi gerçek mi? Apple, eski iPhone'ları yazılım güncellemeleriyle bilerek mi yavaşlatıyor? Ya da gerçekten böyle bir şey var mı?

    Yıllardır dile getirilen komplo teorisi gerçek mi? Apple, eski iPhone'ları yazılım güncellemeleriyle bilerek mi yavaşlatıyor? Ya da gerçekten böyle bir şey var mı?

  2. Apple yıllardır akıllı telefon ve yazılım alanlarında stratejilerine genel anlamda sadık kalıyor. Her yıl belli dönemlerde yeni iPhone'larını çıkarıyor ve yeni büyük yazılım güncellemesini de bu dönemde yayınlıyor. Apple'ın bu yazılım güncellemeleriyle ilgili ise son yıllarda ciddi bir komplo teorisi konuşuluyor.

    Apple yıllardır akıllı telefon ve yazılım alanlarında stratejilerine genel anlamda sadık kalıyor. Her yıl belli dönemlerde yeni iPhone'larını çıkarıyor ve yeni büyük yazılım güncellemesini de bu dönemde yayınlıyor. Apple'ın bu yazılım güncellemeleriyle ilgili ise son yıllarda ciddi bir komplo teorisi konuşuluyor.

  3. Daha eski iPhone kullanıcıları stabil olarak kullandıkları telefonlarının yeni yazılım güncellemelerinin ardından sorunlar çıkardığını, bunu Apple'ın yeni telefon almaları için bilinçli yaptığını iddia ediyorlardı.

    Daha eski iPhone kullanıcıları stabil olarak kullandıkları telefonlarının yeni yazılım güncellemelerinin ardından sorunlar çıkardığını, bunu Apple'ın yeni telefon almaları için bilinçli yaptığını iddia ediyorlardı.

  4. Şimdiye kadar bu komplo teorisine yanıt vermek mümkün olmamıştı. Ancak bir benchmark şirketi olan Futuremark yaptığı araştırma ve testlerle bu iddialara yanıt aradı.

    Şimdiye kadar bu komplo teorisine yanıt vermek mümkün olmamıştı. Ancak bir benchmark şirketi olan Futuremark yaptığı araştırma ve testlerle bu iddialara yanıt aradı.

  5. Firma şu anda destek gören en eski iPhone modeli olan iPhone 5s'tenbaşlayarak daha yeni iPhone'lara doğru, iOS 9, iOS 10 ve iOS 11 testleri uygulamış ve performans kaybı olup olmadığına bakmış.

    Firma şu anda destek gören en eski iPhone modeli olan iPhone 5s'tenbaşlayarak daha yeni iPhone'lara doğru, iOS 9, iOS 10 ve iOS 11 testleri uygulamış ve performans kaybı olup olmadığına bakmış.

  6. iPhone 5s'te CPU ve GPU testlerinde iOS 9, iOS 10 ve iOS 11'de herhangi bir performans düşüşü gözlenmiyor. Hatta neredeyse aynı seviyede görünüyorlar. Burada hem CPU, hem de GPU test sonuçlarını görebilirsiniz.

    iPhone 5s'te CPU ve GPU testlerinde iOS 9, iOS 10 ve iOS 11'de herhangi bir performans düşüşü gözlenmiyor. Hatta neredeyse aynı seviyede görünüyorlar. Burada hem CPU, hem de GPU test sonuçlarını görebilirsiniz.

  7. Bu testler iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 cihazları için de aynı şekilde uygulanıyor. Bu cihazlarda da belirtildiği şekilde bir performans kaybı görünmüyor. Hemen hemen aynı grafik ve işlemci performansları görülüyor.

    Bu testler iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 cihazları için de aynı şekilde uygulanıyor. Bu cihazlarda da belirtildiği şekilde bir performans kaybı görünmüyor. Hemen hemen aynı grafik ve işlemci performansları görülüyor.

  8. Benchmark şirketi CPU konusunda güncellemelerden sonra ufak düşüşler, GPU'da ise ufak yükselişler gözlemlemiş. Ancak bu farkların kullanıcı tarafında fark edilmesi mümkün değil deniliyor.

    Benchmark şirketi CPU konusunda güncellemelerden sonra ufak düşüşler, GPU'da ise ufak yükselişler gözlemlemiş. Ancak bu farkların kullanıcı tarafında fark edilmesi mümkün değil deniliyor.

  9. Burada da diğer telefonların test sonuçları bulunuyor. Yani bu testler, bu komplo teorisinin gerçek olmadığını net şekilde gösteriyor.

    Burada da diğer telefonların test sonuçları bulunuyor. Yani bu testler, bu komplo teorisinin gerçek olmadığını net şekilde gösteriyor.