Türkiye'nin En Genç Liderleri

40 yaşın altındaki 40 genç listesi

  1. Fortune Türkiye “40 Yaş Altı 40” listesinde (2017) gelecek planlamasını net yapanlar yer aldı. Çalışma hazırlanırken, her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarından destek alındı. Uzmanlar, analistler, İK şirketleri, danışmanlık firmaları, sanayi ve ticaret odaları, girişimcilik kulüpleri, TÜSİAD, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) ve TAİDER görüşüne başvurulan belli başlı kurumlar arasında yer aldı. İşte 40 yaşın altındaki 40 başarılı genç listesi...

    Fortune Türkiye “40 Yaş Altı 40” listesinde (2017) gelecek planlamasını net yapanlar yer aldı. Çalışma hazırlanırken, her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarından destek alındı. Uzmanlar, analistler, İK şirketleri, danışmanlık firmaları, sanayi ve ticaret odaları, girişimcilik kulüpleri, TÜSİAD, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) ve TAİDER görüşüne başvurulan belli başlı kurumlar arasında yer aldı. İşte 40 yaşın altındaki 40 başarılı genç listesi...

  2. 40- Ayşecan Özyeğin Oktay (36), Fiba Holding YK Üyesi<p>    Duke Üniversitesi Ekonomi Bölümü&#8217;nden mezun oldu. 2003-2005 yılları arasında Finansbank&#8217;ta bireysel bankacılık bölümünde ve 2005-2007 yılları arasında Fiba Grubu&#8217;nda iş geliştirme ve strateji bölümünde farklı projelerde aktif olarak rol aldı. 2009 yılında Stanford Üniversitesi MBA programını tamamladıktan sonra tekrar Fiba Grubu&#8217;na katıldı. Burada yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor.

    40- Ayşecan Özyeğin Oktay (36), Fiba Holding YK Üyesi

    Duke Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 2003-2005 yılları arasında Finansbank’ta bireysel bankacılık bölümünde ve 2005-2007 yılları arasında Fiba Grubu’nda iş geliştirme ve strateji bölümünde farklı projelerde aktif olarak rol aldı. 2009 yılında Stanford Üniversitesi MBA programını tamamladıktan sonra tekrar Fiba Grubu’na katıldı. Burada yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor.

  3. 39- Vadi Efe (34), Altavia Dekatlon Kurucu Ortağı<p>    İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. RWTH Aachen&#8216;da yeni nesil teknolojiler üzerine yüksek lisans ve Berlin Ekonomi Üniversitesi'nde uluslararası işletme-pazarlama eğitimi aldı. Ulusal ve global markalara sosyal medya üzerinden dijital pazarlama & PR servisleri sunan Altavia Dekatlon adına teknolojiyi ve sosyal platformları kreatif fikir ve uygulamalar ile bir araya getirmek, işletme ve pazarlama disiplinlerini medya teknolojileri ile birleştiriyor. Altavia Dekatlon ile sosyal medya odaklı kampanyalar üretiyoruz, PR çalışmalarını online platformların sunduğu imkanlar ile destekliyor ve sosyal medya takibi ve analizi hizmeti veriyor.

    39- Vadi Efe (34), Altavia Dekatlon Kurucu Ortağı

    İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. RWTH Aachen‘da yeni nesil teknolojiler üzerine yüksek lisans ve Berlin Ekonomi Üniversitesi'nde uluslararası işletme-pazarlama eğitimi aldı. Ulusal ve global markalara sosyal medya üzerinden dijital pazarlama & PR servisleri sunan Altavia Dekatlon adına teknolojiyi ve sosyal platformları kreatif fikir ve uygulamalar ile bir araya getirmek, işletme ve pazarlama disiplinlerini medya teknolojileri ile birleştiriyor. Altavia Dekatlon ile sosyal medya odaklı kampanyalar üretiyoruz, PR çalışmalarını online platformların sunduğu imkanlar ile destekliyor ve sosyal medya takibi ve analizi hizmeti veriyor.

  4. 38- Deren Öztürk (37), Deren Kimya Yönetim Kurulu Üyesi<p>    Öztürk, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü&#8217;nden mezun. Kendi kurduğu Cosmed ve Mihri İstanbul markalarının üretim ve ihracatını yönetiyor. Türkiye&#8217;de 230 mağazası bulunan global kişisel bakım marketi Watsons ile anlaşma imzaladı. Cosmed&#8217;i ayrıca eczane kanalında büyütüyor. 2016 yılında 850 eczanede satışa sunuldu. Kadın girişimcilerin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla yürütülen Women Entrepreneurs Cluster isimli kozmetik projesinin de öne çıkan katılımcı firmalarından biri.

    38- Deren Öztürk (37), Deren Kimya Yönetim Kurulu Üyesi

    Öztürk, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun. Kendi kurduğu Cosmed ve Mihri İstanbul markalarının üretim ve ihracatını yönetiyor. Türkiye’de 230 mağazası bulunan global kişisel bakım marketi Watsons ile anlaşma imzaladı. Cosmed’i ayrıca eczane kanalında büyütüyor. 2016 yılında 850 eczanede satışa sunuldu. Kadın girişimcilerin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla yürütülen Women Entrepreneurs Cluster isimli kozmetik projesinin de öne çıkan katılımcı firmalarından biri.

  5. 37- Soner Cesur (38), Arvato Telekomünikasyon CEO'su<p>    Arvato Telekom 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bertelsmann Grubu&#8217;na bağlı, entegre e-ticaret hizmetlerinde Avrupa&#8217;nın en büyük servis sağlayıcısı. &#8220;Business Process Outsourcing&#8221; (BPO) hizmetleri sunuyor ve Türkiye&#8217;nin bir numaralı dış kaynak ve hizmet sağlayıcısı olmayı hedefliyor. 1835 yılında Almanya&#8217;da kurulan Bertelsmann AG şirketler grubuna bağlı Arvato&#8217;nun yıllık geliri 4 milyar 662 milyon euro.

    37- Soner Cesur (38), Arvato Telekomünikasyon CEO'su

    Arvato Telekom 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bertelsmann Grubu’na bağlı, entegre e-ticaret hizmetlerinde Avrupa’nın en büyük servis sağlayıcısı. “Business Process Outsourcing” (BPO) hizmetleri sunuyor ve Türkiye’nin bir numaralı dış kaynak ve hizmet sağlayıcısı olmayı hedefliyor. 1835 yılında Almanya’da kurulan Bertelsmann AG şirketler grubuna bağlı Arvato’nun yıllık geliri 4 milyar 662 milyon euro.

  6. 36- Neyran Bahadırlı (37), Uber Türkiye Genel Müdürü<p>    Ekim 2015&#8217;te Uber Türkiye Genel Müdürü oldu. 77 ülkede 600'den fazla şehirde faaliyet gösteren Uber, 2 milyondan fazla sürücü ortağı ile hizmet veriyor. Günde yaklaşık 10 milyon yolculuk gerçekleşiyor. Mayıs 2017&#8217;de 5 milyarıncı yolculuklardan birinin tamamlandığı Türkiye&#8217;de ise 3 bini aşkın aktif sürücü ortağı ile İstanbul, Bodrum ve Çeşme&#8217;de hizmet veriyor. Globalde de hızlı büyümesini sürdüren Uber geçtiğimiz yıla oranla global seviyede yolculuk hacmi ve ciro anlamında iki kat artış yakaladı.

    36- Neyran Bahadırlı (37), Uber Türkiye Genel Müdürü

    Ekim 2015’te Uber Türkiye Genel Müdürü oldu. 77 ülkede 600'den fazla şehirde faaliyet gösteren Uber, 2 milyondan fazla sürücü ortağı ile hizmet veriyor. Günde yaklaşık 10 milyon yolculuk gerçekleşiyor. Mayıs 2017’de 5 milyarıncı yolculuklardan birinin tamamlandığı Türkiye’de ise 3 bini aşkın aktif sürücü ortağı ile İstanbul, Bodrum ve Çeşme’de hizmet veriyor. Globalde de hızlı büyümesini sürdüren Uber geçtiğimiz yıla oranla global seviyede yolculuk hacmi ve ciro anlamında iki kat artış yakaladı.

  7. 35- Umut Boz (33), Nova Fashion Group CEO'su<p>    Boz, 2002 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi&#8217;nden, 2006 yılında ise Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği&#8217;nden mezun oldu. 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi&#8217;nin Executive MBA programını tamamladı. Tekstil kökenli bir ailede büyüyen Boz, 2006 yılından itibaren hazır giyimde Türkiye&#8217;nin lider kuruluşlarından olan aile şirketleri Nova Fashion Group içerisinde; üretim tesislerinin modernizasyonu, kurumsallaşma çalışmaları, iş alanlarının yeniden düzenlenmesi gibi alanlarda etkili şekilde rol aldı. Boz, grubun bünyesindeki Hemington markasının da genel müdürü ve 20 ülkede satışı bulunan KNITSS markasının da kurucu ortağı.

    35- Umut Boz (33), Nova Fashion Group CEO'su

    Boz, 2002 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi’nden, 2006 yılında ise Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Executive MBA programını tamamladı. Tekstil kökenli bir ailede büyüyen Boz, 2006 yılından itibaren hazır giyimde Türkiye’nin lider kuruluşlarından olan aile şirketleri Nova Fashion Group içerisinde; üretim tesislerinin modernizasyonu, kurumsallaşma çalışmaları, iş alanlarının yeniden düzenlenmesi gibi alanlarda etkili şekilde rol aldı. Boz, grubun bünyesindeki Hemington markasının da genel müdürü ve 20 ülkede satışı bulunan KNITSS markasının da kurucu ortağı.

  8. 34- Osman Geylan (33), Gilan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  <p>  Ailenin ikinci kuşak yöneticisi olan Geylan, Virginia Üniversitesi&#8217;nde finans ve işletme bölümünden mezun oldu. Şirketin yurtdışı yatırımlarıyla yakından ilgileniyor. İsviçre&#8217;de lüks saat üretimine başlanmasında öne çıkan isimlerden. Şirket hedefleri olarak beş yılda 200 milyon dolar ciro hedefliyor.

    34- Osman Geylan (33), Gilan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

    Ailenin ikinci kuşak yöneticisi olan Geylan, Virginia Üniversitesi’nde finans ve işletme bölümünden mezun oldu. Şirketin yurtdışı yatırımlarıyla yakından ilgileniyor. İsviçre’de lüks saat üretimine başlanmasında öne çıkan isimlerden. Şirket hedefleri olarak beş yılda 200 milyon dolar ciro hedefliyor.

  9. 33- Burak Bari (39), Adessso Türkiye Kurucusu<p>    Türkiye&#8217;de 2014 yılından beri aktif olarak hizmet veren Adesso&#8217;yu Türkiye&#8217;de dört kişilik bir takım ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bankacılık ve sigortacılık sektörleriyle yakından ilgileniyor. Avrupa pazarına yazılım geliştirme yapabilmeyi sağlayan &#8220;SmartShore&#8221; isimli modelin sorumluluğu da Barı&#8217;da. Bu model sayesinde, yurtiçi ve yurtdışı toplam bütçesi 5 milyon euro&#8217;ya ulaşan projelere imza atılıyor. SmartShore modeli için 30 kişilik ekip yurtdışı müşterilerine çalışıyor. Barı&#8217;nın hobileri arasında bisiklete binmek, tenis ve kickbox yer alıyor.

    33- Burak Bari (39), Adessso Türkiye Kurucusu

    Türkiye’de 2014 yılından beri aktif olarak hizmet veren Adesso’yu Türkiye’de dört kişilik bir takım ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bankacılık ve sigortacılık sektörleriyle yakından ilgileniyor. Avrupa pazarına yazılım geliştirme yapabilmeyi sağlayan “SmartShore” isimli modelin sorumluluğu da Barı’da. Bu model sayesinde, yurtiçi ve yurtdışı toplam bütçesi 5 milyon euro’ya ulaşan projelere imza atılıyor. SmartShore modeli için 30 kişilik ekip yurtdışı müşterilerine çalışıyor. Barı’nın hobileri arasında bisiklete binmek, tenis ve kickbox yer alıyor.

  10. 32- Tuğçe Ergül (28), Angel Labs Kurucu Ortağı ve CEO&#8217;su<p>    Ergül, Sorbonne Üniversitesi ekonomi bölümü mezunu. Rothschild&#8217;ın Türkiye masasında yatırım bankacılığı kariyerine adım attı. Startup Weekend&#8217;in Güney Avrupa yöneticiliğini ve Girls in Tech İtalya başkanlığını sürdüren Ergül, Meksika ve ABD olmak üzere 11 ülkede 30 dijital yatırıma imza attı. 2014&#8217;te dünyanın ilk &#8220;Investor Accelerator&#8221;ı olan Angel Labs&#8217;i kurdu. Kuruluşunun ilk senesinde 40 ülkede faaliyet gösteren ve 30 milyon dolara yakın yatırım sağlayan Angel Labs, kısa sürede alanında dünya lideri oldu. Angel Labs&#8217;in yatırımcı ağı 6 bin aile ofisinin üzerinde. Avrupa Venture Capital ağının da üyesi olan Ergül, aynı zamanda kurumlara kurumsal yatırımlar, dijital inovasyon ve FinTech alanında danışmanlık veriyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve altı lisan biliyor.

    32- Tuğçe Ergül (28), Angel Labs Kurucu Ortağı ve CEO’su

    Ergül, Sorbonne Üniversitesi ekonomi bölümü mezunu. Rothschild’ın Türkiye masasında yatırım bankacılığı kariyerine adım attı. Startup Weekend’in Güney Avrupa yöneticiliğini ve Girls in Tech İtalya başkanlığını sürdüren Ergül, Meksika ve ABD olmak üzere 11 ülkede 30 dijital yatırıma imza attı. 2014’te dünyanın ilk “Investor Accelerator”ı olan Angel Labs’i kurdu. Kuruluşunun ilk senesinde 40 ülkede faaliyet gösteren ve 30 milyon dolara yakın yatırım sağlayan Angel Labs, kısa sürede alanında dünya lideri oldu. Angel Labs’in yatırımcı ağı 6 bin aile ofisinin üzerinde. Avrupa Venture Capital ağının da üyesi olan Ergül, aynı zamanda kurumlara kurumsal yatırımlar, dijital inovasyon ve FinTech alanında danışmanlık veriyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve altı lisan biliyor.

  11. 31- Kadir Taha Büyükhelvacıgil (33), Zadevital Yönetim Kurulu Üyesi<p>    Dördüncü kuşak olan Taha Büyükhelvacıgil, üniversite eğitimini Bilkent&#8217;te işletme alanında tamamladıktan sonra Amerika&#8217;da sosyoloji ve uluslararası finansta çift dal eğitim yaptı. Büyükhelvacıgil, Zadevital markasını daha da büyütmek, güçlendirmek için bilimsellikle harmanlanmış cesur ve akılcı adımlar atmayı önemsiyor. 2012 yılında 23 çeşit ve 175 formla başladığı gıda takviyesi üretimini 2016 yılında 72 çeşit ve 419 forma ulaştırmış. 2017 ila 2020 yılları arasında 340 çeşit ve 2 bin form hedefleniyor. Zadevital ürünlerinin 2020 yılına kadar 24 bin 319 eczanede mevcut olması amaçlanıyor. Zadevital&#8217;in basamakları daha da tırmanabilmesi için yılın yaklaşık 150 gününü yurtiçi ve yurtdışı iş seyahatlerinde geçiriyor; bu alandaki önemli fuarlara katılıyor.

    31- Kadir Taha Büyükhelvacıgil (33), Zadevital Yönetim Kurulu Üyesi

    Dördüncü kuşak olan Taha Büyükhelvacıgil, üniversite eğitimini Bilkent’te işletme alanında tamamladıktan sonra Amerika’da sosyoloji ve uluslararası finansta çift dal eğitim yaptı. Büyükhelvacıgil, Zadevital markasını daha da büyütmek, güçlendirmek için bilimsellikle harmanlanmış cesur ve akılcı adımlar atmayı önemsiyor. 2012 yılında 23 çeşit ve 175 formla başladığı gıda takviyesi üretimini 2016 yılında 72 çeşit ve 419 forma ulaştırmış. 2017 ila 2020 yılları arasında 340 çeşit ve 2 bin form hedefleniyor. Zadevital ürünlerinin 2020 yılına kadar 24 bin 319 eczanede mevcut olması amaçlanıyor. Zadevital’in basamakları daha da tırmanabilmesi için yılın yaklaşık 150 gününü yurtiçi ve yurtdışı iş seyahatlerinde geçiriyor; bu alandaki önemli fuarlara katılıyor.

  12. 30- Ahmet Ozan Şener (34), Sera Group Genel Müdürü  <p>  Şener, Milano Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu ve TAV İnşaat&#8217;ın Doha Uluslararası Havalimanı şantiyesinde saha mühendisi olarak iş hayatına başladı. TAV Havalimanları Holding, TAV inşaat, IDO, Travelex Türkiye gibi şirketlerin ortağı olan SERA Group&#8217;un Dubai, Doha, Riyadh ofislerini açarak şirketin iş geliştirmesinde rol oynadı. 2013 yılında grubun basına geçtiğinde ilk hedefe koydugu projesi, çalışan mutluluğu ve bağımlılığını arttırarak, her şantiyede eğitilen genç kuşağın kaybedilmeden şirkete daha uzun yıllar hizmet edebilmesine odaklanıp insan kaynağının gelişmesiydi ve bu insan kaynağı sayesinde de yıllar içinde proje sayıları çoğalarak şirket cirosunu 1 milyar TL'ye yükseltti. Sener evli ve iki çocuk babası.

    30- Ahmet Ozan Şener (34), Sera Group Genel Müdürü

    Şener, Milano Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu ve TAV İnşaat’ın Doha Uluslararası Havalimanı şantiyesinde saha mühendisi olarak iş hayatına başladı. TAV Havalimanları Holding, TAV inşaat, IDO, Travelex Türkiye gibi şirketlerin ortağı olan SERA Group’un Dubai, Doha, Riyadh ofislerini açarak şirketin iş geliştirmesinde rol oynadı. 2013 yılında grubun basına geçtiğinde ilk hedefe koydugu projesi, çalışan mutluluğu ve bağımlılığını arttırarak, her şantiyede eğitilen genç kuşağın kaybedilmeden şirkete daha uzun yıllar hizmet edebilmesine odaklanıp insan kaynağının gelişmesiydi ve bu insan kaynağı sayesinde de yıllar içinde proje sayıları çoğalarak şirket cirosunu 1 milyar TL'ye yükseltti. Sener evli ve iki çocuk babası.

  13. 29- Sidar Şahin (36), Peak Games Kurucusu<p>      Türkiye&#8217;nin en büyük ve en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden birinin kurucularından. Peak Games&#8217;i, mobil ve sosyal oyunlarda dünya çapında 30 milyon kullanıcıya ulaştırdı. Peak Games teknoloji ve ürün odaklı ekipleri ile bölgenin kültürel oyunlarıyla başlayan başarısını birçok platformda aynı anda global çapta servis veren bir yapıya taşıdı.

    29- Sidar Şahin (36), Peak Games Kurucusu

    Türkiye’nin en büyük ve en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden birinin kurucularından. Peak Games’i, mobil ve sosyal oyunlarda dünya çapında 30 milyon kullanıcıya ulaştırdı. Peak Games teknoloji ve ürün odaklı ekipleri ile bölgenin kültürel oyunlarıyla başlayan başarısını birçok platformda aynı anda global çapta servis veren bir yapıya taşıdı.

  14. 28- Şenol Balo (37), Octopod Yönetim Kurulu Başkanı<p>    İstanbul Üniversitesi&#8217;nde okuduğu yıllarda henüz 19 yaşında iken, bilgisayar satışı ve servis hizmetleri sunan Akademi 2000 şirketini kuran Balo, üç kardeşin tüm şirket faaliyetlerini EMS Grup altında toplamalarının ardından, EMS Yazılım Grubu&#8217;nun başına geçti. Balo, 1997-2005 yılları arasında IT sektöründe Hardware konusunda çalışırken 2005 yılında ERP Yazılım sektörüne geçiş yaptı. 2005 yılından bugüne yerli ve yabancı 100&#8217;ün üzerinde müşteride ERP implementasyonu yapan, Türkiye dışında 9 ülkede de yazılım geliştirme ve yönetim danışmanlık hizmeti veren EMS Yazılım&#8217;da aktif olarak ERP sistem danışmanı, yönetim danışmanı ve Genel Müdür görevlerini icra ediyor. Kod yazmadan yazılım geliştirmeyi sağlayan Octopod Hızlı Yazılım Geliştirme Platformu&#8217;nun fikir babası ve yatırımcısı olan Şenol Balo, Octopod&#8217;u tüm dünyaya yaymayı hedefliyor.

    28- Şenol Balo (37), Octopod Yönetim Kurulu Başkanı

    İstanbul Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda henüz 19 yaşında iken, bilgisayar satışı ve servis hizmetleri sunan Akademi 2000 şirketini kuran Balo, üç kardeşin tüm şirket faaliyetlerini EMS Grup altında toplamalarının ardından, EMS Yazılım Grubu’nun başına geçti. Balo, 1997-2005 yılları arasında IT sektöründe Hardware konusunda çalışırken 2005 yılında ERP Yazılım sektörüne geçiş yaptı. 2005 yılından bugüne yerli ve yabancı 100’ün üzerinde müşteride ERP implementasyonu yapan, Türkiye dışında 9 ülkede de yazılım geliştirme ve yönetim danışmanlık hizmeti veren EMS Yazılım’da aktif olarak ERP sistem danışmanı, yönetim danışmanı ve Genel Müdür görevlerini icra ediyor. Kod yazmadan yazılım geliştirmeyi sağlayan Octopod Hızlı Yazılım Geliştirme Platformu’nun fikir babası ve yatırımcısı olan Şenol Balo, Octopod’u tüm dünyaya yaymayı hedefliyor.

  15. &#8203;27- Fırat İşbecer (37), Monitise Mea Yöneticisi<p>    Girişimci ve aynı zamanda melek yatırımcı olan Fırat İşbecer, iş hayatında Türkiye&#8217;nin mobil bankacılık, mobil ticaret ve mobil ödeme ekosisteminin temellerini atan Pozitron&#8217;un kurucu ortaklarından biri olarak tanınmıştır. 2014 yılında Londra merkezli Monitise firmasının Pozitron&#8217;u 100 milyon dolara satın almasının ardından İşbecer, Monitise MEA Genel Müdürü olarak şirketin Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika&#8217;daki operasyonlarını yürütmektedir. Fırat İşbecer&#8217;in yönetiminde şirket, bugün yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile Türkiye&#8217;nin en büyük 15 yazılım ihracatçısı arasındadır. İşbecer, aynı zamanda Türkiye&#8217;nin ilk melek yatırım ağlarından Galata İş Melekleri (GBA)&#8217;nin bir üyesi ve bağımsız olarak yaptığı 40&#8217;tan fazla melek yatırımla Türkiye&#8217;nin en aktif melek yatırımcılarından bir tanesidir. Robert Kolej mezunu olan Fırat İşbecer, Galatasaray Üniversitesi&#8217;ndeki lisans eğitiminin ardından Paris&#8217;e giderek Universite Paris-Sorbonne ve Ecole Normale Superieure ortak programı olan Jeopolitika üzerine yüksek lisans yapmıştır.

    ​27- Fırat İşbecer (37), Monitise Mea Yöneticisi

    Girişimci ve aynı zamanda melek yatırımcı olan Fırat İşbecer, iş hayatında Türkiye’nin mobil bankacılık, mobil ticaret ve mobil ödeme ekosisteminin temellerini atan Pozitron’un kurucu ortaklarından biri olarak tanınmıştır. 2014 yılında Londra merkezli Monitise firmasının Pozitron’u 100 milyon dolara satın almasının ardından İşbecer, Monitise MEA Genel Müdürü olarak şirketin Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’daki operasyonlarını yürütmektedir. Fırat İşbecer’in yönetiminde şirket, bugün yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile Türkiye’nin en büyük 15 yazılım ihracatçısı arasındadır. İşbecer, aynı zamanda Türkiye’nin ilk melek yatırım ağlarından Galata İş Melekleri (GBA)’nin bir üyesi ve bağımsız olarak yaptığı 40’tan fazla melek yatırımla Türkiye’nin en aktif melek yatırımcılarından bir tanesidir. Robert Kolej mezunu olan Fırat İşbecer, Galatasaray Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminin ardından Paris’e giderek Universite Paris-Sorbonne ve Ecole Normale Superieure ortak programı olan Jeopolitika üzerine yüksek lisans yapmıştır.

  16. 26- Burak Kızılhan (32), AE Arma-Elektropanç CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi<p>    Dokuz ülkede, 44 farklı milletten 7 bin 500&#8217;den fazla çalışana sahip. 2016'da yeni pazarlar oluşturma, iş geliştirme ve teknolojik yatırım kapsamında yaklaşık beş milyon TL'lik yatırım yaptı. Türkiye, Rusya Federasyonu, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir&#8217;de, İngiltere&#8217;de ve Birleşik Krallık&#8217;da bulunan ve toplam kontrat bedeli yaklaşık 800 milyon dolar olan 16 devam eden projenin teknik müteahhitlik işlerini yürütüyor. 2016'nın ilk yarısında finansal olarak projelerden elde ettiği gelirin yüzde 85&#8217;ini dış pazardan sağladı. 2016 cirosu 262 milyon dolara ulaştı. 2017 sonunda ciroyu yüzde 10 oranında artırmayı hedefliyor.

    26- Burak Kızılhan (32), AE Arma-Elektropanç CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi

    Dokuz ülkede, 44 farklı milletten 7 bin 500’den fazla çalışana sahip. 2016'da yeni pazarlar oluşturma, iş geliştirme ve teknolojik yatırım kapsamında yaklaşık beş milyon TL'lik yatırım yaptı. Türkiye, Rusya Federasyonu, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir’de, İngiltere’de ve Birleşik Krallık’da bulunan ve toplam kontrat bedeli yaklaşık 800 milyon dolar olan 16 devam eden projenin teknik müteahhitlik işlerini yürütüyor. 2016'nın ilk yarısında finansal olarak projelerden elde ettiği gelirin yüzde 85’ini dış pazardan sağladı. 2016 cirosu 262 milyon dolara ulaştı. 2017 sonunda ciroyu yüzde 10 oranında artırmayı hedefliyor.

  17. 25- Hacı Sabancı (29), Densa (Marinsa) Denizcilik YK Başkan Yardımcısı<p>    İstanbul Saint-Benoit Fransız Lisesi&#8217;ni tamamladıktan sonra, ABD/Boston TUFTS University&#8217;de ekonomi eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ardından Londra&#8217;da, City University&#8217;de denizcilik ve finans üzerine master programına katılarak eğitimini tamamladı. Holdingdeki görevinin dışında, Densa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde de yönetim kurulu üyesi. Densa Denizcilik ve Densa Holding şirketlerinin gösterdiği başarılı ivmeyi daha da yükseltmeyi hedefliyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı. İş seyahatlerine çıkmayı seviyor. Daha çok denizcilik işi gereği Uzakdoğu&#8217;ya uçuyor.

    25- Hacı Sabancı (29), Densa (Marinsa) Denizcilik YK Başkan Yardımcısı

    İstanbul Saint-Benoit Fransız Lisesi’ni tamamladıktan sonra, ABD/Boston TUFTS University’de ekonomi eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ardından Londra’da, City University’de denizcilik ve finans üzerine master programına katılarak eğitimini tamamladı. Holdingdeki görevinin dışında, Densa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde de yönetim kurulu üyesi. Densa Denizcilik ve Densa Holding şirketlerinin gösterdiği başarılı ivmeyi daha da yükseltmeyi hedefliyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı. İş seyahatlerine çıkmayı seviyor. Daha çok denizcilik işi gereği Uzakdoğu’ya uçuyor.

  18. 24- Ali Şafak Öztürk (32), Opet YK Üyesi  <p>  Ailenin ikinci kuşak yöneticisi Öztürk, Londra&#8217;da işletme okudu. İlk girişimcilik başarısını Regnum İnşaat&#8217;ı kurarak yakaladı. Öztürk eş zamanlı olarak ayda 5 milyon ziyaretçisi olan ve Chelsea&#8217;den Manchester City&#8217;e pek çok futbol takımı ile çeşitli alanlarda işbirliği yapan WhoScored.com&#8217;u da hayata geçirdi. Antalya Belek&#8217;te 2014 yılında açılan Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel&#8217;in de yönetim kurulu başkanı aynı zamanda. Otel, G20 Türkiye Zirvesi&#8217;ne ev sahipliği yaptı. Regnum İnşaat&#8217;ın yatırımları, Bodrum Golf Country Projesi ile devam ediyor. Öztürk, Antalyaspor&#8217;un da başkanı. Opet ailesinin gelecek dönemde öne çıkacak isimlerinden biri.

    24- Ali Şafak Öztürk (32), Opet YK Üyesi

    Ailenin ikinci kuşak yöneticisi Öztürk, Londra’da işletme okudu. İlk girişimcilik başarısını Regnum İnşaat’ı kurarak yakaladı. Öztürk eş zamanlı olarak ayda 5 milyon ziyaretçisi olan ve Chelsea’den Manchester City’e pek çok futbol takımı ile çeşitli alanlarda işbirliği yapan WhoScored.com’u da hayata geçirdi. Antalya Belek’te 2014 yılında açılan Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’in de yönetim kurulu başkanı aynı zamanda. Otel, G20 Türkiye Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Regnum İnşaat’ın yatırımları, Bodrum Golf Country Projesi ile devam ediyor. Öztürk, Antalyaspor’un da başkanı. Opet ailesinin gelecek dönemde öne çıkacak isimlerinden biri.

  19. 23- Murat Özdilek (33), Özdilek AVM<p>    2015 yılı sonunda 984 milyon lira olan cirosunu 2016 yılında yüzde 18,3 artışla 1 milyar 164 milyon liraya taşıyan Özdilek Grubu&#8217;nun genç yöneticisi Murat Özdilek, beş yıl içinde Niğde, Aksaray ve Amasya şehirlerinde yatırımlara ağırlık verecek. Büyümeyi perakende operasyonlarında yakalayan grubun, 100 milyon dolar yatırım hedefi var. Havlu ve bornoz üretiminde Avrupa'nın en büyük kapasitesine sahip tesis olan Özdilek grubu 2017 sonuna kadar yüzde 27 gelir artışı bekliyor.

    23- Murat Özdilek (33), Özdilek AVM

    2015 yılı sonunda 984 milyon lira olan cirosunu 2016 yılında yüzde 18,3 artışla 1 milyar 164 milyon liraya taşıyan Özdilek Grubu’nun genç yöneticisi Murat Özdilek, beş yıl içinde Niğde, Aksaray ve Amasya şehirlerinde yatırımlara ağırlık verecek. Büyümeyi perakende operasyonlarında yakalayan grubun, 100 milyon dolar yatırım hedefi var. Havlu ve bornoz üretiminde Avrupa'nın en büyük kapasitesine sahip tesis olan Özdilek grubu 2017 sonuna kadar yüzde 27 gelir artışı bekliyor.

  20. 22- M. Emre Zorlu (32), Zorlu Holding YK Üyesi<p>    Zorlu, 2006 yılında Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi. İngiltere&#8217;deki Essex Üniversitesi Yenilik ve Teknoloji Yöneticilik master programını tamamladı. 2009 yılında Vestel Şirketler Grubu&#8217;nda çalışmaya başladı. Hem elektronik hem beyaz eşya tarafında satış, servis ve pazarlama departmanlarında bilfiil çalıştı. Vestel Elektronik yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yeni teknolojileri takip ediyor.

    22- M. Emre Zorlu (32), Zorlu Holding YK Üyesi

    Zorlu, 2006 yılında Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi. İngiltere’deki Essex Üniversitesi Yenilik ve Teknoloji Yöneticilik master programını tamamladı. 2009 yılında Vestel Şirketler Grubu’nda çalışmaya başladı. Hem elektronik hem beyaz eşya tarafında satış, servis ve pazarlama departmanlarında bilfiil çalıştı. Vestel Elektronik yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yeni teknolojileri takip ediyor.

  21. 21- Ruhi Molay (30), Mopak Genel Müdürü  <p>  Şirketin dördüncü kuşak yöneticisi. Genç yöneticinin üzerinde durduğu önemli konulardan biri kağıt ve dönüşüm süreci. Bunun için şirketin &#8220;yaşam ve kağıt arasında bir köprü olma&#8221; misyonunu öne çıkarıyor. Üretimde geri dönüşümden kazanılan kağıtların kullanılmasına önem veriyor. Başta Mopak Meslek Lisesi olmak üzere okullarda ve üniversitelerde gençleri bilinçlendirme çalışmaları içinde yer alıyor. Türkiye&#8217;de ilk kez hayata geçirilen &#8216;Endüstriyel Okaliptüs Ormanları&#8217; kurma projesini başlatan Molay, atık kağıtların toplanmasından geri dönüşüme, yetiştirdiği okaliptüs plantasyonlarından destek verdiği sosyal sorumluluk projelerine, yürüttüğü faaliyetlerle dikkat çekiyor. Molay, 2018&#8217;e kadar 54 milyon dolar tutarında yatırımı gündemine aldı.

    21- Ruhi Molay (30), Mopak Genel Müdürü

    Şirketin dördüncü kuşak yöneticisi. Genç yöneticinin üzerinde durduğu önemli konulardan biri kağıt ve dönüşüm süreci. Bunun için şirketin “yaşam ve kağıt arasında bir köprü olma” misyonunu öne çıkarıyor. Üretimde geri dönüşümden kazanılan kağıtların kullanılmasına önem veriyor. Başta Mopak Meslek Lisesi olmak üzere okullarda ve üniversitelerde gençleri bilinçlendirme çalışmaları içinde yer alıyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Endüstriyel Okaliptüs Ormanları’ kurma projesini başlatan Molay, atık kağıtların toplanmasından geri dönüşüme, yetiştirdiği okaliptüs plantasyonlarından destek verdiği sosyal sorumluluk projelerine, yürüttüğü faaliyetlerle dikkat çekiyor. Molay, 2018’e kadar 54 milyon dolar tutarında yatırımı gündemine aldı.

  22. 20- Veysel Berk (35), Çaycı, Paypad Kurucusu<p>    EveBiriLazım ve Çaycı gibi girişimlerin kurucusu Veysel Berk, geliştirdiği yeni nesil bir satış ve ödeme sistemi olan PayPad ile büyüyor. iPad üzerinden satışları ve işletmenin cirosunu anlık olarak görmeyi sağlayan PayPad şimdiden 16 noktada bulunuyor. Bir yıl içinde Türkiye&#8217;de 500 noktaya ulaşmayı hedefleyen Berk, yeni girişimiyle yurtdışına da açılmayı planlıyor.Türkiye&#8217;de 5OO noktaya ulaşmayı planlayan Berk&#8217;in girişimi PayPad&#8217;in yurtdışında da yatırım alması için çalışmalar yürütüyor. Çaycı markasıyla ise Berk, 2021 yılına kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

    20- Veysel Berk (35), Çaycı, Paypad Kurucusu

    EveBiriLazım ve Çaycı gibi girişimlerin kurucusu Veysel Berk, geliştirdiği yeni nesil bir satış ve ödeme sistemi olan PayPad ile büyüyor. iPad üzerinden satışları ve işletmenin cirosunu anlık olarak görmeyi sağlayan PayPad şimdiden 16 noktada bulunuyor. Bir yıl içinde Türkiye’de 500 noktaya ulaşmayı hedefleyen Berk, yeni girişimiyle yurtdışına da açılmayı planlıyor.Türkiye’de 5OO noktaya ulaşmayı planlayan Berk’in girişimi PayPad’in yurtdışında da yatırım alması için çalışmalar yürütüyor. Çaycı markasıyla ise Berk, 2021 yılına kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

  23. 19- Arda Kutsal (38), Webrazzi Kurucusu<p>    Endüstri mühendisliği lisansı ve MBA derecesine sahip Arda Kutsal, teknoloji ve ekonomi blogu Webrazzi´nin kurucusu. Geçmişte BT ve proje yöneticisi olarak önde gelen şirketlerde yöneticilik yapan Kutsal, Argentum Ventures yatırım firmasında Teknoloji Yatırım Yöneticisi olarak görev yaparken Webrazzi´yi kurdu. Mevcut pozisyonuyla eşzamanlı olarak Webrazzi´de yerel ve bölgesel internet pazarına ilişkin yorum, analiz ve haberleri yayımlamaya başladı.Kısa sürede alanında en bilinen yayın haline gelen Webrazzi, Arda Kutsal´ın yerel ve bölgesel internet girişimleri, yatırımlar, strateji ve pazarlama konularında danışılabilecek en donanımlı isimlerden biri olarak konumlanmasına yardımcı oldu.

    19- Arda Kutsal (38), Webrazzi Kurucusu

    Endüstri mühendisliği lisansı ve MBA derecesine sahip Arda Kutsal, teknoloji ve ekonomi blogu Webrazzi´nin kurucusu. Geçmişte BT ve proje yöneticisi olarak önde gelen şirketlerde yöneticilik yapan Kutsal, Argentum Ventures yatırım firmasında Teknoloji Yatırım Yöneticisi olarak görev yaparken Webrazzi´yi kurdu. Mevcut pozisyonuyla eşzamanlı olarak Webrazzi´de yerel ve bölgesel internet pazarına ilişkin yorum, analiz ve haberleri yayımlamaya başladı.Kısa sürede alanında en bilinen yayın haline gelen Webrazzi, Arda Kutsal´ın yerel ve bölgesel internet girişimleri, yatırımlar, strateji ve pazarlama konularında danışılabilecek en donanımlı isimlerden biri olarak konumlanmasına yardımcı oldu.

  24. 18- Harika Güral (38), Güral Şirketler Grubu YK Başkan Yardımcısı  <p>  Güral ailesinin 3&#8217;üncü kuşak temsilcisi Harika Güral, porselen, vitrifiye, enerji ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Güral Şirketler Grubu&#8217;nun büyüme planlarında öne çıkan isim. En büyük ihracatı İsveç&#8217;e gerçekleştiren şirketin en büyük müşterisi IKEA. Hilton&#8217;un dünyadaki dört büyük tedarikçisinden biri. Terra Rosa adı verilen renklendirilmiş Bone Porselen ile İtalya ve Fransa pazarında başarılı satış grafiği yakaladı. Turizmde Güral Premier Resorts ile müşteri portföyü çeşitlendirildi. Güral Premier Belek, dünyanın turizm dalının oscarı sayılan &#8220;World Luxury Award&#8221; ödülünün sahibi oldu. Bu ödülü daha önce Güral Premier Tekirova Oteli de almıştı. Güral&#8217;ın 2018 planlarında, turizmde yeni yatırımlar ve porselen işinde Avrupa&#8217;da ve farklı coğrafyalarda daha da büyümek var.

    18- Harika Güral (38), Güral Şirketler Grubu YK Başkan Yardımcısı

    Güral ailesinin 3’üncü kuşak temsilcisi Harika Güral, porselen, vitrifiye, enerji ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Güral Şirketler Grubu’nun büyüme planlarında öne çıkan isim. En büyük ihracatı İsveç’e gerçekleştiren şirketin en büyük müşterisi IKEA. Hilton’un dünyadaki dört büyük tedarikçisinden biri. Terra Rosa adı verilen renklendirilmiş Bone Porselen ile İtalya ve Fransa pazarında başarılı satış grafiği yakaladı. Turizmde Güral Premier Resorts ile müşteri portföyü çeşitlendirildi. Güral Premier Belek, dünyanın turizm dalının oscarı sayılan “World Luxury Award” ödülünün sahibi oldu. Bu ödülü daha önce Güral Premier Tekirova Oteli de almıştı. Güral’ın 2018 planlarında, turizmde yeni yatırımlar ve porselen işinde Avrupa’da ve farklı coğrafyalarda daha da büyümek var.

  25. 17- Selim Baykal (37), Seger Korna Yönetim Kurulu Başkanı  <p>  Hem üretimde hem de korna ticaretinde dünya çapında varlık gösteren yüzde 100 yerli sermayeli Seger Korna, dünyada önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla elektrikli ve havalı korna üretiminde önemli bir marka. Selim Baykal, bu başarılı markanın genç yöneticisi. Baykal, özellikle elektromanyetik kornaların yaşam ömrünü artıran, ağır çevre koşullarında dahi yüksek performansla çalışan ürünlerin Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyor. En son Tesla S modelinin kornasını da üreten şirket, gelecekte dünya pazarlarında sesi en çok çıkan marka olma yolunda ilerliyor.

    17- Selim Baykal (37), Seger Korna Yönetim Kurulu Başkanı

    Hem üretimde hem de korna ticaretinde dünya çapında varlık gösteren yüzde 100 yerli sermayeli Seger Korna, dünyada önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla elektrikli ve havalı korna üretiminde önemli bir marka. Selim Baykal, bu başarılı markanın genç yöneticisi. Baykal, özellikle elektromanyetik kornaların yaşam ömrünü artıran, ağır çevre koşullarında dahi yüksek performansla çalışan ürünlerin Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyor. En son Tesla S modelinin kornasını da üreten şirket, gelecekte dünya pazarlarında sesi en çok çıkan marka olma yolunda ilerliyor.

  26. 16- Hakan Baş (33), Lidyana.com CEO&#8217;su<p>    2017&#8217;de Semih Kaya&#8217;dan 1 milyon dolar yatırım alan Lidyana, 2017 ilk yarısında geçen seneki aynı döneme göre cirosal olarak da yüzde 45 büyüdü. Baş, 2016&#8217;da Supermassive adlı Espor takımını kurdu. Üç sezonda üç final, iki Türkiye şampiyonluğu alan Supermassive, Espor alanındaki güçlü markalardan biri yaptı. Baş&#8217;ın kurucularından olduğu chat uygulamasının beta versiyonu Şubat 2017&#8217;de yayına girdi. Groop için Hindistan&#8217;da Whatsapp uygulamasının arka planını yazan ekip de çalışıyor. Kripton Yazılım, NoSmokin, Garajyeri.com, Gardrops.com ve ABD&#8217;de Furnishare.com şirketlerine yatırım yaptı. Baş 2016&#8217;da KSS adına Sosyalben&#8217;i ekledi.

    16- Hakan Baş (33), Lidyana.com CEO’su

    2017’de Semih Kaya’dan 1 milyon dolar yatırım alan Lidyana, 2017 ilk yarısında geçen seneki aynı döneme göre cirosal olarak da yüzde 45 büyüdü. Baş, 2016’da Supermassive adlı Espor takımını kurdu. Üç sezonda üç final, iki Türkiye şampiyonluğu alan Supermassive, Espor alanındaki güçlü markalardan biri yaptı. Baş’ın kurucularından olduğu chat uygulamasının beta versiyonu Şubat 2017’de yayına girdi. Groop için Hindistan’da Whatsapp uygulamasının arka planını yazan ekip de çalışıyor. Kripton Yazılım, NoSmokin, Garajyeri.com, Gardrops.com ve ABD’de Furnishare.com şirketlerine yatırım yaptı. Baş 2016’da KSS adına Sosyalben’i ekledi.

  27. 15- Emre Eczacıbaşı (33), Eczacıbaşı Holding YK Üyesi<p>    Emre Eczacıbaşı, Harvard'da işletme okuduktan ve de bir süre PriceWaterhouseCoppers'da çalıştıktan sonra önce kendi işini ABD'de kurdu. Kâr amacı gütmeyen yapısı da olan şirket internetten yok olmaya yüz tutmuş Anadolu'nun zanaatkarlarının yaptığı el işi ürünlerinin satışını gerçekleştiriyordu. Türkiye'ye döndükten sonra İntema Mutfak ile birlikte üç farklı mutfak markası, dokuz restoran ve bir de Mutfak Akademisi'ni içine alan İntema Yaşam ile farklı bir alanda büyüdü.

    15- Emre Eczacıbaşı (33), Eczacıbaşı Holding YK Üyesi

    Emre Eczacıbaşı, Harvard'da işletme okuduktan ve de bir süre PriceWaterhouseCoppers'da çalıştıktan sonra önce kendi işini ABD'de kurdu. Kâr amacı gütmeyen yapısı da olan şirket internetten yok olmaya yüz tutmuş Anadolu'nun zanaatkarlarının yaptığı el işi ürünlerinin satışını gerçekleştiriyordu. Türkiye'ye döndükten sonra İntema Mutfak ile birlikte üç farklı mutfak markası, dokuz restoran ve bir de Mutfak Akademisi'ni içine alan İntema Yaşam ile farklı bir alanda büyüdü.

  28. 14- Alize Dinçkök Eyüboğlu (34), Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi<p>    Dinçkök Eyüboğlu, 2004 yılında Suffolk University Sawyer School of Management, İşletme ve İş İdaresi Bölümü&#8217;nden mezun oldu. İş yaşamına 2005'te Ak-Al Tekstil Sanayi A.Ş&#8217;de Stratejik Planlama Uzmanı olarak başladı. 2005 yılında Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş&#8217;nin kurulması ile bu şirkete transfer olan Eyüboğlu, sırasıyla proje koordinatörlüğü, satış ve pazarlama müdürlüğü ile satış ve pazarlama genel müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. Eyüboğlu, Akmerkez Lokantacılık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra, Akkök grup şirketlerinin yönetim kurullarında da görev yapıyor. Eyüboğlu ayrıca, Aralık 2015&#8217;te kurulan Akkök Grubu Pazarlama Platformu'nu yönetiyor.

    14- Alize Dinçkök Eyüboğlu (34), Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi

    Dinçkök Eyüboğlu, 2004 yılında Suffolk University Sawyer School of Management, İşletme ve İş İdaresi Bölümü’nden mezun oldu. İş yaşamına 2005'te Ak-Al Tekstil Sanayi A.Ş’de Stratejik Planlama Uzmanı olarak başladı. 2005 yılında Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş’nin kurulması ile bu şirkete transfer olan Eyüboğlu, sırasıyla proje koordinatörlüğü, satış ve pazarlama müdürlüğü ile satış ve pazarlama genel müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. Eyüboğlu, Akmerkez Lokantacılık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra, Akkök grup şirketlerinin yönetim kurullarında da görev yapıyor. Eyüboğlu ayrıca, Aralık 2015’te kurulan Akkök Grubu Pazarlama Platformu'nu yönetiyor.

  29. 13- Yasemin Adar (25), Milli Güreşçi<p>    Türk kadın güreşçi ve eski gülle atmacı. Spor hayatına gülle atma ile başlayan Adar, daha sonra güreşte mücadele etmeye başladı. Mersin'deki 2013 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Adar, 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda adını finale yazdırarak, dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Adar, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile altın madalya mücadelesi verdi. Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu.

    13- Yasemin Adar (25), Milli Güreşçi

    Türk kadın güreşçi ve eski gülle atmacı. Spor hayatına gülle atma ile başlayan Adar, daha sonra güreşte mücadele etmeye başladı. Mersin'deki 2013 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Adar, 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda adını finale yazdırarak, dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Adar, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile altın madalya mücadelesi verdi. Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu.

  30. 12- Canan Dağdeviren (30), Bilim Kadını    <p>  Sabancı Üniversitesi&#8217;nden mezun olan Dağdeviren, doktorasını 2009 yılında ABD Illinois Üniversitesi&#8217;nde malzeme bilimi ve mühendisliği üzerine yaptı. 2014&#8217;ten beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü&#8217;nde (MIT) görev alan Dağdeviren, tarihte en çok referans edilmiş mühendis olan Robert Langer ile çalışıyor. Dağdeviren, aynı zamanda, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği&#8217;ne Türkiye&#8217;den seçilen ilk bilim insanı. Dağdeviren Parkinson ve farklı beyin hastalarına yardımcı olacak giyilebilir kalp pilinin mucidi.

    12- Canan Dağdeviren (30), Bilim Kadını

    Sabancı Üniversitesi’nden mezun olan Dağdeviren, doktorasını 2009 yılında ABD Illinois Üniversitesi’nde malzeme bilimi ve mühendisliği üzerine yaptı. 2014’ten beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görev alan Dağdeviren, tarihte en çok referans edilmiş mühendis olan Robert Langer ile çalışıyor. Dağdeviren, aynı zamanda, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne Türkiye’den seçilen ilk bilim insanı. Dağdeviren Parkinson ve farklı beyin hastalarına yardımcı olacak giyilebilir kalp pilinin mucidi.

  31. 11- Kazım Köseoğlu (34), Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su<p>    Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO&#8217;su olarak, faaliyetine ticari gayrimenkul projelerine yatırım yaparak başlayan Esas Gayrimenkul&#8217;ün pek çok yeni AVM açılışının gerçekleşmesine liderlik etti. Esas Gayrimenkul, Türkiye&#8217;de hayata geçirdiği dört AVM (Esas 14 Burda AVM, 41 Burda AVM, Esas 17 Burda AVM ve Esas 67 Burda AVM), üç ofis (Esas Aeropark, Esas Ofis Park Maltepe, Esas Plaza), 1 Hastane projesi (Medline Antalya) ve Balıkesir, Lüleburgaz ve Adana&#8217;da inşaat aşamasında olan üç AVM yatırımıyla Türkiye&#8217;deki faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye dışında ise İngiltere&#8217;de toplamda sekiz AVM ve altı ofis binası, New York Manhattan&#8217;da bir otel, üç ofis ve rezidans kompleks projesinin yanı sıra Almanya, Belçika ve Hollanda&#8217;daki 170 bin metrekare kiralanabilir alanı yönetiyor. Esas Gayrimenkul, 2018 yılı itibariyle ise 1.200.000 metrekarelik kiralanabilir alanı kontrol edecek. Köseoğlu, gelecek dönemde de Esas Gayrimenkul&#8217;ün yurt içi ve yurt dışı yatırımlarında aktif olarak görev almaya devam etmeyi planlıyor.

    11- Kazım Köseoğlu (34), Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su

    Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su olarak, faaliyetine ticari gayrimenkul projelerine yatırım yaparak başlayan Esas Gayrimenkul’ün pek çok yeni AVM açılışının gerçekleşmesine liderlik etti. Esas Gayrimenkul, Türkiye’de hayata geçirdiği dört AVM (Esas 14 Burda AVM, 41 Burda AVM, Esas 17 Burda AVM ve Esas 67 Burda AVM), üç ofis (Esas Aeropark, Esas Ofis Park Maltepe, Esas Plaza), 1 Hastane projesi (Medline Antalya) ve Balıkesir, Lüleburgaz ve Adana’da inşaat aşamasında olan üç AVM yatırımıyla Türkiye’deki faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye dışında ise İngiltere’de toplamda sekiz AVM ve altı ofis binası, New York Manhattan’da bir otel, üç ofis ve rezidans kompleks projesinin yanı sıra Almanya, Belçika ve Hollanda’daki 170 bin metrekare kiralanabilir alanı yönetiyor. Esas Gayrimenkul, 2018 yılı itibariyle ise 1.200.000 metrekarelik kiralanabilir alanı kontrol edecek. Köseoğlu, gelecek dönemde de Esas Gayrimenkul’ün yurt içi ve yurt dışı yatırımlarında aktif olarak görev almaya devam etmeyi planlıyor.

  32. 10- Selim Akın (34), Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili  <p>    Akın, Akfen Holding&#8217;de inşaat, şehir hastaneleri, deniz limanı işletmeciliği, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul alanındaki şirketleri yönetiyor. Bu şirketler içerisinde Akın&#8217;ın başında bulunduğu Akfen İnşaat&#8217;ın 2019 yılının sonuna kadar Eskişehir Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi, Isparta ve Kütahya Öğrenci Yurtları ile Bulvar Loft ve Bodrum Loft projelerini hayata geçirme planı yer alıyor.

    10- Selim Akın (34), Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili

    Akın, Akfen Holding’de inşaat, şehir hastaneleri, deniz limanı işletmeciliği, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul alanındaki şirketleri yönetiyor. Bu şirketler içerisinde Akın’ın başında bulunduğu Akfen İnşaat’ın 2019 yılının sonuna kadar Eskişehir Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi, Isparta ve Kütahya Öğrenci Yurtları ile Bulvar Loft ve Bodrum Loft projelerini hayata geçirme planı yer alıyor.

  33. 9- Dilara Altınkılıç Kutmangil (31), Altınmarka Şirketler Grubu YK Üyesi Detay Gıda CEO&#8217;su  <p>    Kakao, endüstriyel ve bitmiş çikolata, kahve ve gıda perakendeciliği gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altınmarka Grubu&#8217;nun başarılı ikinci kuşak temsilcisi Altınkılıç, 2009'da grup şirketlerinden Detay Gıda&#8217;nın yönetimini devraldı. Yaklaşık 16 milyon TL ile devraldığı Detay Gıda&#8217;yı, bugün çikolata ve kahve ile birlikte 500 milyon TL ile özel marka sektörünün lideri haline getirdi.

    9- Dilara Altınkılıç Kutmangil (31), Altınmarka Şirketler Grubu YK Üyesi Detay Gıda CEO’su

    Kakao, endüstriyel ve bitmiş çikolata, kahve ve gıda perakendeciliği gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altınmarka Grubu’nun başarılı ikinci kuşak temsilcisi Altınkılıç, 2009'da grup şirketlerinden Detay Gıda’nın yönetimini devraldı. Yaklaşık 16 milyon TL ile devraldığı Detay Gıda’yı, bugün çikolata ve kahve ile birlikte 500 milyon TL ile özel marka sektörünün lideri haline getirdi.

  34. 8- Gözde Akpınar (35), Betek Boya Yönetim Kurulu Başkanı    <p>  2017 yılında Filli Boya&#8217;nın tanıtımına ve Betek Grubu&#8217;nun büyüme ve genel faaliyet stratejilerine odaklandı. Şirketin 2017 cirosunun 1 milyon 300 bin TL seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Farklı lokal üretim tesisleri açarak verimliliği ve bölgesel istihdamı artırmaya yönelik stratejiler geliştiriyor. Renxmatik sisteminin projelendirilmesi ve mavi yaka çalışan memnuniyetini üst düzeye taşıma hedefi üzerinde çalıştı.

    8- Gözde Akpınar (35), Betek Boya Yönetim Kurulu Başkanı

    2017 yılında Filli Boya’nın tanıtımına ve Betek Grubu’nun büyüme ve genel faaliyet stratejilerine odaklandı. Şirketin 2017 cirosunun 1 milyon 300 bin TL seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Farklı lokal üretim tesisleri açarak verimliliği ve bölgesel istihdamı artırmaya yönelik stratejiler geliştiriyor. Renxmatik sisteminin projelendirilmesi ve mavi yaka çalışan memnuniyetini üst düzeye taşıma hedefi üzerinde çalıştı.

  35. 7- Çağla Büyükakçay (28), Türk Milli Tenisçi<p>    8 yaşından bu yana tenis oynayan Büyükakçay, 12 yaşında Türkiye Klasman Turnuvası ve Türkiye Kapalı Kort Turnuvası şampiyonluklarını kazandı. 14 yaşında Enka Spor Kulübü'ne transfer oldu.15 yaşında Türkiye FED Kupası Takımı'na seçilerek Türk tarihindeki en genç bayan milli tenis takımı oyuncusu oldu. 2009 yılında ilk Büyükler Türkiye Şampiyonası Kupası'nı kazandı. 2010 yılında Valladolid'de düzenlenen ITF 25 bin dolarlık turnuvayı kazanarak, bu ödülde ITF turnuvası kazanan ilk bayan Türk tenisçisi oldu. Büyükakçay, 2016 WTA turnuvasında yarı finale yükselen ilk Türk kadın tenisçi oldu.

    7- Çağla Büyükakçay (28), Türk Milli Tenisçi

    8 yaşından bu yana tenis oynayan Büyükakçay, 12 yaşında Türkiye Klasman Turnuvası ve Türkiye Kapalı Kort Turnuvası şampiyonluklarını kazandı. 14 yaşında Enka Spor Kulübü'ne transfer oldu.15 yaşında Türkiye FED Kupası Takımı'na seçilerek Türk tarihindeki en genç bayan milli tenis takımı oyuncusu oldu. 2009 yılında ilk Büyükler Türkiye Şampiyonası Kupası'nı kazandı. 2010 yılında Valladolid'de düzenlenen ITF 25 bin dolarlık turnuvayı kazanarak, bu ödülde ITF turnuvası kazanan ilk bayan Türk tenisçisi oldu. Büyükakçay, 2016 WTA turnuvasında yarı finale yükselen ilk Türk kadın tenisçi oldu.

  36. 6- Cem Garih, Kerem Kamışlı (24, 23), Yenibirlider Derneği Kurucuları<p>      2017&#8217;de 4. Dönem Genç Profesyoneller Liderlik Gelişim Programı'nı hayata geçirdiler. 332 genç lider adayı Yenibirlider Liderlik Gelişim Programına katıldı. 75 mentorden destek alındı. Türkiye'nin dört bir yanında okuyan başarılı üniversite 3.sınıf öğrencilerini kapsayan bu program kapsamında, öncü lider iş insanlarından birebir mentörlük alma ve özel eğitimlere katılma imkanına sahip olmalarına sağlanıyor.

    6- Cem Garih, Kerem Kamışlı (24, 23), Yenibirlider Derneği Kurucuları

    2017’de 4. Dönem Genç Profesyoneller Liderlik Gelişim Programı'nı hayata geçirdiler. 332 genç lider adayı Yenibirlider Liderlik Gelişim Programına katıldı. 75 mentorden destek alındı. Türkiye'nin dört bir yanında okuyan başarılı üniversite 3.sınıf öğrencilerini kapsayan bu program kapsamında, öncü lider iş insanlarından birebir mentörlük alma ve özel eğitimlere katılma imkanına sahip olmalarına sağlanıyor.

  37. 5- Eren Günhan Ulusoy (36), Ulusoy Un YK Başkanı<p>      Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Eren Günhan Ulusoy, 2015 yılının mart ayında gerçekleştirilen genel kurulda babası Fahrettin Ulusoy&#8217;dan devraldığı yönetim kurulu başkanlığı görevini 2,5 yıldır sürdürüyor. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ulusoy, 10 yılda şirketin cirosunun 18 kat artmasında fayda sağladı. Birçok sosyal ve mesleki derneğin de üyesi olan Ulusoy, şirketini sektöründe küresel bir oyuncuya dönüştürmeyi hedefliyor.

    5- Eren Günhan Ulusoy (36), Ulusoy Un YK Başkanı

    Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Eren Günhan Ulusoy, 2015 yılının mart ayında gerçekleştirilen genel kurulda babası Fahrettin Ulusoy’dan devraldığı yönetim kurulu başkanlığı görevini 2,5 yıldır sürdürüyor. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ulusoy, 10 yılda şirketin cirosunun 18 kat artmasında fayda sağladı. Birçok sosyal ve mesleki derneğin de üyesi olan Ulusoy, şirketini sektöründe küresel bir oyuncuya dönüştürmeyi hedefliyor.

  38. 4- Erden Timur (35), NEF İcra kurulu Başkanı    <p>  Nef&#8217;in kurucusu Erden Timur, 2016 ve 2017 yıllarında spora verdiği destekle de ön planda. FC Barcelona&#8217;nın üç yıllık bölgesel resmi sponsoru ve tek gayrimenkul sponsoru olan Nef, markalı öğrenci rezidansı Novu ile de sektöre farklılıklar getiriyor. 2018 Timur'un Amerika ve Avrupa&#8217;da yeni projelere imza atacağı, bir yıl olacak.

    4- Erden Timur (35), NEF İcra kurulu Başkanı

    Nef’in kurucusu Erden Timur, 2016 ve 2017 yıllarında spora verdiği destekle de ön planda. FC Barcelona’nın üç yıllık bölgesel resmi sponsoru ve tek gayrimenkul sponsoru olan Nef, markalı öğrenci rezidansı Novu ile de sektöre farklılıklar getiriyor. 2018 Timur'un Amerika ve Avrupa’da yeni projelere imza atacağı, bir yıl olacak.

  39. 3- Hafize Gaye Erkan (36), First Republic Bank CIO&#8217;su  <p>    ABD&#8217;nin en genç finans profesörü olan Erkan, 1985&#8217;te kurulan First Republic Bank bünyesindeki önemli görevini sürdürüyor. 50 milyar dolar aktifi olan bankadaki stratejik göreviyle Amerika&#8217;da da adından söz ettiriyor.

    3- Hafize Gaye Erkan (36), First Republic Bank CIO’su

    ABD’nin en genç finans profesörü olan Erkan, 1985’te kurulan First Republic Bank bünyesindeki önemli görevini sürdürüyor. 50 milyar dolar aktifi olan bankadaki stratejik göreviyle Amerika’da da adından söz ettiriyor.

  40. 2- Agâh Mehmet Tara (33), Enka Holding İcra Kurulu Başkanı  <p>    Enka&#8217;nın 3&#8217;üncü kuşağı ve CEO&#8217;su Mehmet Tara, 22 bin kişilik ekibi yönetiyor.   3,5 milyar dolar ciro, 50 şirket ve 30 bin çalışanlı dev grup, geçen yılı 589 milyon dolar karla kapattı. Tara, ENKA&#8217;nın mühendislik, inşaat, enerji üretimi, gayrimenkul yatırım ve yönetimiyle ilgili işlerine yön veriyor. Bunların dışında Tara, şirket kriterlerinden ödün vermeden büyümeye odaklı stratejisini sürdürüyor.

    2- Agâh Mehmet Tara (33), Enka Holding İcra Kurulu Başkanı

    Enka’nın 3’üncü kuşağı ve CEO’su Mehmet Tara, 22 bin kişilik ekibi yönetiyor. 3,5 milyar dolar ciro, 50 şirket ve 30 bin çalışanlı dev grup, geçen yılı 589 milyon dolar karla kapattı. Tara, ENKA’nın mühendislik, inşaat, enerji üretimi, gayrimenkul yatırım ve yönetimiyle ilgili işlerine yön veriyor. Bunların dışında Tara, şirket kriterlerinden ödün vermeden büyümeye odaklı stratejisini sürdürüyor.

  41. 1- İpek Ilıcak Kayaalp (39), Rönesans Holding YK Başkanı<p>      Çeyrek asrı geride bırakmaya hazırlanan Rönesans Holding&#8217;in Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, yaklaşık 5 yıldır bu görevi başarıyla sürdürüyor.     66 bini aşkın çalışanıyla dünyanın 20&#8217;den fazla ülkesinde, müteahhitlik alanında dev projelere imza atan holding, alanında dünyanın en büyük 38&#8217;inci, Avrupa&#8217;nın ise 10'uncu en büyük şirketi. 6,4 milyar doları aşan aktif büyüklüğüyle şirket, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika&#8217;da önemli projeleri tamamlıyor. Orta vadede dünyanın en büyük ilk 10 müteahhitlik şirketi arasına girmek Ilıcak Kayaalp&#8217;in en büyük hedefi.

    1- İpek Ilıcak Kayaalp (39), Rönesans Holding YK Başkanı

    Çeyrek asrı geride bırakmaya hazırlanan Rönesans Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, yaklaşık 5 yıldır bu görevi başarıyla sürdürüyor. 66 bini aşkın çalışanıyla dünyanın 20’den fazla ülkesinde, müteahhitlik alanında dev projelere imza atan holding, alanında dünyanın en büyük 38’inci, Avrupa’nın ise 10'uncu en büyük şirketi. 6,4 milyar doları aşan aktif büyüklüğüyle şirket, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da önemli projeleri tamamlıyor. Orta vadede dünyanın en büyük ilk 10 müteahhitlik şirketi arasına girmek Ilıcak Kayaalp’in en büyük hedefi.