Kaşar Peynir Mi Daha Sağlıklı Beyaz Peynir Mi?

Kaşar peynir mi daha sağlıklı beyaz peynir mi?

  1. Beyaz peynirde kaşar peyniri de sütten yapılıyor. Ancak besin değerleri açısından ve sağlığımıza olan faydaları açısında aralarında farklar bulunuyor.

    Beyaz peynirde kaşar peyniri de sütten yapılıyor. Ancak besin değerleri açısından ve sağlığımıza olan faydaları açısında aralarında farklar bulunuyor.

  2. Kaşarın yağlı olanı da yağsız olanı da kalsiyum ve çinko kaynağıdır.  Aynı sütle yapılan bu iki peyniri birbirinden ayıran en önemli özelliği yapım aşamasındaki sıcaklığıdır. Beyaz peynir üretimi sırasında süt sıcaklığı 85-90 dereceye çıkar.

    Kaşarın yağlı olanı da yağsız olanı da kalsiyum ve çinko kaynağıdır. Aynı sütle yapılan bu iki peyniri birbirinden ayıran en önemli özelliği yapım aşamasındaki sıcaklığıdır. Beyaz peynir üretimi sırasında süt sıcaklığı 85-90 dereceye çıkar.

  3. Bu sıcaklık oranı kaşar peynirinde ise 60-65 derece arasındadır. Yüksek sıcaklığa bağlı olarak peynirin kalsiyum oranı ve besin değerlerimde düşüş olur.

    Bu sıcaklık oranı kaşar peynirinde ise 60-65 derece arasındadır. Yüksek sıcaklığa bağlı olarak peynirin kalsiyum oranı ve besin değerlerimde düşüş olur.

  4. Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur

    Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur

  5. Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.

    Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.

  6. Besin değerleri açısından zengin olan ve kalsiyum kaynağı olan kaşar peynirini her sabah kahvaltılarınızdan eksik etmemeye özen göstermelisiniz.

    Besin değerleri açısından zengin olan ve kalsiyum kaynağı olan kaşar peynirini her sabah kahvaltılarınızdan eksik etmemeye özen göstermelisiniz.