Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

  1. Bulaşık makinenizin yeterince temiz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aslına bakarsanız bulaşık makinesi iyi çalışsın, mikroplardan arınsın ve temiz koksun istiyorsanız ayda 1 temizlemeniz gerekiyor.

    Bulaşık makinenizin yeterince temiz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aslına bakarsanız bulaşık makinesi iyi çalışsın, mikroplardan arınsın ve temiz koksun istiyorsanız ayda 1 temizlemeniz gerekiyor.

  2. Adım 1: Gideri temizleyin

    Adım 1: Gideri temizleyin

  3. Alt çekmeceyi çekip mutlaka gideri kontrol edin. Yemek kalıntıları gibi bir şey varsa temizleyin. Bu şekilde hem bulaşıklarınızın hem makinenizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

    Alt çekmeceyi çekip mutlaka gideri kontrol edin. Yemek kalıntıları gibi bir şey varsa temizleyin. Bu şekilde hem bulaşıklarınızın hem makinenizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

  4. Adım 2: Sirke yıkaması

    Adım 2: Sirke yıkaması

  5. Bir bardağın içine beyaz sirke doldurup boş bulaşık makinesinin üst çekmecesine koyun. Kısa programda makineyi çalıştırın. Her türlü yağ, kir ve koku kaybolacak.

    Bir bardağın içine beyaz sirke doldurup boş bulaşık makinesinin üst çekmecesine koyun. Kısa programda makineyi çalıştırın. Her türlü yağ, kir ve koku kaybolacak.

  6. Adım 3: Karbonat durulaması

    Adım 3: Karbonat durulaması

  7. Bir bardak karbonatı bulaşık makinesinin içine serpiştirdikten sonra kısa programda makineyi çalıştırın.

    Bir bardak karbonatı bulaşık makinesinin içine serpiştirdikten sonra kısa programda makineyi çalıştırın.

  8. Artık kirlerden ve kokulardan arınan makinenizin içi hiç olmadığı kadar temiz!

    Artık kirlerden ve kokulardan arınan makinenizin içi hiç olmadığı kadar temiz!