İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocuklara Nasıl Ders Çalıştırılmalı?

Günümüzde birçok ailenin yaşadığı en büyük problemlerden biri de çocuklarına ders çalıştıramamalarıdır. Onları bir türlü ders çalışmaları için ikna edemeyen ebeveynlerin işini kolaylaştıracak olan önerileri sizler için sıraladık. İşte çocuklara ders çalışmayı sevdirecek yöntemler...

  1. 1- Zorlandığı ya da anlamadığı konularda soru sorması için cesaretlendirin.

    1- Zorlandığı ya da anlamadığı konularda soru sorması için cesaretlendirin.

  2. 2- Her hafta aksatmadan yaptığınız aile toplantılarına çocuğunuzu da katarak, kendi planlarından bahsetmesini isteyin. Böylelikle çocuğunuz kendisini değerli hissedecektir.

    2- Her hafta aksatmadan yaptığınız aile toplantılarına çocuğunuzu da katarak, kendi planlarından bahsetmesini isteyin. Böylelikle çocuğunuz kendisini değerli hissedecektir.

  3. 3- Seveceğini düşündüğünüz bir kitabı çocuğunuza alın ve her gece uyumadan önce kaç sayfa okuyacağı konusunda hedef  belirlemesini sağlayın. Kitap okumayı alışkanlık haline getiren çocuğunuz okumasını hızlandıracaktır.

    3- Seveceğini düşündüğünüz bir kitabı çocuğunuza alın ve her gece uyumadan önce kaç sayfa okuyacağı konusunda hedef belirlemesini sağlayın. Kitap okumayı alışkanlık haline getiren çocuğunuz okumasını hızlandıracaktır.

  4. 4- Çocuğunuz sınav anında panik oluyorsa, ona dinlenme ve rahatlama tekniklerini öğretin.

    4- Çocuğunuz sınav anında panik oluyorsa, ona dinlenme ve rahatlama tekniklerini öğretin.

  5. 5- ?Araştır, Sor, Oku, Anlat, Tekrar et? metodunu çalışma aracı olarak kullanın.

    5- ?Araştır, Sor, Oku, Anlat, Tekrar et? metodunu çalışma aracı olarak kullanın.

  6. 6- Çocuğunuz duyarak daha kolay öğreniyorsa, derslerini cd gibi sesli araçlardan yapmasını isteyin.

    6- Çocuğunuz duyarak daha kolay öğreniyorsa, derslerini cd gibi sesli araçlardan yapmasını isteyin.

  7. 7- Dersleri bittikten sonra ebeveyni olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Yanlış yaptığı yerleri ona izah ederek anlatın.

    7- Dersleri bittikten sonra ebeveyni olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Yanlış yaptığı yerleri ona izah ederek anlatın.