Kuru Saç Derisi İçin Doğal Çözümler

Kuru saç derisi için doğal çözümler

  1. Aloe vera<p>      Harika bir nemlendirici olan Aloe vera, kaşıntılı saç derileri için  etkili bir tedavi.

    Aloe vera

    Harika bir nemlendirici olan Aloe vera, kaşıntılı saç derileri için etkili bir tedavi.

  2. Uygulanışı:  Aloe vera yaprağından saf aloe vera jelini alarak saç diplerinize sürün. 15-20 dakika bekletin. Ardından saçınızı şampuanla yıkayın. Bu kürü haftada 1 veya 2 kez tekrarlayın.

    Uygulanışı: Aloe vera yaprağından saf aloe vera jelini alarak saç diplerinize sürün. 15-20 dakika bekletin. Ardından saçınızı şampuanla yıkayın. Bu kürü haftada 1 veya 2 kez tekrarlayın.

  3. Bal<p>      Balın içerisindeki antimikrobiyal özellikler saç derinizdeki zararlı mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltacaktır.     Uygulanışı: Yarım su bardağı sıcak zeytinyağı ile 2 çay kaşığı balı karıştırın. Bunu saç derinize nazikçe masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin.  Sonra saçlarınızı her zamanki gibi şampuanlayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 defa kullanın.

    Bal

    Balın içerisindeki antimikrobiyal özellikler saç derinizdeki zararlı mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltacaktır. Uygulanışı: Yarım su bardağı sıcak zeytinyağı ile 2 çay kaşığı balı karıştırın. Bunu saç derinize nazikçe masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin. Sonra saçlarınızı her zamanki gibi şampuanlayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 defa kullanın.

  4. Muz<p>    Kuru bir saç derisi için muz oldukça besleyici ve nemlendiricidir. Saç derisi pullanmasını, iltihaplanmasını ve kuruluğunu etkili bir şekilde azaltır.  <p>    Muz ayrıca saçlarınızın daha az düğümlenmesini sağlar.

    Muz

    Kuru bir saç derisi için muz oldukça besleyici ve nemlendiricidir. Saç derisi pullanmasını, iltihaplanmasını ve kuruluğunu etkili bir şekilde azaltır.

    Muz ayrıca saçlarınızın daha az düğümlenmesini sağlar.

  5. Uygulanışı: 1 olgun muzu ezerek içerisine, 2 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı badem yağını ekleyerek karıştırın. Bu saç maskesini saç derinize ve saçınıza iyice uygulayın. 20-30 dakika bekletin, sonra ılık suyla iyice yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir kez yapın.

    Uygulanışı: 1 olgun muzu ezerek içerisine, 2 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı badem yağını ekleyerek karıştırın. Bu saç maskesini saç derinize ve saçınıza iyice uygulayın. 20-30 dakika bekletin, sonra ılık suyla iyice yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir kez yapın.

  6. Ilık  yağ masajı <p>      En iyi sonuç için zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı kullanmanızı öneririz.

    Ilık yağ masajı

    En iyi sonuç için zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı kullanmanızı öneririz.

  7. Uygulanışı: 2 ila 3 çorba kaşığı ılık yağı tüm saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.  Bu işlem bittikten sonra, saçınızı bir havluyu sararak 1-2 saat yağların emilimi için bekletin. Daha sonra saçınızı şampuanlayıp yıkayın.   <p>    Saç derinizi kaşınma ve kuruluktan uzak tutmak için haftada bir veya iki kez bu  yağ masajını yapın.

    Uygulanışı: 2 ila 3 çorba kaşığı ılık yağı tüm saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu işlem bittikten sonra, saçınızı bir havluyu sararak 1-2 saat yağların emilimi için bekletin. Daha sonra saçınızı şampuanlayıp yıkayın.

    Saç derinizi kaşınma ve kuruluktan uzak tutmak için haftada bir veya iki kez bu yağ masajını yapın.

  8. Mayonez<p>      Mayonezin içerisindeki sirke, kuru bir saç derisinin arkasındaki en önemli nedenlerden biri olan bakteri ve mantar enfeksiyonlarına yardımcı olur.  <p>    Uygulanışı:  Saç derinize bol miktarda mayonez uygulayın. Başınızı bir duş bonesi ile örtün . 15-20 dakika bekletin. Saçlarınızı ılık suyla durulayın, şampuanla yıkayın. Bu tedaviyi haftada bir kez tekrarlayın.

    Mayonez

    Mayonezin içerisindeki sirke, kuru bir saç derisinin arkasındaki en önemli nedenlerden biri olan bakteri ve mantar enfeksiyonlarına yardımcı olur.

    Uygulanışı: Saç derinize bol miktarda mayonez uygulayın. Başınızı bir duş bonesi ile örtün . 15-20 dakika bekletin. Saçlarınızı ılık suyla durulayın, şampuanla yıkayın. Bu tedaviyi haftada bir kez tekrarlayın.

  9. Yoğurt <p>      Yoğurdun antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde saç diplerinizde mikrop oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, yoğurt saçınızın yumuşak, pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.<p>      Uygulanışı: Bir kase yoğurdu 5 ila 10 dakika boyunca saç diplerinize doğru iyice masaj yaparak uygulayın. Ilık suyla durulamadan önce 30 ila 45 dakika boyunca bekletin.  Bu kürü haftada birkaç kez kullanın.

    Yoğurt

    Yoğurdun antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde saç diplerinizde mikrop oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, yoğurt saçınızın yumuşak, pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.

    Uygulanışı: Bir kase yoğurdu 5 ila 10 dakika boyunca saç diplerinize doğru iyice masaj yaparak uygulayın. Ilık suyla durulamadan önce 30 ila 45 dakika boyunca bekletin. Bu kürü haftada birkaç kez kullanın.

  10. Avokado<p>    Kuru ve kaşındırıcı saç derisi ile mücadeleye yardımcı olabilecek bir başka meyve de avokadodur.  <p>    Avokadoda, kurulukla mücadeleye yardımcı olan mineraller, vitaminler ve doğal yağlar bulunur. Ayrıca saçlarınızı yumuşak, parlak ve parlak yapar.    Uygulanışı: Çekirdeğini aldığınız bir avokadoyu çatal yardımıyla ezin ve saç  derinize küçük küçük masajlarla  sürün. 25-30 dakika boyunca saçınızda bekletin, sonra da yıkayın. Bunu haftada en az bir kere yapın.

    Avokado

    Kuru ve kaşındırıcı saç derisi ile mücadeleye yardımcı olabilecek bir başka meyve de avokadodur.

    Avokadoda, kurulukla mücadeleye yardımcı olan mineraller, vitaminler ve doğal yağlar bulunur. Ayrıca saçlarınızı yumuşak, parlak ve parlak yapar. Uygulanışı: Çekirdeğini aldığınız bir avokadoyu çatal yardımıyla ezin ve saç derinize küçük küçük masajlarla sürün. 25-30 dakika boyunca saçınızda bekletin, sonra da yıkayın. Bunu haftada en az bir kere yapın.

  11. Elma sirkesi  <p>    Elma sirkesi, özellikle sedef, egzama veya kepekten kaynaklı bir saç kuruluğunuz ve kaşıntınız varsa mükemmel bir tedavi sunacaktır.  <p>    Elma sirkesi adeta saçınızın pH'ını onararak, saçlarınızın yenilenmesine yardımcı olur.    Uygulanışı: ¼ fincan elma sirkesine 3 su bardağı su ekleyin. Bu çözeltiyi saç derinize bir sprey yardımıyla püskürtün. Başınızı bir duş bonesi ile örtün. 20-30 dakika kadar bekletin. Ardından saçlarınızı şampuanlayın. Bu yöntemi haftada bir veya iki kez tekrarlayın.

    Elma sirkesi

    Elma sirkesi, özellikle sedef, egzama veya kepekten kaynaklı bir saç kuruluğunuz ve kaşıntınız varsa mükemmel bir tedavi sunacaktır.

    Elma sirkesi adeta saçınızın pH'ını onararak, saçlarınızın yenilenmesine yardımcı olur. Uygulanışı: ¼ fincan elma sirkesine 3 su bardağı su ekleyin. Bu çözeltiyi saç derinize bir sprey yardımıyla püskürtün. Başınızı bir duş bonesi ile örtün. 20-30 dakika kadar bekletin. Ardından saçlarınızı şampuanlayın. Bu yöntemi haftada bir veya iki kez tekrarlayın.