Elektronik Cihazlarınızda Bunları Sakın Yapmayın!

1. Dizüstü bilgisayarınızı yatak, halı ya da çıplak cilt üzerinde kullanmak; Dizüstü bilgisayarlarınızı eğer yukarıda belirtildiği şekilde kullanırsanız içerisindeki soğutma döngüsünün gerçekleşmesini engellersiniz ve bu da işlemciye önemli zararlar verir. Eğer böyle kullanmaya alıştıysanız bir laptop soğutucu almanızda fayda var.

  1. 2. Elektronik cihazları kılıfı olmadan taşımak  Eğer elektronik cihazlarınızı kılıfı olmadan cebinizde ya da herhangi bir çantada taşırsanız özellikle hassas ekranları çabuk zarar görebilir.

    2. Elektronik cihazları kılıfı olmadan taşımak Eğer elektronik cihazlarınızı kılıfı olmadan cebinizde ya da herhangi bir çantada taşırsanız özellikle hassas ekranları çabuk zarar görebilir.

  2. 3. Şarj kablosunu sıkı bir şekilde sarmak  Hepimizin yaptığı bir hatadır bu. Elektronik cihazlarımızın oldukça hassas olan şarj kablolarını o kadar sıkı bir şekilde doluyoruz ki bu da kablosunun kısa bir sürede kopmasına neden oluyor. Her zaman gevşek bir şekilde sarmakta fayda vardır.

    3. Şarj kablosunu sıkı bir şekilde sarmak Hepimizin yaptığı bir hatadır bu. Elektronik cihazlarımızın oldukça hassas olan şarj kablolarını o kadar sıkı bir şekilde doluyoruz ki bu da kablosunun kısa bir sürede kopmasına neden oluyor. Her zaman gevşek bir şekilde sarmakta fayda vardır.

  3. 4. Dizüstü bilgisayarı hiç şarjdan çıkarmamak  Dürüst olun bir çoğunuz dizüstü bilgisayarınızı bu şekilde kullanıyorsunuz. Ancak bu durum cihazınızın pil ömrüne önemli zararlar verebiliyor. Bu yüzden arada bilgisayarınızın şarjı tamamen bitene kadar kullanıp daha sonra full şarj olmasını beklemekte fayda var.

    4. Dizüstü bilgisayarı hiç şarjdan çıkarmamak Dürüst olun bir çoğunuz dizüstü bilgisayarınızı bu şekilde kullanıyorsunuz. Ancak bu durum cihazınızın pil ömrüne önemli zararlar verebiliyor. Bu yüzden arada bilgisayarınızın şarjı tamamen bitene kadar kullanıp daha sonra full şarj olmasını beklemekte fayda var.

  4. 5. Elektronik cihazlarda ev temizleyicileri kullanmak  Elektronik cihazlarınızı Windex gibi ev temizleyicileriyle silmek hiç iyi bir fikir değildi. Bu temizleyicilerin içerisinde bulundurduğu kimyasallar cihazlarınıza zarar verebilir.

    5. Elektronik cihazlarda ev temizleyicileri kullanmak Elektronik cihazlarınızı Windex gibi ev temizleyicileriyle silmek hiç iyi bir fikir değildi. Bu temizleyicilerin içerisinde bulundurduğu kimyasallar cihazlarınıza zarar verebilir.

  5. 6. Flaş ve sabit diskleri düzgün çıkarmamak   Bilgisayarımızda bulunan özellikle flaş diskleri acele ile özensiz çıkardığımız oluyor. Bu da cihaza ciddi zararlar verebiliyor.

    6. Flaş ve sabit diskleri düzgün çıkarmamak Bilgisayarımızda bulunan özellikle flaş diskleri acele ile özensiz çıkardığımız oluyor. Bu da cihaza ciddi zararlar verebiliyor.

  6. 7. Yedekleme yapmamak  Biliyoruz ki bir çoğunuz hiç yedekleme yapmıyorsunuz. Ancak önemli verilerinizi kaybetmemek için kesinlikle yedekleme yapmanız gerekiyor.

    7. Yedekleme yapmamak Biliyoruz ki bir çoğunuz hiç yedekleme yapmıyorsunuz. Ancak önemli verilerinizi kaybetmemek için kesinlikle yedekleme yapmanız gerekiyor.