İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Canan Karatay'ın Önerdiği Çayın Faydaları

Canan Karatay'ın önerdiği tereyağlı çayın faydaları

  1. Rahatlatıcı ve hafifletici etkisi sayesinde çay toplumuzun ayrılmaz bir parçası haline geldi.  Farklı kültürlerde de tüketilen siyah çayın tüketimi kültürden kültüre farklılık göstermektedir. Türkiye de şekerli ve sade, Tibet'te tuzlu, İngiltere'de ise sütlü olarak içilmesi tercih edilmektedir.

    Rahatlatıcı ve hafifletici etkisi sayesinde çay toplumuzun ayrılmaz bir parçası haline geldi. Farklı kültürlerde de tüketilen siyah çayın tüketimi kültürden kültüre farklılık göstermektedir. Türkiye de şekerli ve sade, Tibet'te tuzlu, İngiltere'de ise sütlü olarak içilmesi tercih edilmektedir.

  2. Tibetliler aynı zamanda sade çay demledikten sonra çayın suyunu çay fıçısına koyarlar. Sonrasında tereyağı, tuz, yumurta ve ceviz gibi yiyecekler eklerler.

    Tibetliler aynı zamanda sade çay demledikten sonra çayın suyunu çay fıçısına koyarlar. Sonrasında tereyağı, tuz, yumurta ve ceviz gibi yiyecekler eklerler.

  3. Canan Hoca'nın da dediğini zamanında Tibetliler yapmış oluyor. Canan karatay çaya şeker yerine tereyağı konulmasını şiddetle tavsiye ediyor.

    Canan Hoca'nın da dediğini zamanında Tibetliler yapmış oluyor. Canan karatay çaya şeker yerine tereyağı konulmasını şiddetle tavsiye ediyor.

  4. Çaya faydasından çok zararı olan şeker yerine tereyağının az miktarda katılması antioksidan kaynağı, az da olsa protein kaynağı ve kolesterol açısından da yararlı etkileri gösterir.

    Çaya faydasından çok zararı olan şeker yerine tereyağının az miktarda katılması antioksidan kaynağı, az da olsa protein kaynağı ve kolesterol açısından da yararlı etkileri gösterir.

  5. Ciltte oluşan çatlakları yok ederek parlaklık kazandırır. Protein kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin yüksek bir şekilde korunmasını sağlar.

    Ciltte oluşan çatlakları yok ederek parlaklık kazandırır. Protein kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin yüksek bir şekilde korunmasını sağlar.

  6. Damarların tıkanmaması için ideal bir besin olan tereyağını, çayınıza 1/2 tatlı kaşığı ilava ederek tüketebilirsiniz.

    Damarların tıkanmaması için ideal bir besin olan tereyağını, çayınıza 1/2 tatlı kaşığı ilava ederek tüketebilirsiniz.