Uyuma Şekline Göre Kişilik Analizi

Uyuma şekline göre kişilik analizi

  1. Uykumuzun derinliklerindeyken, bedenlerimiz seçimlerimiz tarafından değil bilinçaltımız tarafından kontrol edilir. Sonucunda, bilinçaltımızın en iyi olduğunu düşündüğü uyku pozisyonunu alırız. Bu yüzden, uyku pozisyonlarımız, gün boyu sahip olduğumuz düşünce ve endişelerimiz hakkında çok şey söyleyebilir.

    Uykumuzun derinliklerindeyken, bedenlerimiz seçimlerimiz tarafından değil bilinçaltımız tarafından kontrol edilir. Sonucunda, bilinçaltımızın en iyi olduğunu düşündüğü uyku pozisyonunu alırız. Bu yüzden, uyku pozisyonlarımız, gün boyu sahip olduğumuz düşünce ve endişelerimiz hakkında çok şey söyleyebilir.

  2. Cenin pozisyonu<p>      En yayın olan uyuma şekillerinden biri olan cenin pozisyonunda uyuyan kişiler dışarıdan zorlu bir yapıya sahip görünseler de iç dünyalarında son derece hassas yapıdadırlar. Duygularını pek fazla açığa vurmazlar. Kolayca incinseler de ayaklarının üzerlerinde sağlam duracak güce de sahiptirler.

    Cenin pozisyonu

    En yayın olan uyuma şekillerinden biri olan cenin pozisyonunda uyuyan kişiler dışarıdan zorlu bir yapıya sahip görünseler de iç dünyalarında son derece hassas yapıdadırlar. Duygularını pek fazla açığa vurmazlar. Kolayca incinseler de ayaklarının üzerlerinde sağlam duracak güce de sahiptirler.

  3. Kütük pozisyonu <p>      Bu dümdüz uyku pozisyonunda uyuyan insanların genelde sakladıkları bir şey olmaz. Oldukça sosyal ve açık sözlüdürler. Onların canını sıkabilecek çok az şey vardır. Bu pozisyon her ne kadar sabit ve sıkıcı görünse de, sosyal açıdan en aktif kişileri yansıtır.

    Kütük pozisyonu

    Bu dümdüz uyku pozisyonunda uyuyan insanların genelde sakladıkları bir şey olmaz. Oldukça sosyal ve açık sözlüdürler. Onların canını sıkabilecek çok az şey vardır. Bu pozisyon her ne kadar sabit ve sıkıcı görünse de, sosyal açıdan en aktif kişileri yansıtır.

  4. Deniz yıldızı pozisyonu<p>      Bu pozisyonda uyuyan insanlar son derece rahat ve geniş davranırlar. Olabildiğince dertsiz tasasız görünürler; ancak konu başkaları oldu mu karşılıksız bir şekilde onlara yardımcı olmak için elinden geleni de yaparlar.

    Deniz yıldızı pozisyonu

    Bu pozisyonda uyuyan insanlar son derece rahat ve geniş davranırlar. Olabildiğince dertsiz tasasız görünürler; ancak konu başkaları oldu mu karşılıksız bir şekilde onlara yardımcı olmak için elinden geleni de yaparlar.

  5. Hayalperest uyku pozisyonu<p>      Beden rahatlığını ifade eden bir pozisyondur. Bu şekilde uyuyan insanlar bir nevi doğuştan yaratıcı olurlar. Diğer her şeyden çok düşüncelerle vakit geçirmeyi severler. Yeni şeyler yaratmayı ve yeni şeyler düşünmeyi, derin konuşmalar yapmaya bayılırlar.

    Hayalperest uyku pozisyonu

    Beden rahatlığını ifade eden bir pozisyondur. Bu şekilde uyuyan insanlar bir nevi doğuştan yaratıcı olurlar. Diğer her şeyden çok düşüncelerle vakit geçirmeyi severler. Yeni şeyler yaratmayı ve yeni şeyler düşünmeyi, derin konuşmalar yapmaya bayılırlar.

  6. Yan yatış pozisyonu<p>      Yan yatarak uyuyanlar genellikle anlaşması kolay, eğlenceli, sevdikleri insanları koruyan ve karşısındaki insanlar tarafından da sevgi görmeye kendilerini açan insanlardır.

    Yan yatış pozisyonu

    Yan yatarak uyuyanlar genellikle anlaşması kolay, eğlenceli, sevdikleri insanları koruyan ve karşısındaki insanlar tarafından da sevgi görmeye kendilerini açan insanlardır.

  7. Eller yastığın altında yüz üstü yatma <p>      Uyurken ellerini yastığın altına koyup yüzükoyun uyuyanlar oldukça sağduyulu olup sezgilerine güvenerek dikkatli davranan insanlardır. Sır saklama eğilimindedirler. Müzakerelerde oldukça iyi ve istediklerinde manipülatif olmayı başaran kişilerdir. Ancak genelde barış ve rahatlıktan yana olup güven veren insanlara sonsuz saygı duyarlar.

    Eller yastığın altında yüz üstü yatma

    Uyurken ellerini yastığın altına koyup yüzükoyun uyuyanlar oldukça sağduyulu olup sezgilerine güvenerek dikkatli davranan insanlardır. Sır saklama eğilimindedirler. Müzakerelerde oldukça iyi ve istediklerinde manipülatif olmayı başaran kişilerdir. Ancak genelde barış ve rahatlıktan yana olup güven veren insanlara sonsuz saygı duyarlar.

  8. Düşünür pozisyonu <p>      Bir eli yastığın altında sırt üstü yatar pozisyonda bulunan kişiler sanki düşüncede kaybolmuş gibidir. Felsefi düşüncelere yatkın olmalarının yanı sıra, yüksek yaşam idealleri ve mükemmellik hedefleri olur. Ayrıntılar onlar için önemlidir ve kendi düşüncelerine güvenen kişilerdir.

    Düşünür pozisyonu

    Bir eli yastığın altında sırt üstü yatar pozisyonda bulunan kişiler sanki düşüncede kaybolmuş gibidir. Felsefi düşüncelere yatkın olmalarının yanı sıra, yüksek yaşam idealleri ve mükemmellik hedefleri olur. Ayrıntılar onlar için önemlidir ve kendi düşüncelerine güvenen kişilerdir.

  9. Yastığa sarılma pozisyonu<p>      Yastıklarına sarılarak uyuyan insanlar, son derece koruyu insanlardır. Böyle olmalarının nedeniyse hayatında çok değer verdiği kişilere ve şeylere sevgiyle sıkıca bağlı olmalarındandır. Ailelerini korur ve sevdiklerini hiçbir zaman yüzüstü bırakmak istemezler.

    Yastığa sarılma pozisyonu

    Yastıklarına sarılarak uyuyan insanlar, son derece koruyu insanlardır. Böyle olmalarının nedeniyse hayatında çok değer verdiği kişilere ve şeylere sevgiyle sıkıca bağlı olmalarındandır. Ailelerini korur ve sevdiklerini hiçbir zaman yüzüstü bırakmak istemezler.