İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Avının Hamile Olduğunu Fark Edince...

Hayat ve ölüm...

  1. AVININ HAMİLE OLDUĞUNU FARK EDİNCE!    Yakaladığı impalayı dakikalar içinde öldüren leopar, yakaladığı avının hamile olduğunu fark edince onu yemekten bir anda vazgeçti.

    AVININ HAMİLE OLDUĞUNU FARK EDİNCE! Yakaladığı impalayı dakikalar içinde öldüren leopar, yakaladığı avının hamile olduğunu fark edince onu yemekten bir anda vazgeçti.

  2. ABD'yi etkisi altına alan kar yağışları doğal yaşamı da oldukça etkiliyor. ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bir nehirde timsahların hayatta kalış anları görüntülendi.

    ABD'yi etkisi altına alan kar yağışları doğal yaşamı da oldukça etkiliyor. ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bir nehirde timsahların hayatta kalış anları görüntülendi.

  3. VÜCUT ISILARINI DÜŞÜRÜRLER    Bilindiği üzere timsahlar, donan nehre çok kolay uyum sağlayamasalar da ölmezler. Bunun nedeni nehir ısısına adapte olarak vücut ısılarını düşürürler.

    VÜCUT ISILARINI DÜŞÜRÜRLER Bilindiği üzere timsahlar, donan nehre çok kolay uyum sağlayamasalar da ölmezler. Bunun nedeni nehir ısısına adapte olarak vücut ısılarını düşürürler.

  4. BURUNLARIYLA OKSİJEN ALMAYA DEVAM EDİYORLAR    Bilim adamları, timsahların donmaya başlayan nehri hissettiğini ve burunlarını dışarı çıkararak oksijen almaya devam ettiklerini belirtiyor.

    BURUNLARIYLA OKSİJEN ALMAYA DEVAM EDİYORLAR Bilim adamları, timsahların donmaya başlayan nehri hissettiğini ve burunlarını dışarı çıkararak oksijen almaya devam ettiklerini belirtiyor.

  5. Yavaş yavaş donan nehirde de tekrara eskisi gibi yüzmeye başlıyorlar.

    Yavaş yavaş donan nehirde de tekrara eskisi gibi yüzmeye başlıyorlar.

  6. JAGUAR AV OLARAK TİMSAHI SEÇİNCE!    Güney Afrika'da çekilen bu kareler doğanın ne kadar vahşi olduğunu gösteriyor.

    JAGUAR AV OLARAK TİMSAHI SEÇİNCE! Güney Afrika'da çekilen bu kareler doğanın ne kadar vahşi olduğunu gösteriyor.

  7. Ava çıkan bir jaguar gözüne timsahı kestiriyor.

    Ava çıkan bir jaguar gözüne timsahı kestiriyor.

  8. Timsah olacaklardan habersizken jaguar bir anda saldırıyor.

    Timsah olacaklardan habersizken jaguar bir anda saldırıyor.

  9. Ve o kareler objektiflere böyle yansıyor...

    Ve o kareler objektiflere böyle yansıyor...

  10. Firavun faresi ve yılanın inanılmaz mücadelesi fotoğrafçıların objektifine işte böyle yansıdı..

    Firavun faresi ve yılanın inanılmaz mücadelesi fotoğrafçıların objektifine işte böyle yansıdı..

  11. LEOPARDAN MUHTEŞEM AV TAKTİĞİ    Bu fotoğraflar Zambiya'nın Luangwa Ulusal Parkı'nda Peter Geraerdts tarafından çekildi.

    LEOPARDAN MUHTEŞEM AV TAKTİĞİ Bu fotoğraflar Zambiya'nın Luangwa Ulusal Parkı'nda Peter Geraerdts tarafından çekildi.

  12. DEV PİTON AVINI BÖYLE YAKALADI!    3 metrelik bir piton palmiye ağacında yakaladığı keseli sıçanı yukarı çekmeye çalışırken böyle görüntülendi.

    DEV PİTON AVINI BÖYLE YAKALADI! 3 metrelik bir piton palmiye ağacında yakaladığı keseli sıçanı yukarı çekmeye çalışırken böyle görüntülendi.

  13. TİMSAHIN ZOR ANLARI! AVCIYKEN AV OLDU    Bir jaguar, nehir kenarında avlanmak için sinsice bekleyen timsahı tek hamlede yakalıyor.

    TİMSAHIN ZOR ANLARI! AVCIYKEN AV OLDU Bir jaguar, nehir kenarında avlanmak için sinsice bekleyen timsahı tek hamlede yakalıyor.

  14. KATİL BALİNALARIN SALDIRISINA UĞRADI    Rusya'nın Kamçatka bölgesinde meydana gelen olayda görenlerin nefesleri kesildi.

    KATİL BALİNALARIN SALDIRISINA UĞRADI Rusya'nın Kamçatka bölgesinde meydana gelen olayda görenlerin nefesleri kesildi.

  15. KUMSALDA BULDU, İÇİNİ AÇINCA ŞAŞKINA DÖNDÜ    Bir adam sahilde bulduğu bu garip cismin ne olduğunu merak etti. İçini açınca karşılaştığı şey karşısında şaşkına döndü.

    KUMSALDA BULDU, İÇİNİ AÇINCA ŞAŞKINA DÖNDÜ Bir adam sahilde bulduğu bu garip cismin ne olduğunu merak etti. İçini açınca karşılaştığı şey karşısında şaşkına döndü.

  16. Gördüğünüz aslında bir köpek balığı yumurtası.

    Gördüğünüz aslında bir köpek balığı yumurtası.

  17. Köpek balıkları üç farklı şekilde ürer. Bazıları diğer balıklarda olduğu gibi döllenmiş yumurtayı dışarıya bırakırlar (ovipar), bazıları yavrularını vücut içinde taşır ve bizdeki göbek bağına benzeyen bir organ aracılığıyla besler (vivipar), bazılarıysa döllenmiş olan yumurtayı vücut içinde tutar ama herhangi bir şekilde yavruyu beslemez ve gelişimini tamamlayınca dışarıya bırakır (ovovivipar).

    Köpek balıkları üç farklı şekilde ürer. Bazıları diğer balıklarda olduğu gibi döllenmiş yumurtayı dışarıya bırakırlar (ovipar), bazıları yavrularını vücut içinde taşır ve bizdeki göbek bağına benzeyen bir organ aracılığıyla besler (vivipar), bazılarıysa döllenmiş olan yumurtayı vücut içinde tutar ama herhangi bir şekilde yavruyu beslemez ve gelişimini tamamlayınca dışarıya bırakır (ovovivipar).

  18. Bu yumurtalar esnek bir kapsül içinde bulunur.

    Bu yumurtalar esnek bir kapsül içinde bulunur.

  19. Uçlarındaki ipliksi uzantılarla zeminlere tutunur.

    Uçlarındaki ipliksi uzantılarla zeminlere tutunur.

  20. Yavrular doğar doğmaz dişlerine uygun küçük balıklara saldırır.

    Yavrular doğar doğmaz dişlerine uygun küçük balıklara saldırır.

  21. Gebelik süreleri 9 ile 24 ay arasında değişir.

    Gebelik süreleri 9 ile 24 ay arasında değişir.

  22. Bir defada en az 1 en çok 100 yavru doğurabilirler.

    Bir defada en az 1 en çok 100 yavru doğurabilirler.