İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TSK'nın Yeni Gözdesi: Sniper Roketi

TSK'nın yeni gözdesi: Sniper Roketi

  1. TR-122 ve TRB-122 roketleri, Roketsan tasarımı kompozit yakıtlı motorları ve harp başlıklarıyla dünyadaki en uzun menzilli ve en etkili 122 mm.lik topçu roketlerindendir. Klasik çelik tüplü lançerlerden veya Roketsan tasarımı izoleli kompozit podlardan fırlatılabilirler.

    TR-122 ve TRB-122 roketleri, Roketsan tasarımı kompozit yakıtlı motorları ve harp başlıklarıyla dünyadaki en uzun menzilli ve en etkili 122 mm.lik topçu roketlerindendir. Klasik çelik tüplü lançerlerden veya Roketsan tasarımı izoleli kompozit podlardan fırlatılabilirler.

  2. Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi iç ve dış operasyonlarda terör örgütlerine karşı aktif olarak kullanılıyor.

    Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi iç ve dış operasyonlarda terör örgütlerine karşı aktif olarak kullanılıyor.

  3. Topçu Roketleri yüksek isabet, asgari dağılım ve yüksek tahrip güçleri sayesinde, 3 km'den 100 km mesafeye kadar kritik bölge hedefleri üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabilme yeteneğine sahip.

    Topçu Roketleri yüksek isabet, asgari dağılım ve yüksek tahrip güçleri sayesinde, 3 km'den 100 km mesafeye kadar kritik bölge hedefleri üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabilme yeteneğine sahip.

  4. Bu üsün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü meydana getirerek, manevra kuvvetine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

    Bu üsün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü meydana getirerek, manevra kuvvetine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

  5. Üzerine yön bulma sistemi takılan roketler, test atışlarında hedeflerine 25 kilometreyi aşan mesafeden ulaştı. Güdümlü roketlerle, kilometrelerce ötedeki hedeflerin sniper (keskin nişancı) hassasiyetinde vurulabileceği öğrenildi.

    Üzerine yön bulma sistemi takılan roketler, test atışlarında hedeflerine 25 kilometreyi aşan mesafeden ulaştı. Güdümlü roketlerle, kilometrelerce ötedeki hedeflerin sniper (keskin nişancı) hassasiyetinde vurulabileceği öğrenildi.

  6. Güdüm yeteneğinin kazandırılmasıyla, TR-122 roketlerinin savaş uçaklarına entegre edilmesi de söz konusu olabilecek.

    Güdüm yeteneğinin kazandırılmasıyla, TR-122 roketlerinin savaş uçaklarına entegre edilmesi de söz konusu olabilecek.

  7. Topçu roketleri havadan ateşlendiğinde hem yerçekimi etkisi büyük ölçüde ortadan kalkıyor hem de roket ateşleyen uçağın hızını arkasına alarak hedefine çok daha hızla ulaşıyor.

    Topçu roketleri havadan ateşlendiğinde hem yerçekimi etkisi büyük ölçüde ortadan kalkıyor hem de roket ateşleyen uçağın hızını arkasına alarak hedefine çok daha hızla ulaşıyor.

  8. Temel Özellikler  <P>    Klasik Çelik Tüp ile Veya İzoleli Atılabilir Kompozit Pod ile Kullanılabilme,

    Temel Özellikler

    Klasik Çelik Tüp ile Veya İzoleli Atılabilir Kompozit Pod ile Kullanılabilme,

  9. Yüksek Tahrip Güçlü Patlayıcı ve Çelik Bilyeli Harp Başlığı

    Yüksek Tahrip Güçlü Patlayıcı ve Çelik Bilyeli Harp Başlığı

  10. Kompozit Katı Yakıtlı Motor Teknolojisi

    Kompozit Katı Yakıtlı Motor Teknolojisi

  11. Personel ve Hafif Zırhlı Araçlara Etkin Atış Gücü

    Personel ve Hafif Zırhlı Araçlara Etkin Atış Gücü

  12. NATO Stok Numarasına Sahip

    NATO Stok Numarasına Sahip

  13. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Çeşitli Dünya Orduları Envanterinde Mevcut

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Çeşitli Dünya Orduları Envanterinde Mevcut

  14. Roketsan tarafından üretilen 122 mm.lik roketler, harp başlıklarını türlerine bağlı olarak TR-122 ve TRB-122 mm olarak adlandırılırlar. Uygun dağılım özellikleri sağlayan bu roketler bölge hedeflerine karşı topçu birlikleri tarafından, Roketsan imali T-122 ve T-122/300 Çok Namlulu Roketatarları ile diğer birçok klasik 122 mm.lik lançerler ile kullanılabilirler.

    Roketsan tarafından üretilen 122 mm.lik roketler, harp başlıklarını türlerine bağlı olarak TR-122 ve TRB-122 mm olarak adlandırılırlar. Uygun dağılım özellikleri sağlayan bu roketler bölge hedeflerine karşı topçu birlikleri tarafından, Roketsan imali T-122 ve T-122/300 Çok Namlulu Roketatarları ile diğer birçok klasik 122 mm.lik lançerler ile kullanılabilirler.

  15. Roketsan tasarımı ve üretimi olan, aerodinamik yapısı ve kompozit katı yakıtlı motoru sayesinde roketin menzili diğer klasik 122 mm.lik roketlere göre %100 oranında uzatılmıştır (deniz seviyesinde 36 km, 600 m rakımda 40 km).

    Roketsan tasarımı ve üretimi olan, aerodinamik yapısı ve kompozit katı yakıtlı motoru sayesinde roketin menzili diğer klasik 122 mm.lik roketlere göre %100 oranında uzatılmıştır (deniz seviyesinde 36 km, 600 m rakımda 40 km).

  16. Fırlatma tüpünden fırlatılan, kanatları yardımıyla ile stabil uçuş gerçekleştiren serbest uçuşlu TR/TRB-122 roketinin doğruluğu kanatçık dönüsüyle arttırılır.

    Fırlatma tüpünden fırlatılan, kanatları yardımıyla ile stabil uçuş gerçekleştiren serbest uçuşlu TR/TRB-122 roketinin doğruluğu kanatçık dönüsüyle arttırılır.

  17. Roketsan imali yüksek tahrip güçlü (HE) veya çelik bilyeli harp başlıklarına sahip 122 mm.lik roketler personele, hafif dayanıklı malzemeye, ve hafif zırhlı araçlara karşı etkinlikle kullanılırlar.

    Roketsan imali yüksek tahrip güçlü (HE) veya çelik bilyeli harp başlıklarına sahip 122 mm.lik roketler personele, hafif dayanıklı malzemeye, ve hafif zırhlı araçlara karşı etkinlikle kullanılırlar.

  18. Teknik Özellikler<p>      TR-122<p>    Çap 122 mm<p>    Azami Menzil 36 km (deniz seviyesinde)<p>    Azami Menzil 40 km (600 m rakımda)

    Teknik Özellikler

    TR-122

    Çap 122 mm

    Azami Menzil 36 km (deniz seviyesinde)

    Azami Menzil 40 km (600 m rakımda)

  19. Asgari Menzil 21 km<p>    Ağırlık 65.9 kg<p>    Yakıt Tipi Kompozit<p>    Harp Başlığı Tipi Tahrip<p>    Harp Başlığı Ağırlığı 18.4 kg<p>    Harp Başlığı Etki Yarıçapı 20m

    Asgari Menzil 21 km

    Ağırlık 65.9 kg

    Yakıt Tipi Kompozit

    Harp Başlığı Tipi Tahrip

    Harp Başlığı Ağırlığı 18.4 kg

    Harp Başlığı Etki Yarıçapı 20m

  20. Tapa Tipi Hassas  <p>    Raf Ömrü 10 yıl<p>    TRB-122<p>    Çap 122 mm<p>    Azami Menzil 36 km (deniz seviyesinde)<p>    Azami Menzil 40 km (600 m rakımda) <p>

    Tapa Tipi Hassas

    Raf Ömrü 10 yıl

    TRB-122

    Çap 122 mm

    Azami Menzil 36 km (deniz seviyesinde)

    Azami Menzil 40 km (600 m rakımda)

  21. Asgari Menzil 21 km<p>    Ağırlık 65.9 kg<p>    Yakıt Tipi Kompozit<p>    Harp Başlığı Tipi Çelik Bilyeli<p>    Harp Başlığı Ağırlığı 18.4 kg<p>    Harp Başlığı Etki Yarıçapı 40 m

    Asgari Menzil 21 km

    Ağırlık 65.9 kg

    Yakıt Tipi Kompozit

    Harp Başlığı Tipi Çelik Bilyeli

    Harp Başlığı Ağırlığı 18.4 kg

    Harp Başlığı Etki Yarıçapı 40 m

  22. Tapa Tipi Yaklaşmalı  <p>  Raf Ömrü 10 yıl

    Tapa Tipi Yaklaşmalı

    Raf Ömrü 10 yıl