İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyette Asla Tüketilmemesi Gerekenler

Diyet ve spor yaptığınız halde kilo veremiyorsanız sebebi diyet sırasında yediğiniz, kilo vermenizi engelleyen besinler olabilir. İşte diyet yaparken yememeniz gereken besinler...

  1. Beyaz ekmek    Diyette ekmek tüketmeyi tamamen bırakmak zorunda değilsiniz fakat beyaz ekmekten uzak durmalısınız. Çünkü beyaz ekmeğin hiçbir besin değeri yoktur ve sadece karbonhidrat içerir.

    Beyaz ekmek Diyette ekmek tüketmeyi tamamen bırakmak zorunda değilsiniz fakat beyaz ekmekten uzak durmalısınız. Çünkü beyaz ekmeğin hiçbir besin değeri yoktur ve sadece karbonhidrat içerir.

  2. Meyveli soda    Meyveli sodalar içerisinde çok fazla şeker bulundurur ve kilo almaya neden olur. Sade soda içebilirsiniz fakat diyette tüketilmesi gereken ve kilo vermenizi kolaylaştıran içecek sudur.

    Meyveli soda Meyveli sodalar içerisinde çok fazla şeker bulundurur ve kilo almaya neden olur. Sade soda içebilirsiniz fakat diyette tüketilmesi gereken ve kilo vermenizi kolaylaştıran içecek sudur.

  3. Ayçiçeği yağı    Ayçiçeği yağı işlenmiş bir yağdır ve bu yüzden direkt olarak kilo almanıza sebep olur. Ayçiçek yağı yerine sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

    Ayçiçeği yağı Ayçiçeği yağı işlenmiş bir yağdır ve bu yüzden direkt olarak kilo almanıza sebep olur. Ayçiçek yağı yerine sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

  4. Tam yağlı süt    Tam yağlı süt içerisinde çok fazla yağ bulundurduğu için kilo vermenizi zorlaştırabilir. Direkt süt içmek yerine sütlü mamüller yiyerek kalsiyum alabilir ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz.

    Tam yağlı süt Tam yağlı süt içerisinde çok fazla yağ bulundurduğu için kilo vermenizi zorlaştırabilir. Direkt süt içmek yerine sütlü mamüller yiyerek kalsiyum alabilir ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz.

  5. Patates    Kızarmış patates ya da cips diyette kesinlikle tüketilmemesi gereken, zararlı ve çok yağlı besinlerdir. Eğer tüketmek istiyorsanız fırınlanmış ya da haşlanmış patatesi tercih edebilirsiniz.

    Patates Kızarmış patates ya da cips diyette kesinlikle tüketilmemesi gereken, zararlı ve çok yağlı besinlerdir. Eğer tüketmek istiyorsanız fırınlanmış ya da haşlanmış patatesi tercih edebilirsiniz.

  6. İşlenmiş et    İşlenmiş etler, vücudun yağ depolamasına neden olur. Bu yüzden marketlerdeki sucuk, salam ve hindi etini değil. kasaplardaki yağsız etleri tercih etmelisinizz

    İşlenmiş et İşlenmiş etler, vücudun yağ depolamasına neden olur. Bu yüzden marketlerdeki sucuk, salam ve hindi etini değil. kasaplardaki yağsız etleri tercih etmelisinizz

  7. Kurutulmuş meyveler    İçerisindeki suyu kaybederek kurutulan meyveler, daha fazla kalori içerir ve kilo almanıza neden olur. Diyet uygularken ara öğünlerde taze meyveler tercih etmelisiniz.

    Kurutulmuş meyveler İçerisindeki suyu kaybederek kurutulan meyveler, daha fazla kalori içerir ve kilo almanıza neden olur. Diyet uygularken ara öğünlerde taze meyveler tercih etmelisiniz.