Hangi Çorba Hangi Hastalığa İyi Geliyor?

Mercimek çorbasının faydaları: ?Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.

  1. Ezogelin çorbasının faydaları   Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Enerji verir ve yorgunluğu giderir.

    Ezogelin çorbasının faydaları Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Enerji verir ve yorgunluğu giderir.

  2. Yayla çorbasının faydaları   Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler.Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır.

    Yayla çorbasının faydaları Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler.Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır.

  3. Tavuk çorbasının faydaları  Küçük et ve tavuk parçacıklı çorbalar enerji verir tok kalmanızı sağlar.Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor.Tavuk ve piliç; protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.

    Tavuk çorbasının faydaları Küçük et ve tavuk parçacıklı çorbalar enerji verir tok kalmanızı sağlar.Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor.Tavuk ve piliç; protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.

  4. Mantar çorbasının faydaları   Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.Protein ve demir açısından çok zengindir.Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.

    Mantar çorbasının faydaları Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.Protein ve demir açısından çok zengindir.Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.

  5. Brokoli çorbasının faydaları   A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir.Brokoli içerdiği bazı indol ve indol türevleri (bitkisel hormonlar) açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.Meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur.

    Brokoli çorbasının faydaları A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir.Brokoli içerdiği bazı indol ve indol türevleri (bitkisel hormonlar) açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.Meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur.

  6. Mısır çorbasının faydaları   Lif yönünden zengin bir besin olması, kan şekerinin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar.Bol lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı da önler ve ishali keser.Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

    Mısır çorbasının faydaları Lif yönünden zengin bir besin olması, kan şekerinin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar.Bol lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı da önler ve ishali keser.Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

  7. Pirinç çorbasının faydaları   Ayrıca, B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.Yüksek tansiyonu düşürür.Hazmı kolaylaştırır.Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur.

    Pirinç çorbasının faydaları Ayrıca, B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.Yüksek tansiyonu düşürür.Hazmı kolaylaştırır.Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur.

  8. Ispanak çorbasının faydaları   A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.

    Ispanak çorbasının faydaları A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.