Kapsüllerin İçinde Lüks Hayatlar!

ilginç ve yenilikçi bir esere imzasını attı.

  1. Yenilikçi mimar Kisho Kurokawa, ilk kapsül mimarisi tasarımı olan Nakagin Kapsül Kulesi’ni (Nakagin Capsule Tower) Japonya’da 1972’de inşa ederek oldukça ilginç ve yenilikçi bir esere imzasını attı.

    Yenilikçi mimar Kisho Kurokawa, ilk kapsül mimarisi tasarımı olan Nakagin Kapsül Kulesi’ni (Nakagin Capsule Tower) Japonya’da 1972’de inşa ederek oldukça ilginç ve yenilikçi bir esere imzasını attı.

  2. Kapsül modül, kalabalık bir şehir olan Tokyo’nun merkezinde bulunuyor.

    Kapsül modül, kalabalık bir şehir olan Tokyo’nun merkezinde bulunuyor.

  3. Tokyo nüfusunu düşünürseniz bu binanın nasıl bir düşünce ile tasarlandığını da tahmin edebilirsiniz. Kapsül yapı içindeki her bir modül takılabiliyor ve gerektiğinde değiştirilebiliyor.

    Tokyo nüfusunu düşünürseniz bu binanın nasıl bir düşünce ile tasarlandığını da tahmin edebilirsiniz. Kapsül yapı içindeki her bir modül takılabiliyor ve gerektiğinde değiştirilebiliyor.

  4. Bina sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir mimari için bir prototip olarak gösteriliyor.

    Bina sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir mimari için bir prototip olarak gösteriliyor.

  5. Tokyo’nun Ginza bölgesinde yer alan toplam 140 kapsülden ve 14 kattan oluşan bina, merkezi bir çekirdeğin çevresinde çeşitli açılarla istifleniyor ve döndürülebiliyor.

    Tokyo’nun Ginza bölgesinde yer alan toplam 140 kapsülden ve 14 kattan oluşan bina, merkezi bir çekirdeğin çevresinde çeşitli açılarla istifleniyor ve döndürülebiliyor.

  6. Kurokawa tarafından tasarlanan bu enteresan yapıdaki her kapsül 4x2.5 metre ölçülerinde bulunuyor. Bu da bir kişinin rahatça yaşaması için yeterli alanı ve konforu sunuyor.

    Kurokawa tarafından tasarlanan bu enteresan yapıdaki her kapsül 4x2.5 metre ölçülerinde bulunuyor. Bu da bir kişinin rahatça yaşaması için yeterli alanı ve konforu sunuyor.

  7. İç mekânda dairesel bir pencere, yerleşik bir yatak ve banyo yer alıyor. Bu küçük mekânın içinde bir TV, radyo ve çalar saat ile tüm ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

    İç mekânda dairesel bir pencere, yerleşik bir yatak ve banyo yer alıyor. Bu küçük mekânın içinde bir TV, radyo ve çalar saat ile tüm ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

  8. Kapsüllerin tüm parçaları Shiga Caddesi’ndeki bir fabrikada üretilmiş ve kamyonlarla taşınmış. Kapsüller bir vinçle kaldırılarak nakliye konteynerlerine yüklenmiş, daha sonra yine bir vinç vasıtasıyla içeriye sokularak beton çekirdek şaftına bağlanmış.

    Kapsüllerin tüm parçaları Shiga Caddesi’ndeki bir fabrikada üretilmiş ve kamyonlarla taşınmış. Kapsüller bir vinçle kaldırılarak nakliye konteynerlerine yüklenmiş, daha sonra yine bir vinç vasıtasıyla içeriye sokularak beton çekirdek şaftına bağlanmış.

  9. Tokyo’daki apartmanlar ve yüksek katlı binalar kendine özgü olarak tasarlanmış bir şekilde karşınıza çıkıyor.

    Tokyo’daki apartmanlar ve yüksek katlı binalar kendine özgü olarak tasarlanmış bir şekilde karşınıza çıkıyor.

  10. Uyarlanabilir, büyüyen ve değiştirilebilir bina tasarımları ile bilinen Kurokawa, metabolizma mimarisi hareketinin de en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor.

    Uyarlanabilir, büyüyen ve değiştirilebilir bina tasarımları ile bilinen Kurokawa, metabolizma mimarisi hareketinin de en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor.

  11. Nakagin Kapsül Kulesi de bunun bir örneği olarak tanınıyor. Bu fikirler ilk kez 1960’da, Dünya Tasarım Konferansı’nda ortaya çıktı. Dinamik şehir ve kültürlerarası yönlerden dolayı önem taşıyan bu tarz metabolist yapılar bilim adamları, mimar ve tasarımcıların da dikkatini çekiyor.

    Nakagin Kapsül Kulesi de bunun bir örneği olarak tanınıyor. Bu fikirler ilk kez 1960’da, Dünya Tasarım Konferansı’nda ortaya çıktı. Dinamik şehir ve kültürlerarası yönlerden dolayı önem taşıyan bu tarz metabolist yapılar bilim adamları, mimar ve tasarımcıların da dikkatini çekiyor.

  12. Doğal malzemelerden yapılmış Japon kentlerinin geçici ve öngörülemeyen ömürleri oluyor. Bu akımın mimari anlamda örneği Nakagin Kapsül Kulesi’nde görülebiliyor. Kule sadece dört aylık bir tasarım sürecine sahip.

    Doğal malzemelerden yapılmış Japon kentlerinin geçici ve öngörülemeyen ömürleri oluyor. Bu akımın mimari anlamda örneği Nakagin Kapsül Kulesi’nde görülebiliyor. Kule sadece dört aylık bir tasarım sürecine sahip.

  13. Normalden daha kısa bir sürede yapıldığı için tasarımın bazı yapısal sorunları var.

    Normalden daha kısa bir sürede yapıldığı için tasarımın bazı yapısal sorunları var.