En Stresli Meslekler Belli Oldu!

İlk sıradaki meslek hayat kurtarıyor ama...

  1. Hepimiz zaman zaman stresli anlar yaşasak da bazı meslekler için stres işin ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Peki, dünyanın en stresli 10 mesleği hangisi?

    Hepimiz zaman zaman stresli anlar yaşasak da bazı meslekler için stres işin ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Peki, dünyanın en stresli 10 mesleği hangisi?

  2. Taksi Şoförlüğü

    Taksi Şoförlüğü

  3. Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerde taksi şoförlüğü yapmak stres seviyesinin yükselmesine yol açabiliyor. Devamlı yollarda olmak ve yolcuları memnun etmek de kimi zaman oldukça zor olabiliyor.

    Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerde taksi şoförlüğü yapmak stres seviyesinin yükselmesine yol açabiliyor. Devamlı yollarda olmak ve yolcuları memnun etmek de kimi zaman oldukça zor olabiliyor.

  4. Canlı Yayın Spikerliği--    Canlı yayın spikerleri, canlı yayında gelişebilecek olaylara anında müdahale etmek durumundalar.

    Canlı Yayın Spikerliği-- Canlı yayın spikerleri, canlı yayında gelişebilecek olaylara anında müdahale etmek durumundalar.

  5. Diksiyonlarına çok dikkat etmeleri gerekiyor ve eğer bir konuk ağırlıyorlarsa konuğun söyleyecekleri de onların sorumluluğunda. Kullanacakları kelimeleri özenle seçmeleri gereken canlı yayın spikerleri eleştiriye en çok açık mesleklerden de biri.

    Diksiyonlarına çok dikkat etmeleri gerekiyor ve eğer bir konuk ağırlıyorlarsa konuğun söyleyecekleri de onların sorumluluğunda. Kullanacakları kelimeleri özenle seçmeleri gereken canlı yayın spikerleri eleştiriye en çok açık mesleklerden de biri.

  6. Üst Düzey Yöneticilik

    Üst Düzey Yöneticilik

  7. Üst düzey yöneticiler de işin gidişatı hakkında çok önemli kararlardan tek başlarına sorumlu oldukları için stresli bir mesleğe sahipler. Verdikleri kararlar sonucu, şirketin para kazanması söz konusu olabilecekken, para kaybetmesi de ihtimal dışı değil.

    Üst düzey yöneticiler de işin gidişatı hakkında çok önemli kararlardan tek başlarına sorumlu oldukları için stresli bir mesleğe sahipler. Verdikleri kararlar sonucu, şirketin para kazanması söz konusu olabilecekken, para kaybetmesi de ihtimal dışı değil.

  8. Polislik--    Birçok olaya müdahale etmeleri beklenen polis memurları için de oldukça stresli bir işe sahip olduklarını söyleyebiliriz.

    Polislik-- Birçok olaya müdahale etmeleri beklenen polis memurları için de oldukça stresli bir işe sahip olduklarını söyleyebiliriz.

  9. Kimi zaman suçluları yakalamak için bir koşuşturmanın içinde, kimi zaman da bir suçluyla direkt olarak temasta olan polislerin yoğun çalışma şartları da stres yaratan etkenlerden biri.

    Kimi zaman suçluları yakalamak için bir koşuşturmanın içinde, kimi zaman da bir suçluyla direkt olarak temasta olan polislerin yoğun çalışma şartları da stres yaratan etkenlerden biri.

  10. Borsacı

    Borsacı

  11. Piyasadaki hareketlerin anlık değiştiği oldukça dinamik bir iş. Piyasalara hakim olmak, iyi gözlemler yapmak, yerinde öngörülere sahip olmak borsacıların üzerinde stres yaratan durumlardan bazıları.

    Piyasadaki hareketlerin anlık değiştiği oldukça dinamik bir iş. Piyasalara hakim olmak, iyi gözlemler yapmak, yerinde öngörülere sahip olmak borsacıların üzerinde stres yaratan durumlardan bazıları.

  12. Gazetecilik--    Yoğun bir çalışma gerektiren gazetecilikte sürekli gözlem yapma zorunda olmak, basın organlarında kullanılabilecek malzemeler çıkarmaya çalışmak stres yaratan bir durum.

    Gazetecilik-- Yoğun bir çalışma gerektiren gazetecilikte sürekli gözlem yapma zorunda olmak, basın organlarında kullanılabilecek malzemeler çıkarmaya çalışmak stres yaratan bir durum.

  13. Bunların yanı sıra savaş alanlarına gitmek zorunda olmak da gazetecilik mesleğini dünyadaki en stresli mesleklerden biri haline getiriyor.

    Bunların yanı sıra savaş alanlarına gitmek zorunda olmak da gazetecilik mesleğini dünyadaki en stresli mesleklerden biri haline getiriyor.

  14. Madencilik

    Madencilik

  15. Yerin metrelerce altında geçimlerini sağlamak için çalışan madenciler, iş kazaları ve olumsuz çalışma şartlarıyla karşılaşabiliyor. Giyindikleri ve yemek yedikleri yerler de çok sağlıklı olmamakla birlikte kazaya en açık meslek gruplarından biri madenciler.

    Yerin metrelerce altında geçimlerini sağlamak için çalışan madenciler, iş kazaları ve olumsuz çalışma şartlarıyla karşılaşabiliyor. Giyindikleri ve yemek yedikleri yerler de çok sağlıklı olmamakla birlikte kazaya en açık meslek gruplarından biri madenciler.

  16. Pilotluk

    Pilotluk

  17. Çok fazla teknik detaya hakim olmaları gereken pilotlar, kimi durumlarda tamamen inisiyatif kullanarak önemli kararlar vermek zorunda kalıyor. Bu kararlar, bir uçak dolusu yolcu ve çalışanın hayatını etkileyebilecek kararlar da olabiliyor.

    Çok fazla teknik detaya hakim olmaları gereken pilotlar, kimi durumlarda tamamen inisiyatif kullanarak önemli kararlar vermek zorunda kalıyor. Bu kararlar, bir uçak dolusu yolcu ve çalışanın hayatını etkileyebilecek kararlar da olabiliyor.

  18. Askerlik  --  Bir ülkenin güvenliğinden sorumlu olmak askerliği en stresli mesleklerden biri haline getiriyor.

    Askerlik -- Bir ülkenin güvenliğinden sorumlu olmak askerliği en stresli mesleklerden biri haline getiriyor.

  19. Askeriyenin disiplinli yapısı ve yapılacak hataların kişinin sadece kendisini değil tüm birimin hatta bazı durumlarda ülkenin de dahil olabileceği durumları etkilemesi askerlerde büyük bir stres yaratıyor.

    Askeriyenin disiplinli yapısı ve yapılacak hataların kişinin sadece kendisini değil tüm birimin hatta bazı durumlarda ülkenin de dahil olabileceği durumları etkilemesi askerlerde büyük bir stres yaratıyor.

  20. İtfaiyecilik  --  Kimi olaylarda kendi canlarını da tehlikeye atarak olaylara müdahale etmek durumunda kalan itfaiyeciler şüphesiz dünyadaki en stresli işlerden birine sahip.

    İtfaiyecilik -- Kimi olaylarda kendi canlarını da tehlikeye atarak olaylara müdahale etmek durumunda kalan itfaiyeciler şüphesiz dünyadaki en stresli işlerden birine sahip.

  21. Düzenli bir iş yoğunluğu olmayan itfaiyeciler, kimi günlerde herhangi bir olaya müdahale etme durumunda olmazken, kimi günlerde çok yoğun çalışabiliyor.

    Düzenli bir iş yoğunluğu olmayan itfaiyeciler, kimi günlerde herhangi bir olaya müdahale etme durumunda olmazken, kimi günlerde çok yoğun çalışabiliyor.