İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hangi Bitki Çayı Ne İşe Yarıyor?

IHLAMUR Ihlamur; soğuk havalara sıcak bitki çayı deyince akla ilk gelendir. Ağrı giderici, iltihap geçirici olması ile özellikle boğaz enfeksiyonları ile başınız beladaysa sıcak bir ıhlamur size yardımcı olacaktır.

  1. IHLAMUR   Ihlamur; soğuk havalara sıcak bitki çayı deyince akla ilk gelendir. Ağrı giderici, iltihap geçirici olması ile özellikle boğaz enfeksiyonları ile başınız beladaysa sıcak bir ıhlamur size yardımcı olacaktır.

    IHLAMUR Ihlamur; soğuk havalara sıcak bitki çayı deyince akla ilk gelendir. Ağrı giderici, iltihap geçirici olması ile özellikle boğaz enfeksiyonları ile başınız beladaysa sıcak bir ıhlamur size yardımcı olacaktır.

  2. EKİNEZYA   Senelerdir ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyoruz. Kapalı bir ortamda çalışanlar özellikle solunum yolu enfeksiyonları ile daha sıklıkla karşılaşabiliyor.

    EKİNEZYA Senelerdir ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyoruz. Kapalı bir ortamda çalışanlar özellikle solunum yolu enfeksiyonları ile daha sıklıkla karşılaşabiliyor.

  3. ADAÇAYI   Boğaz iltihabı denildi mi bir diğer bitki çayı ise adaçayıdır. Özellikle demleyerek yapacağınız adaçayının boğaz ağrı ve yanmasına karşı yararlı etki yaratabileceğini unutmayınız. Ayrıca ders çalışırken, rapor hazırlarken, stresle başa çıkmak için de yine rahatlatıcı etkisi ile adaçayı içmeyi deneyebilirsiniz.

    ADAÇAYI Boğaz iltihabı denildi mi bir diğer bitki çayı ise adaçayıdır. Özellikle demleyerek yapacağınız adaçayının boğaz ağrı ve yanmasına karşı yararlı etki yaratabileceğini unutmayınız. Ayrıca ders çalışırken, rapor hazırlarken, stresle başa çıkmak için de yine rahatlatıcı etkisi ile adaçayı içmeyi deneyebilirsiniz.

  4. YEŞİL ÇAY   Sıcak bitki çayı derken yeşil çaydan bahsetmemek olmaz. Kışa girerken kalın kazakların altına gizleyebileceğimiz kiloların rahatlığına girmek yerine metabolizmanızı her daim canlı tutarak yaza doğru daha az kilo kaybını sağlamak için uğraşabilirsiniz. Yapılan binlerce çalışma yeşil çayın metabolizma üzerinde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

    YEŞİL ÇAY Sıcak bitki çayı derken yeşil çaydan bahsetmemek olmaz. Kışa girerken kalın kazakların altına gizleyebileceğimiz kiloların rahatlığına girmek yerine metabolizmanızı her daim canlı tutarak yaza doğru daha az kilo kaybını sağlamak için uğraşabilirsiniz. Yapılan binlerce çalışma yeşil çayın metabolizma üzerinde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

  5. BEYAZ ÇAY   Soğuk havalarda yavaşlama eğiliminde olan metabolizmamıza ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmaya karşı beyaz çaydan faydalanabilirsiniz. Düzenli beyaz çay kullanımı ve doğru beslenme alışkanlıkları ile bel bölgesinde ortalama 1-2 cm incelmeyle karşılaşabilirsiniz.

    BEYAZ ÇAY Soğuk havalarda yavaşlama eğiliminde olan metabolizmamıza ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmaya karşı beyaz çaydan faydalanabilirsiniz. Düzenli beyaz çay kullanımı ve doğru beslenme alışkanlıkları ile bel bölgesinde ortalama 1-2 cm incelmeyle karşılaşabilirsiniz.

  6. ZENCEFİL LİMON   Her ikisinin de bağışıklık sistemi üzerine etkisi bilinen bir gerçek. Hem bağışıklığı güçlendirmek hem de metabolizmayı canlı tutmak için özellikle sabah saatlerinde tercih edebilirsiniz. Böylece gün içinde kendinizi daha rahat hissedersiniz.

    ZENCEFİL LİMON Her ikisinin de bağışıklık sistemi üzerine etkisi bilinen bir gerçek. Hem bağışıklığı güçlendirmek hem de metabolizmayı canlı tutmak için özellikle sabah saatlerinde tercih edebilirsiniz. Böylece gün içinde kendinizi daha rahat hissedersiniz.