Ripple, Bitcoin'in Tahtına Göz Dikti!

Kripto para adını duymamızı sağlayan bitcoin, hem madencilik hem yatırım anlamında o kadar çok ilgi görüyor ki, 250 milyar doları aşan pazar büyüklüğü kimseyi şaşırtmıyor.

  1. Ancak bitcoin'e alternatif olmalarıyla adlandırılan alternatif kripto paralar (ya da İngilizce bilinen adıyla altcoin'ler) binlerce çeşidi ve dalgalı fiyatlarıyla riskli fakat kazançlı bir ortam sağlıyorlar.

    Ancak bitcoin'e alternatif olmalarıyla adlandırılan alternatif kripto paralar (ya da İngilizce bilinen adıyla altcoin'ler) binlerce çeşidi ve dalgalı fiyatlarıyla riskli fakat kazançlı bir ortam sağlıyorlar.

  2. Bu paraların fiyatlarının değişimi birçok farklı sebebe bağlı.Merkez bankası gibi bir kuruma bağlı olmadıkları için, fiyatlar aşağıdaki sebeplerle değişiyor.

    Bu paraların fiyatlarının değişimi birçok farklı sebebe bağlı.Merkez bankası gibi bir kuruma bağlı olmadıkları için, fiyatlar aşağıdaki sebeplerle değişiyor.

  3. 1. Madencilik (elektronik olarak bu paraların üretilmesine verilen ad)

    1. Madencilik (elektronik olarak bu paraların üretilmesine verilen ad)

  4. 2. Arz/talep

    2. Arz/talep

  5. 3. Çoğu paranın ardındaki blok zinciri (blockchain) teknolojisi ile çeşitli kullanım alanları (Örneğin bir kripto para sözleşmeler için kullanılabilir ve bunu büyük şirketler desteklerse, değeri de artabilir.)

    3. Çoğu paranın ardındaki blok zinciri (blockchain) teknolojisi ile çeşitli kullanım alanları (Örneğin bir kripto para sözleşmeler için kullanılabilir ve bunu büyük şirketler desteklerse, değeri de artabilir.)

  6. 4. Pazar büyüklüğü

    4. Pazar büyüklüğü

  7. İşte bu son madde, Ripple için büyük önem taşıyor.

    İşte bu son madde, Ripple için büyük önem taşıyor.

  8. Son dönemde de herkes bu paralardaki pazar büyüklüklerine gözünü dikmiş durumda.

    Son dönemde de herkes bu paralardaki pazar büyüklüklerine gözünü dikmiş durumda.

  9. Pazarın en büyüğü olan bitcoin'in değeri 2017'de yüzde 1300'ün üzerinde artış gösterdi.

    Pazarın en büyüğü olan bitcoin'in değeri 2017'de yüzde 1300'ün üzerinde artış gösterdi.

  10. Pazar büyüklüğü ise 255 milyar doları aştı.

    Pazar büyüklüğü ise 255 milyar doları aştı.

  11. İlk parlayan alternatif coin'lerden Ethereum da ciddi bir hacme ulaşırken, 2017'nin son ayları ve yeni yılın ilk günlerinin yıldızı Ripple oldu.

    İlk parlayan alternatif coin'lerden Ethereum da ciddi bir hacme ulaşırken, 2017'nin son ayları ve yeni yılın ilk günlerinin yıldızı Ripple oldu.