Demir Tavalarda Pişirilmemesi Gereken Yiyecekler

Demir tavalarda pişirilmemesi gereken yiyecekler

  1. Birçok evde kullanılan demir döküm tavalar her ne kadar sık kullanılan bir eşya olsa da bazı gıda ürünleri asla bu tavalarda pişirilmemelidir.

    Birçok evde kullanılan demir döküm tavalar her ne kadar sık kullanılan bir eşya olsa da bazı gıda ürünleri asla bu tavalarda pişirilmemelidir.

  2. Demir döküm tava aldığınızda pişirmemeniz gereken gıdalardan biri yumurtadır. Çünkü yumurta çok çabuk yanabilir ve tavada iz çıkmasına neden olabilir.

    Demir döküm tava aldığınızda pişirmemeniz gereken gıdalardan biri yumurtadır. Çünkü yumurta çok çabuk yanabilir ve tavada iz çıkmasına neden olabilir.

  3. Domates sosları<p>     Demir döküm tavalarda pişirmesi en tehlike olan yiyecek domates sosudur. Bunun nedeni ise şu şekilde açıklanabilir: Domates asit içeren bir sebzedir.    Domates sosunu pişirmeye başladığınızda tavadaki metallerle domatesin içinde bulunan asit birbiri ile etkileşime girerler. Bu sizin zehirlenmenize neden olabilir.

    Domates sosları

    Demir döküm tavalarda pişirmesi en tehlike olan yiyecek domates sosudur. Bunun nedeni ise şu şekilde açıklanabilir: Domates asit içeren bir sebzedir. Domates sosunu pişirmeye başladığınızda tavadaki metallerle domatesin içinde bulunan asit birbiri ile etkileşime girerler. Bu sizin zehirlenmenize neden olabilir.

  4. Balık   <p>  Balık genellikle demir döküm tavalarda pişiriliyor. Ancak büyük balıkların demir döküm tavalarda pişirilmemesi gerektiği belirtiliyor. Bunun en önemli nedeninin ise büyük balıkların bu tavalara yapışma riskinin daha fazla olması.

    Balık

    Balık genellikle demir döküm tavalarda pişiriliyor. Ancak büyük balıkların demir döküm tavalarda pişirilmemesi gerektiği belirtiliyor. Bunun en önemli nedeninin ise büyük balıkların bu tavalara yapışma riskinin daha fazla olması.

  5. Sıcak yiyecekler <p>    Sıcak yiyecekler kesinlikle demir döküm tava içerisine konulmamalıdır. Bu şekilde koyulan yiyecekler, tavanızın veya tencerenizin kısa sürede kararmasına neden olabilir.

    Sıcak yiyecekler

    Sıcak yiyecekler kesinlikle demir döküm tava içerisine konulmamalıdır. Bu şekilde koyulan yiyecekler, tavanızın veya tencerenizin kısa sürede kararmasına neden olabilir.