Whatsapp'a Bakın Hangi Özellik Eklendi!

WhatsApp'a bakın hangi özellik eklendi!

  1. The Indian Express'in raporuna göre WhatsApp'ın Android 8.0 sürümü yeni "Bildirim Kanalları" özelliğini destekliyor. Şu anda sadece uygulamanın 2.18.19 beta sürümünde yer alan bu özellik, Android 8.0 Oreo yüklü telefonlarda kullanıcıların WhatsApp bildirimleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasını sağlıyor.

    The Indian Express'in raporuna göre WhatsApp'ın Android 8.0 sürümü yeni "Bildirim Kanalları" özelliğini destekliyor. Şu anda sadece uygulamanın 2.18.19 beta sürümünde yer alan bu özellik, Android 8.0 Oreo yüklü telefonlarda kullanıcıların WhatsApp bildirimleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasını sağlıyor.

  2. Oreo'nun yerleşik özelliklerinden biri olan bildirim kanalları, kullanıcıların bir uygulamada ortaya çıkan çeşitli bildirim (Uyarı) türlerini yönetmesine olanak tanır. Önemli olmayan bildirimleri en aza indirgemek için seçenek sunar.

    Oreo'nun yerleşik özelliklerinden biri olan bildirim kanalları, kullanıcıların bir uygulamada ortaya çıkan çeşitli bildirim (Uyarı) türlerini yönetmesine olanak tanır. Önemli olmayan bildirimleri en aza indirgemek için seçenek sunar.

  3. WhatsApp'da kullanıcılar önemli olmayan bildirimleri devre dışı bırakma ve önemli olanları ise aktif olarak kullanma imkanına sahipler. Özelleştirme imkanı sunuyorlar. Ancak bildirim kanallarını WhatsApp'ta kullanabilmek için iki şeyin olması gerekli. Birincisi telefonda Android 8.0 Oreo'nun olması gerekiyor. İkincisi ise WhatsApp'ın 2.18.19 beta sürümünü kurmak gerekiyor. Raporlananlara göre bildirim kanalları da şu anda Pixel telefonlar için aktif durumda.

    WhatsApp'da kullanıcılar önemli olmayan bildirimleri devre dışı bırakma ve önemli olanları ise aktif olarak kullanma imkanına sahipler. Özelleştirme imkanı sunuyorlar. Ancak bildirim kanallarını WhatsApp'ta kullanabilmek için iki şeyin olması gerekli. Birincisi telefonda Android 8.0 Oreo'nun olması gerekiyor. İkincisi ise WhatsApp'ın 2.18.19 beta sürümünü kurmak gerekiyor. Raporlananlara göre bildirim kanalları da şu anda Pixel telefonlar için aktif durumda.

  4. Android Ayarlar'da uygulama bildirimleri seçeneğinden WhatsApp bildirimlerine giriş yapınca, bildirimler seçeneklerine ulaşılıyor. Bildirim kanalları üzerinden grup bildirimleri, mesaj bildirimleri, kritik uyarılar, ileti geçmişi, medya oynatma dahil olmak üzere 10 farklı bildirim seçeneğine ulaşılıyor. Her biri ayrı şekilde kontrol edilip, düzenlenebilir.

    Android Ayarlar'da uygulama bildirimleri seçeneğinden WhatsApp bildirimlerine giriş yapınca, bildirimler seçeneklerine ulaşılıyor. Bildirim kanalları üzerinden grup bildirimleri, mesaj bildirimleri, kritik uyarılar, ileti geçmişi, medya oynatma dahil olmak üzere 10 farklı bildirim seçeneğine ulaşılıyor. Her biri ayrı şekilde kontrol edilip, düzenlenebilir.

  5. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın iOS sürümüne ise sesli mesajları önceden dinleme yani önizleme özelliği eklenmişti.

    Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın iOS sürümüne ise sesli mesajları önceden dinleme yani önizleme özelliği eklenmişti.

  6. Normalde WhatsApp'ta herhangi bir sesli mesaj kaydettiğiniz zaman karşı tarafa dinlemeden gönderiyordu.

    Normalde WhatsApp'ta herhangi bir sesli mesaj kaydettiğiniz zaman karşı tarafa dinlemeden gönderiyordu.

  7. Sesli mesaj kaydı yaparken, mesela çağrı geldiğinde veya başka bir şey olduğunda mesaj kaydı işi bozuluyordu. Artık bu durumunda önüne geçilmiş durumda.

    Sesli mesaj kaydı yaparken, mesela çağrı geldiğinde veya başka bir şey olduğunda mesaj kaydı işi bozuluyordu. Artık bu durumunda önüne geçilmiş durumda.

  8. Yeni iOS güncellemesinin bir parçası olarak WhatsApp ses kayıtlarını artık kendi içinde kaydediyor. Biraz daha açıklayıcı olursak sesli mesaj oluştururken çağrı gelmesi, şarjın bitmesi veya başka işlemler söz konusu olsa bile, sesli mesajlar kesintiye uğramaksızın uygulama tarafından kaydediliyor.

    Yeni iOS güncellemesinin bir parçası olarak WhatsApp ses kayıtlarını artık kendi içinde kaydediyor. Biraz daha açıklayıcı olursak sesli mesaj oluştururken çağrı gelmesi, şarjın bitmesi veya başka işlemler söz konusu olsa bile, sesli mesajlar kesintiye uğramaksızın uygulama tarafından kaydediliyor.

  9. Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi küçük oynat düğmesine basarak, oluşturduğunuz sesli mesajları dinleyebileceksiniz. Ayrıca mesajı beğenmezseniz silebilirsiniz.

    Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi küçük oynat düğmesine basarak, oluşturduğunuz sesli mesajları dinleyebileceksiniz. Ayrıca mesajı beğenmezseniz silebilirsiniz.

  10. WhatsApp ekibi daha başka yenilikler üstünde çalışmaya devam ediyor. Raporlananlara göre şirket şu anda UPI ödeme sistemini uygulamaya entegre etmeye çalışıyor.

    WhatsApp ekibi daha başka yenilikler üstünde çalışmaya devam ediyor. Raporlananlara göre şirket şu anda UPI ödeme sistemini uygulamaya entegre etmeye çalışıyor.