Tokluk Hissini Uzatabilirsiniz

İşte uzun süre tokluk hissi yaratan yiyecekler

  1. Günlük hayatın hızlı temposu, büyük şehirlerde birçok insanın öğünlerini atlamasına, düzenli ve sağlık beslenememesine yol açıyor. Bu nedenle de çabuk ulaşılan, yağlı, yüksek kalorili ve doyurmak bir yana, daha çabuk acıktıran besinler tercih ediliyor. Oysa bazı yiyecekler var ki, yenildikten sonra uzun süre midede tokluk hissi yaratıyor, yağlı, yüksek kalorili besin tüketmeye bile gerek kalmıyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, yediğimiz zaman uzun süre tokluk hissi yaratan bu yiyecekler hakkında da şu bilgilendirmeyi yapıyor:

    Günlük hayatın hızlı temposu, büyük şehirlerde birçok insanın öğünlerini atlamasına, düzenli ve sağlık beslenememesine yol açıyor. Bu nedenle de çabuk ulaşılan, yağlı, yüksek kalorili ve doyurmak bir yana, daha çabuk acıktıran besinler tercih ediliyor. Oysa bazı yiyecekler var ki, yenildikten sonra uzun süre midede tokluk hissi yaratıyor, yağlı, yüksek kalorili besin tüketmeye bile gerek kalmıyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, yediğimiz zaman uzun süre tokluk hissi yaratan bu yiyecekler hakkında da şu bilgilendirmeyi yapıyor:

  2. Çok önemli protein kaynağı olduğuyla ve uzun süre tok tuttuğuyla ilgili bilimsel veriler var. Eğer sabah bir haşlanmış yumurta yerseniz gün içinde daha az açlık krizi yaşarsınız,

    Çok önemli protein kaynağı olduğuyla ve uzun süre tok tuttuğuyla ilgili bilimsel veriler var. Eğer sabah bir haşlanmış yumurta yerseniz gün içinde daha az açlık krizi yaşarsınız,

  3. YEŞİL ÇAY:     Özellikle ana öğünlerden sonra tüketilince karbonhidratın kana karışmasını yavaşlatıyor, bu da uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

    YEŞİL ÇAY: Özellikle ana öğünlerden sonra tüketilince karbonhidratın kana karışmasını yavaşlatıyor, bu da uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

  4. AZ YAĞLI PEYNİR, SÜT, YOĞURT:     Eğer öğle yemeğini dışarıda yiyorsanız ya da yemek zorundaysanız, yediğiniz yemekteki fazla yağa müdahale şansınız yoktur. Yemeğin suyundan almayarak kaloriyi azaltabilirsiniz. Bu nedenle çok yağlı süt, peynir ve yoğurt tüketmek yerine az yağlı, yarım yağlı olarak ifade edilenleri tüketmeniz faydalıdır. Protein açısından zengin olduklarından dolayı uzun süre tok tutarlar

    AZ YAĞLI PEYNİR, SÜT, YOĞURT: Eğer öğle yemeğini dışarıda yiyorsanız ya da yemek zorundaysanız, yediğiniz yemekteki fazla yağa müdahale şansınız yoktur. Yemeğin suyundan almayarak kaloriyi azaltabilirsiniz. Bu nedenle çok yağlı süt, peynir ve yoğurt tüketmek yerine az yağlı, yarım yağlı olarak ifade edilenleri tüketmeniz faydalıdır. Protein açısından zengin olduklarından dolayı uzun süre tok tutarlar

  5. KURUYEMİŞLER:     Kuruyemişlerin en önemli özelliği liften zengin olmaları, şeker içermemeleri, katkı maddesi olmamasıdır. Bu nedenle günde bir çay bardağı kadar tüketebilirsiniz. Ama akşam beşe altıya kadar yemenizde fayda var. Akşam saatlerinde metabolizma hızı yavaşladığından dolayı, aldığınız kaloriyi yakamayabilirsiniz.

    KURUYEMİŞLER: Kuruyemişlerin en önemli özelliği liften zengin olmaları, şeker içermemeleri, katkı maddesi olmamasıdır. Bu nedenle günde bir çay bardağı kadar tüketebilirsiniz. Ama akşam beşe altıya kadar yemenizde fayda var. Akşam saatlerinde metabolizma hızı yavaşladığından dolayı, aldığınız kaloriyi yakamayabilirsiniz.

  6. ÇORBA:     Yemeklerden önce sebze, ıspanak, kereviz, kabak çorbası içmek ana öğünlerde fazla yemenizi ve dolayısıyla 100-200 kalori daha az almanızı sağlar. Salatalara avokado koymak, ya da üzerine limon sıkarak, çok az bir zeytinyağı damlatarak tüketmek de tokluk sağlar.

    ÇORBA: Yemeklerden önce sebze, ıspanak, kereviz, kabak çorbası içmek ana öğünlerde fazla yemenizi ve dolayısıyla 100-200 kalori daha az almanızı sağlar. Salatalara avokado koymak, ya da üzerine limon sıkarak, çok az bir zeytinyağı damlatarak tüketmek de tokluk sağlar.

  7. YULAF:     Yulaf kepeğini yoğurt veya sütle karıştırıp yiyebilirsiniz. Üç yemek kaşığı yulaf kepeği bir dilim ekmeğe eşittir.

    YULAF: Yulaf kepeğini yoğurt veya sütle karıştırıp yiyebilirsiniz. Üç yemek kaşığı yulaf kepeği bir dilim ekmeğe eşittir.

  8. SALATA:     Yemeklerde salata tüketmek, hem bol lifli olması nedeniyle hem de şeker içeriği bulunmamasından dolayı tok tutar, fazla yemeyi önler. İçine taze kırmızı biber, dereotu doğramak da tokluk derecesini arttırır.

    SALATA: Yemeklerde salata tüketmek, hem bol lifli olması nedeniyle hem de şeker içeriği bulunmamasından dolayı tok tutar, fazla yemeyi önler. İçine taze kırmızı biber, dereotu doğramak da tokluk derecesini arttırır.

  9. TARÇIN:     Tarçın hem iştahı azaltır, hem de kan şekerini düzenler. Gün içinde yoğurdunuzun içine katabilirsiniz, akşam yatmadan iki saat önce sıcak sütün içine bir kabuk tarçın koyabilirsiniz.

    TARÇIN: Tarçın hem iştahı azaltır, hem de kan şekerini düzenler. Gün içinde yoğurdunuzun içine katabilirsiniz, akşam yatmadan iki saat önce sıcak sütün içine bir kabuk tarçın koyabilirsiniz.