Zeytinin Faydaları

zeytin ve zeytinyağının faydaları

  1. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydaları konusunda açıklamalarda bulundu.

    İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydaları konusunda açıklamalarda bulundu.

  2. Zeytin ve zeytinyağı dostu bilinen ve her zaman böyle anılmak istendiğini belirten Karatay, zeytini "altın", zeytinyağını da "altın suyu" olarak niteledi.

    Zeytin ve zeytinyağı dostu bilinen ve her zaman böyle anılmak istendiğini belirten Karatay, zeytini "altın", zeytinyağını da "altın suyu" olarak niteledi.

  3. Karatay, zeytin ve zeytinyağının antioksidanlar açısından zengin olduğuna dikkati çekerek, "En sağlıklı meyve zeytin, en sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Doğanın insanlara bahşettiği zeytin ve zeytinyağı, anne sütü gibi değerlidir" ifadesini kullandı.

    Karatay, zeytin ve zeytinyağının antioksidanlar açısından zengin olduğuna dikkati çekerek, "En sağlıklı meyve zeytin, en sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Doğanın insanlara bahşettiği zeytin ve zeytinyağı, anne sütü gibi değerlidir" ifadesini kullandı.

  4. Antibakteriyel özellikteki zeytinin ağrı kesici ve ülseri tedavi edici faydaları da olduğunu aktaran Karatay, "Midede doğal olarak bulunan 11 kötü bakterinin en az 8'ini tedavi edip yok etmede zeytin ve zeytinyağının büyük önemi vardır.

    Antibakteriyel özellikteki zeytinin ağrı kesici ve ülseri tedavi edici faydaları da olduğunu aktaran Karatay, "Midede doğal olarak bulunan 11 kötü bakterinin en az 8'ini tedavi edip yok etmede zeytin ve zeytinyağının büyük önemi vardır.

  5. Kalori açısından 20 zeytinde 100 kalori bulunuyor. Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir" görüşünü paylaştı.

    Kalori açısından 20 zeytinde 100 kalori bulunuyor. Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir" görüşünü paylaştı.

  6. Karatay, "Her doğan çocuk adına bir zeytin fidanı dikin. 2 bin yıl yaşayan zeytin ağaçları kesilmemeli. Dünya kıtlık çekerken, zeytin ağaçları olan ülkeler ayakta kalmayı sürdürecek" diye konuştu.

    Karatay, "Her doğan çocuk adına bir zeytin fidanı dikin. 2 bin yıl yaşayan zeytin ağaçları kesilmemeli. Dünya kıtlık çekerken, zeytin ağaçları olan ülkeler ayakta kalmayı sürdürecek" diye konuştu.

  7. "Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir"

    "Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir"