Burseya Dağı Böyle Ele Geçirildi

stratejik önemdeki Burseya Dağı terör örgütü PYD/PKK'dan temizlendi.

  1. TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

    TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

  2. AFRİN'İN KUZEYDOĞUSUNDA    Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği Burseya Dağı Afrin'in Kuzeydoğusunda yer alıyor. Bu bölgede son günlerde çatışmalar şiddetlenmişti.

    AFRİN'İN KUZEYDOĞUSUNDA Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği Burseya Dağı Afrin'in Kuzeydoğusunda yer alıyor. Bu bölgede son günlerde çatışmalar şiddetlenmişti.

  3. TÜRKİYE'YE HAVAN SALDIRILARI BU BÖLGEDEN YAPILIYORDU!    TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den sabah saatlerinde terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Burseya Dağı'na yönelik operasyon başlatmıştı. Başarılı operasyon sonucu terör örgütünün elinden alınan Buseya Dağı'ndan Türkiye'ye yönelik havan topu saldırıları gerçekleştiriliyordu.

    TÜRKİYE'YE HAVAN SALDIRILARI BU BÖLGEDEN YAPILIYORDU! TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den sabah saatlerinde terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Burseya Dağı'na yönelik operasyon başlatmıştı. Başarılı operasyon sonucu terör örgütünün elinden alınan Buseya Dağı'ndan Türkiye'ye yönelik havan topu saldırıları gerçekleştiriliyordu.

  4. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi.

    Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi.

  5. TERÖR ÖRGÜTÜ BURADAN SİVİLLERİ HEDEF ALIYORDU    Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

    TERÖR ÖRGÜTÜ BURADAN SİVİLLERİ HEDEF ALIYORDU Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

  6. 18 NOKTA KURTARILDI    Gece saatlerinde hava akınları ve topçu atışları ile vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyon ile başlayan harekatın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

    18 NOKTA KURTARILDI Gece saatlerinde hava akınları ve topçu atışları ile vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyon ile başlayan harekatın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

  7. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, harekatın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni ele geçirmişti.

    TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, harekatın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni ele geçirmişti.

  8. MEŞRU MÜDAFA HAKKI    Genelkurmay Başkanlığının harekatın ilk günü yaptığı açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti.

    MEŞRU MÜDAFA HAKKI Genelkurmay Başkanlığının harekatın ilk günü yaptığı açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti.

  9. Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.

    Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.

  10. Burseya Dağı teröristlerden temizlenirken dağa Türk bayrağı asıldı.

    Burseya Dağı teröristlerden temizlenirken dağa Türk bayrağı asıldı.