Araçlarda Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır

ANİ KALKIŞLARA DİKKAT! Uzun yolda araçlardaki hız sabitleme sisteminin de enerji tasarrufuna önemli katkı sağladığını belirterek, devir saati ibresinin sürekli aşağı yukarı hareket etmesinin yakıt tüketimini artıracağını vurguladı.

  1. "VİTESİ BOŞA ALMAYIN"  Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara değinirken de bunların başında araç hareket halindeyken vitesin boşa alınmasının geldiğini söyledi.

    "VİTESİ BOŞA ALMAYIN" Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara değinirken de bunların başında araç hareket halindeyken vitesin boşa alınmasının geldiğini söyledi.

  2. Lastik havalarını 15 günde bir güvenilir bir lastik havası saatiyle kontrol etmek lazım. Araçlara aşırı yükleme yapılması da aracın ağırlığını artırdığı için daha çok gaza basma ihtiyacı oluşturuyor. Bu nedenle aşırı yükleme yapılmaması gerekiyor. Ayrıca güvenli sürüş için yolu iyi görmek, hem yakıt giderlerini hem de güvenliği olumlu yönde etkiler.

    Lastik havalarını 15 günde bir güvenilir bir lastik havası saatiyle kontrol etmek lazım. Araçlara aşırı yükleme yapılması da aracın ağırlığını artırdığı için daha çok gaza basma ihtiyacı oluşturuyor. Bu nedenle aşırı yükleme yapılmaması gerekiyor. Ayrıca güvenli sürüş için yolu iyi görmek, hem yakıt giderlerini hem de güvenliği olumlu yönde etkiler.

  3. "VİTESİ BOŞA ALMAYIN"  Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara değinirken de bunların başında araç hareket halindeyken vitesin boşa alınması geliyor.

    "VİTESİ BOŞA ALMAYIN" Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara değinirken de bunların başında araç hareket halindeyken vitesin boşa alınması geliyor.

  4. Araç hareket halindeyken vitesin hiçbir şekilde boşa alınmaması gerektiğine işaret eden Genim, "Bu durumda fren pedalı daha çok kullanılıyor ayrıca vitesi boşa almak disklerin alev alması ve araçta yangın çıkması gibi tehlikeli sonuçlar doğurabilir." dedi.    Genim, akaryakıt tasarrufunun karbon atıklarının azaltılmasıyla çevreye verilen zararın kısmen önleneceğini ifade etti.

    Araç hareket halindeyken vitesin hiçbir şekilde boşa alınmaması gerektiğine işaret eden Genim, "Bu durumda fren pedalı daha çok kullanılıyor ayrıca vitesi boşa almak disklerin alev alması ve araçta yangın çıkması gibi tehlikeli sonuçlar doğurabilir." dedi. Genim, akaryakıt tasarrufunun karbon atıklarının azaltılmasıyla çevreye verilen zararın kısmen önleneceğini ifade etti.

  5. Gerekli önlemlerin alınmasıyla agresif sürüşlerde yüzde 40'a, çevreye, sağlığa ve trafik güvenliğine özen gösterilerek yapılan sürüşlerde ise minimum yüzde 20'ye kadar yakıt ekonomisi sağlanabilir. Bu oran ciddi bir oran. Bunu büyük filolarda düşündüğünüzde, yıl bazında bütçede inanılmaz bir geri dönüş oluyor. Şehir içinde dolaşan araçların egzozlarından çıkan karbon atıklarını vatandaş soluyor. Bilim insanları, solunan karbon atıklarının kansere neden olabildiğini söylüyor. Bu nedenle karbon ayak izini silmek her vatandaşın boynunun borcu."

    Gerekli önlemlerin alınmasıyla agresif sürüşlerde yüzde 40'a, çevreye, sağlığa ve trafik güvenliğine özen gösterilerek yapılan sürüşlerde ise minimum yüzde 20'ye kadar yakıt ekonomisi sağlanabilir. Bu oran ciddi bir oran. Bunu büyük filolarda düşündüğünüzde, yıl bazında bütçede inanılmaz bir geri dönüş oluyor. Şehir içinde dolaşan araçların egzozlarından çıkan karbon atıklarını vatandaş soluyor. Bilim insanları, solunan karbon atıklarının kansere neden olabildiğini söylüyor. Bu nedenle karbon ayak izini silmek her vatandaşın boynunun borcu."