İphone'unuzu Yedeklemenin Yolları

Yedeklemeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. İyi haber şu ki bunu yapmanın iki kolay yolu var: iCloud ve iTunes. İşte, mesajlarınızı, fotoğraflarınızı, rehberinizi veya verilerinizi kaybetmemek için cihazınızı nasıl yedekleyeceğinize ilişkin adım adım bir kılavuz.

  1. iTunes ise verilerinizi Mac veya PC'nizde saklamaya yarıyor. Bilgisayarınızda depolama alanı varsa ve iTunes yüklediyseniz, verilerinizi çevrimdışı kaydedebilirsiniz.

    iTunes ise verilerinizi Mac veya PC'nizde saklamaya yarıyor. Bilgisayarınızda depolama alanı varsa ve iTunes yüklediyseniz, verilerinizi çevrimdışı kaydedebilirsiniz.

  2. Yedeklemeye başlamadan önce, iPhone'unuzun bir Wi-Fi ağına bağlı olduğuna emin olmanız gerekiyor.

    Yedeklemeye başlamadan önce, iPhone'unuzun bir Wi-Fi ağına bağlı olduğuna emin olmanız gerekiyor.

  3. Ayarlar'a gidin ve isminizin üzerine tıklayın ve ardından iColud'a girin. (Eğer iOS 10.2 ve öncesini kullanıyorsanız Ayarlar'dan aşağı kaydırın ve iCloud'a dokunun.)

    Ayarlar'a gidin ve isminizin üzerine tıklayın ve ardından iColud'a girin. (Eğer iOS 10.2 ve öncesini kullanıyorsanız Ayarlar'dan aşağı kaydırın ve iCloud'a dokunun.)

  4. iCloud Backup (Yedekle) seçeneğine dokunarak yedeklemeyi açın. Son olarak, 'Şimdi Yedekle' demeniz yeterli.

    iCloud Backup (Yedekle) seçeneğine dokunarak yedeklemeyi açın. Son olarak, 'Şimdi Yedekle' demeniz yeterli.

  5. Eğer iPhone'unuzun bu işlemi sizin için otomatik olarak yapmasını istiyorsanız Yedekle seçeneğini açık tutmanız, bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız ve telefonunuzun güç ünitesine bağlı olması yeterli.

    Eğer iPhone'unuzun bu işlemi sizin için otomatik olarak yapmasını istiyorsanız Yedekle seçeneğini açık tutmanız, bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız ve telefonunuzun güç ünitesine bağlı olması yeterli.

  6. Apple, kullanıcılarına iCloud için 5 GB'lık bir alan tanıyor. Eğer 5 GB'lık alan size yetmiyorsa ayda 0,99 dolara satın alabilirsiniz.

    Apple, kullanıcılarına iCloud için 5 GB'lık bir alan tanıyor. Eğer 5 GB'lık alan size yetmiyorsa ayda 0,99 dolara satın alabilirsiniz.