10 Soruda PKK'nın Afrin'deki Algı Operasyonu

Afrin’de algı operasyonu

  1. PKK Terör Örgütü Afrin harekatında Batı'dan yeterli destek bulamayınca, yalan propagandasına hız verdi. Terör örgütü Zeytin Dalı harekatıyla ilgili kara propagandaya başladı. Teröristlerin algı operasyonuna kimler ortak çıktı, hangi yöntemler kullanılıyor, Taha Dağlı yanıtladı.

    PKK Terör Örgütü Afrin harekatında Batı'dan yeterli destek bulamayınca, yalan propagandasına hız verdi. Terör örgütü Zeytin Dalı harekatıyla ilgili kara propagandaya başladı. Teröristlerin algı operasyonuna kimler ortak çıktı, hangi yöntemler kullanılıyor, Taha Dağlı yanıtladı.

  2. PKK İÇİN ALGI OPERASYONU MU BAŞLATILDI?    Zeytin Dalı harekatının özellikle ikinci haftasından itibaren PKK teröristleri, Batı'dan destek almak umuduyla kara propagandaya başladı. Teröristlerin yalan kampanyası, Batı'da hemen yankı buldu. Batı eliyle şu an Afrin'de algı operasyonu yürütülüyor.

    PKK İÇİN ALGI OPERASYONU MU BAŞLATILDI? Zeytin Dalı harekatının özellikle ikinci haftasından itibaren PKK teröristleri, Batı'dan destek almak umuduyla kara propagandaya başladı. Teröristlerin yalan kampanyası, Batı'da hemen yankı buldu. Batı eliyle şu an Afrin'de algı operasyonu yürütülüyor.

  3. ALGI OPERASYONUNDA NE DİYORLAR?    Batı destekli PKK algı operasyonunda Afrin'de sivillerin öldürüldüğü yalanı gündemde tutuluyor. PKK terör örgütü kendi bünyesindeki Kürt Kızılhaç'ı adlı, uluslararası hiçbir üyeliği olmayan sahte bir organ aracılığıyla Afrin'de sivillerin öldürüldüğünü iddia ediyor.

    ALGI OPERASYONUNDA NE DİYORLAR? Batı destekli PKK algı operasyonunda Afrin'de sivillerin öldürüldüğü yalanı gündemde tutuluyor. PKK terör örgütü kendi bünyesindeki Kürt Kızılhaç'ı adlı, uluslararası hiçbir üyeliği olmayan sahte bir organ aracılığıyla Afrin'de sivillerin öldürüldüğünü iddia ediyor.

  4. PKK'NIN AFRİN OLUŞUMUNDA NASIL BİR YAPI VAR?  PKK terör örgütü, operasyonda can kayıpları olduğuna dair yalan bilgileri, Afrin Sağlık Konseyi adı altındaki bir terör organı aracılığıyla paylaşıyor. PKK'lı teröristler ve onların destekçileri bunu sosyal medya üzerinden paylaşımlarıyla Batılı gazetecilere ulaştırıyor. Batı medyası da "Afrin'deki Sağlık Konseyinin verdiği bilgilere göre Zeytin Dalı harekatında şu kadar sivil öldü, bu kadar sivil yaralandı" şeklinde yalan haberler üretiyor.

    PKK'NIN AFRİN OLUŞUMUNDA NASIL BİR YAPI VAR? PKK terör örgütü, operasyonda can kayıpları olduğuna dair yalan bilgileri, Afrin Sağlık Konseyi adı altındaki bir terör organı aracılığıyla paylaşıyor. PKK'lı teröristler ve onların destekçileri bunu sosyal medya üzerinden paylaşımlarıyla Batılı gazetecilere ulaştırıyor. Batı medyası da "Afrin'deki Sağlık Konseyinin verdiği bilgilere göre Zeytin Dalı harekatında şu kadar sivil öldü, bu kadar sivil yaralandı" şeklinde yalan haberler üretiyor.

  5. BATI MEDYASININ AFRİN'DEKİ ROLÜ NE?    İngiliz Independent gazetesinin daha önce Türkiye hakkındaki yalan haberleriyle ünlü muhabiri Robert Fisk, operasyonda Afrin'e giden ilk Batılı gazeteci oldu. Fisk daha ilk haberinde, sivillerin öldüğü ve yaralandığı şeklinde yalanlar yazdı.

    BATI MEDYASININ AFRİN'DEKİ ROLÜ NE? İngiliz Independent gazetesinin daha önce Türkiye hakkındaki yalan haberleriyle ünlü muhabiri Robert Fisk, operasyonda Afrin'e giden ilk Batılı gazeteci oldu. Fisk daha ilk haberinde, sivillerin öldüğü ve yaralandığı şeklinde yalanlar yazdı.

  6. AFRİN'DE HANGİ TERÖR DESTEKÇİSİ GAZETE VAR?  FETÖ elebaşının 15 Temmuz sonrası Nato'yu Türkiye'ye müdahaleye davet ettiği yazısını yayınlayan New York Times, Afrin'deki PKK teröristlerine yönelik Zeytin Dalı harekatında yine başrollerde. Operasyonun ilk günlerinde PKK-PYD'nin Afrin'deki elebaşı Hewa Mustafa adlı kadın terörist, New York Times'da makale yazdı ve operasyona karşı acilen yardım istedi.

    AFRİN'DE HANGİ TERÖR DESTEKÇİSİ GAZETE VAR? FETÖ elebaşının 15 Temmuz sonrası Nato'yu Türkiye'ye müdahaleye davet ettiği yazısını yayınlayan New York Times, Afrin'deki PKK teröristlerine yönelik Zeytin Dalı harekatında yine başrollerde. Operasyonun ilk günlerinde PKK-PYD'nin Afrin'deki elebaşı Hewa Mustafa adlı kadın terörist, New York Times'da makale yazdı ve operasyona karşı acilen yardım istedi.

  7. ALGI OPERASYONUNDA HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANIYORLAR?    Sahte fotoğrafları yayınlıyorlar. Ölü teröristlerin görüntülerini, sivil diye servis ediyorlar.

    ALGI OPERASYONUNDA HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANIYORLAR? Sahte fotoğrafları yayınlıyorlar. Ölü teröristlerin görüntülerini, sivil diye servis ediyorlar.

  8. AFRİN'DEKİ PKK YALANLARINA BAŞKA KİMLER DESTEK VERİYOR?  FETÖ teröristleri, Afrin operasyonunda PKK terör örgütü ile aynı safta yer alıyor. PKK'lıların sosyal medyadaki tüm paylaşımlarını FETÖ'cüler de anında yayınlıyor.

    AFRİN'DEKİ PKK YALANLARINA BAŞKA KİMLER DESTEK VERİYOR? FETÖ teröristleri, Afrin operasyonunda PKK terör örgütü ile aynı safta yer alıyor. PKK'lıların sosyal medyadaki tüm paylaşımlarını FETÖ'cüler de anında yayınlıyor.

  9. PKK-FETÖ İŞBİRLİĞİ?  Zeytin Dalı harekatından önce de FETÖ ile PKK arasında operasyona karşı terör propagandalarında ortak dil kullanılmış hatta PYD elebaşı firari FETÖ'cülerin yayın organına röportaj verip, "Türkiye Afrin'e girerse, Türkiye için bunun sonu felaket olur" diye tehdit savurmaya kalkmıştı.

    PKK-FETÖ İŞBİRLİĞİ? Zeytin Dalı harekatından önce de FETÖ ile PKK arasında operasyona karşı terör propagandalarında ortak dil kullanılmış hatta PYD elebaşı firari FETÖ'cülerin yayın organına röportaj verip, "Türkiye Afrin'e girerse, Türkiye için bunun sonu felaket olur" diye tehdit savurmaya kalkmıştı.

  10. PKK-FETÖ BU ALGI OPERASYONUNDA NEYİ AMAÇLIYOR?  PKK ile FETÖ terör örgütünün Afrin operasyonunda ortak hareket etmesi, algı çalışmalarında siviller öldürülüyor diye terör propagandası yapmasının iki amacı var. Biri Türkiye içerisinde Kürtleri sokağa döküp, kaos çıkarmak. Diğeri ise batı ülkelerinin operasyona müdahale etmesini sağlamak.

    PKK-FETÖ BU ALGI OPERASYONUNDA NEYİ AMAÇLIYOR? PKK ile FETÖ terör örgütünün Afrin operasyonunda ortak hareket etmesi, algı çalışmalarında siviller öldürülüyor diye terör propagandası yapmasının iki amacı var. Biri Türkiye içerisinde Kürtleri sokağa döküp, kaos çıkarmak. Diğeri ise batı ülkelerinin operasyona müdahale etmesini sağlamak.

  11. AFRİN'DEKİ GERÇEKLER?  Türk askeri bırakın Afrin'de hiçbir yerdeki hiçbir operasyonunda sivillere zarar vermedi. 1,5 yıldır Suriye'de Fırat Kalkanı ile başlatılan süreçte operasyon yapıyoruz, çok şükür sivillerin burnu bile kanamadı. Üstelik Afrin'deki siviller, Türk askerinin gelip  kendilerini PKK zulmünden kurtarmasını bekliyor. Suriye'de bugüne kadar Türk askeri hangi kasabaya hangi şehre girdiyse hepsinde tekbirlerle, sevinç gösterileriyle karşılandı.

    AFRİN'DEKİ GERÇEKLER? Türk askeri bırakın Afrin'de hiçbir yerdeki hiçbir operasyonunda sivillere zarar vermedi. 1,5 yıldır Suriye'de Fırat Kalkanı ile başlatılan süreçte operasyon yapıyoruz, çok şükür sivillerin burnu bile kanamadı. Üstelik Afrin'deki siviller, Türk askerinin gelip kendilerini PKK zulmünden kurtarmasını bekliyor. Suriye'de bugüne kadar Türk askeri hangi kasabaya hangi şehre girdiyse hepsinde tekbirlerle, sevinç gösterileriyle karşılandı.