Samsung Galaxy A8 2018 İnceleme

Teknoloji devlerinin amiral gemisi modellerinin 5-6 bin TL seviyesine geldiği günümüzde pek çok kullanıcı tercihini orta-üst segment akıllı telefonlardan yana kullanıyor. Bu segmentin merakla beklenen yeni üyesi Samsung Galaxy A8 2018'i masaya yatırdık. İşte artısı ve eksisiyle Samsung Galaxy A8...

  1. Önce cihazın artılarından başlayalım. 5.6 inç büyüklüğünde ekrana ev sahipliği yapan Galaxy A8 Infinity Display olarak adlandırdığı ekrana sahip. Cihazın ekranı 18.5: 9 oranında ve 2220 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

    Önce cihazın artılarından başlayalım. 5.6 inç büyüklüğünde ekrana ev sahipliği yapan Galaxy A8 Infinity Display olarak adlandırdığı ekrana sahip. Cihazın ekranı 18.5: 9 oranında ve 2220 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

  2. Galaxy A8, Samsung'un amiral gemisi modelleri Note 8 ve S8'den farklı olarak 'edge' değil düz bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Telefonun bir diğer dikkat çeken yanı ise Gorilla Glass 5 cam ve IP 68 sertifikasının sunduğu suya ve toza dayanıklı yapısı.

    Galaxy A8, Samsung'un amiral gemisi modelleri Note 8 ve S8'den farklı olarak 'edge' değil düz bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Telefonun bir diğer dikkat çeken yanı ise Gorilla Glass 5 cam ve IP 68 sertifikasının sunduğu suya ve toza dayanıklı yapısı.

  3. 3 bin mAh bataryaya sahip olan A8, kablosuz şarj imkanı sunmuyor. 4GB RAM?e sahip olan cihaz 64 GB depolama alanı sunuluyor. Bunun haricinde kullanıcı microSD kart desteği sayesinde depolama alanını artırabiliyor.

    3 bin mAh bataryaya sahip olan A8, kablosuz şarj imkanı sunmuyor. 4GB RAM?e sahip olan cihaz 64 GB depolama alanı sunuluyor. Bunun haricinde kullanıcı microSD kart desteği sayesinde depolama alanını artırabiliyor.

  4. Kasanın arkasında 16 MP'lik f/1.7 diyafram açıklığına sahip kamerası bulunan Galaxy A8'in ön kısmında ise 16 MP ve 8 MP çözünürlüğünde iki adet f/1.9 ön kamera bulunuyor. Gelişmiş ön kameraya sahip olan Galaxy A8 2018, yüz tanıma teknolojisine de sahip.

    Kasanın arkasında 16 MP'lik f/1.7 diyafram açıklığına sahip kamerası bulunan Galaxy A8'in ön kısmında ise 16 MP ve 8 MP çözünürlüğünde iki adet f/1.9 ön kamera bulunuyor. Gelişmiş ön kameraya sahip olan Galaxy A8 2018, yüz tanıma teknolojisine de sahip.

  5. 2 bin 899 TL fiyat etiketine sahip olan cihazın en büyük artısı Infinity Display ekranı. A8'in fotoğraf becerileri de hayli yüksek. 3 bin mAh'lık batarya bu segmentteki bir telefon için yeterli ancak cihazın kablosuz şarj özelliği sunmaması cihazın en büyük eksiği. Amiral gemisi modellerin yüksek fiyatları göz önünde bulundurulduğunda A8'in yeni telefon almak isteyen kullanıcılara iyi bir alternatif olabileceğini söylemek mümkün.

    2 bin 899 TL fiyat etiketine sahip olan cihazın en büyük artısı Infinity Display ekranı. A8'in fotoğraf becerileri de hayli yüksek. 3 bin mAh'lık batarya bu segmentteki bir telefon için yeterli ancak cihazın kablosuz şarj özelliği sunmaması cihazın en büyük eksiği. Amiral gemisi modellerin yüksek fiyatları göz önünde bulundurulduğunda A8'in yeni telefon almak isteyen kullanıcılara iyi bir alternatif olabileceğini söylemek mümkün.