İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kilo Aldıran Diyet Yalanları

diyet yalanları

  1. Karıştırma!  <br>  Diyet sırasında karbonhidratla proteinler asla birbirine karıştırılmamalıdır. Başta süt, yoğurt, ekmek ve patates gibi birçok besinin birleşiminde karbonhidrat ve protein barındırdığını düşündüğümüzde protein karbonhidrat ayrılığının uzun vadade ayrılmaası olanaksız.

    Karıştırma!
    Diyet sırasında karbonhidratla proteinler asla birbirine karıştırılmamalıdır. Başta süt, yoğurt, ekmek ve patates gibi birçok besinin birleşiminde karbonhidrat ve protein barındırdığını düşündüğümüzde protein karbonhidrat ayrılığının uzun vadade ayrılmaası olanaksız.

  2. Diyetse koy sepete!<br>    Diyet ve light etiketli ürünlerden mucize baklameyin! Bunların daha az yağ ihtiva ettiği doğrudur. Ama aynı zamanda şeker seviyeleri de yüksektir. Daha az yağsız ürün daha tatsız tuzsuzdur ayrıca daha çok yedirir.

    Diyetse koy sepete!
    Diyet ve light etiketli ürünlerden mucize baklameyin! Bunların daha az yağ ihtiva ettiği doğrudur. Ama aynı zamanda şeker seviyeleri de yüksektir. Daha az yağsız ürün daha tatsız tuzsuzdur ayrıca daha çok yedirir.

  3. Kahvaltıya hayır!  <br>  Atlanan sabah kahvaltıları son derece sağlıksız ve fazla kilolarla mücadelede alacağınız büyük bir darbedir. Metabolizmanız düşer öğle yemeğinde de daha fazla yerseniz.

    Kahvaltıya hayır!
    Atlanan sabah kahvaltıları son derece sağlıksız ve fazla kilolarla mücadelede alacağınız büyük bir darbedir. Metabolizmanız düşer öğle yemeğinde de daha fazla yerseniz.

  4. Hamama giren zayıflar  <br>  Hayır efendim hamama giren sadece terler! Ter dediğimizde sadece sıvı kaybına neden olur. Hamam çıkışında içtiğimiz bir şişe suyla kaybettiğimiz ağırlığımıza yeniden kavuşuruz.

    Hamama giren zayıflar
    Hayır efendim hamama giren sadece terler! Ter dediğimizde sadece sıvı kaybına neden olur. Hamam çıkışında içtiğimiz bir şişe suyla kaybettiğimiz ağırlığımıza yeniden kavuşuruz.

  5. Sporcu dediğin yer!  <br>  Düzenli olarak spor yapan ve hareket halindeki kişiler dilediklerini yiyebilir. Malesef bu doğru değil. Çünkü spor tahmin edilen daha az yağ yakmanızı sağlar. Bir yetişkin yareım saatlik koşuyla yaktığı enerjiyi bir litre birayla yeniden vücuda yükler.

    Sporcu dediğin yer!
    Düzenli olarak spor yapan ve hareket halindeki kişiler dilediklerini yiyebilir. Malesef bu doğru değil. Çünkü spor tahmin edilen daha az yağ yakmanızı sağlar. Bir yetişkin yareım saatlik koşuyla yaktığı enerjiyi bir litre birayla yeniden vücuda yükler.

  6. Daha sık ve daha az ye!  <br>  Mini mini porsiyonlarla günde 5 öğün mü yoksa geleneksel 3 öğün mü? Bu da uzmanların üzerinde pek anlaşamadığı bir nokta. Kesin olan sık yemenin kan şekerini düşürdüğü bunun sonucunda da iştahımızın daha kolay kontrol altına alındığıdır. Ancak diğer taraftan yükselen insulin seviyesi yağ yakımını zorlaştırır. O yüzden önemli olan öğün sayısı değil alınan toplam kalori miktarıdır.

    Daha sık ve daha az ye!
    Mini mini porsiyonlarla günde 5 öğün mü yoksa geleneksel 3 öğün mü? Bu da uzmanların üzerinde pek anlaşamadığı bir nokta. Kesin olan sık yemenin kan şekerini düşürdüğü bunun sonucunda da iştahımızın daha kolay kontrol altına alındığıdır. Ancak diğer taraftan yükselen insulin seviyesi yağ yakımını zorlaştırır. O yüzden önemli olan öğün sayısı değil alınan toplam kalori miktarıdır.

  7. Akşamları yeme!  <br>  Akşam yemeklerini hayatınızdan çıkarmak fazla kilolarınızla mücadelede ne kadar etkili olur? Bu tamamen kişiye bağlıdır. Önemli olan gün içinde harcadığınız kalori ile aldığınız gıdalarla bedeninize yüklediğiniz enerjinin dengesidir. Gün içinde yaktığından fazla yiyen bir kişinin akşam yemeğinden vaz geçmesi bir anlam ifade etmez.

    Akşamları yeme!
    Akşam yemeklerini hayatınızdan çıkarmak fazla kilolarınızla mücadelede ne kadar etkili olur? Bu tamamen kişiye bağlıdır. Önemli olan gün içinde harcadığınız kalori ile aldığınız gıdalarla bedeninize yüklediğiniz enerjinin dengesidir. Gün içinde yaktığından fazla yiyen bir kişinin akşam yemeğinden vaz geçmesi bir anlam ifade etmez.

  8. Mucize ıspanakta  <br>  Posa, folik asit ve potasyum açısından zengin olabilir ancak tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi demiz bakımından fakirdir. Dolayısıyla diyet sırasında bol bol ıspanak tüketmek doğru değildir.

    Mucize ıspanakta
    Posa, folik asit ve potasyum açısından zengin olabilir ancak tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi demiz bakımından fakirdir. Dolayısıyla diyet sırasında bol bol ıspanak tüketmek doğru değildir.

  9. Aç karınla su için  <br>  Sabah aç karınla mümkünse limon sıkılmış suyun fazla kiloları yakmada etkili olduğu sık sık söylenir. Ancak ne limon ne maydanoz ne de ceviz suyunun kilo verdirici bir etkisi yoktur. Buna karşılık bol bol içilen suyun iştah ve açlık hissini bastırdığı doğrudur. Ancak 'litrelerce su içtim' diyerek fazla kilolarınızın yanmasını beklemeyin.

    Aç karınla su için
    Sabah aç karınla mümkünse limon sıkılmış suyun fazla kiloları yakmada etkili olduğu sık sık söylenir. Ancak ne limon ne maydanoz ne de ceviz suyunun kilo verdirici bir etkisi yoktur. Buna karşılık bol bol içilen suyun iştah ve açlık hissini bastırdığı doğrudur. Ancak 'litrelerce su içtim' diyerek fazla kilolarınızın yanmasını beklemeyin.