Baş Ağrısını Tetikliyorlar!

Baş ağrısı

  1. 1-Rafine şeker  <br>    Ham şeker beyaz küp şekere dönüştürülürken birçok işlemden geçirilir.Şeker kamışı lifleri, toprak kalıntıları ve bakterilerden arındırmak için yıkama, kaynatma, filtreleme ve kurutma gibi işlemler uygulanır.

    1-Rafine şeker
    Ham şeker beyaz küp şekere dönüştürülürken birçok işlemden geçirilir.Şeker kamışı lifleri, toprak kalıntıları ve bakterilerden arındırmak için yıkama, kaynatma, filtreleme ve kurutma gibi işlemler uygulanır.

  2. Daha sonra tekrar beyazlatma işleminden geçer. Fakat bu işlemler sırasında şekerin içindeki vitamin, mineral ve proteinler azalır.Hatta kansere neden olabilir.Rafine şeker bağışıklık sistemini etkileyerek baş ağrısına ve migrene neden olur.

    Daha sonra tekrar beyazlatma işleminden geçer. Fakat bu işlemler sırasında şekerin içindeki vitamin, mineral ve proteinler azalır.Hatta kansere neden olabilir.Rafine şeker bağışıklık sistemini etkileyerek baş ağrısına ve migrene neden olur.

  3. Baş ağrısının nedeni beyindeki oksijen seviyesinin azalmasıdır.Rafine şeker kandaki glükoz seviyesini aniden yükselterek dengesizliğe yol açar. Alternatif olarak esmer şeker ya da bal kullanabilirsiniz.

    Baş ağrısının nedeni beyindeki oksijen seviyesinin azalmasıdır.Rafine şeker kandaki glükoz seviyesini aniden yükselterek dengesizliğe yol açar. Alternatif olarak esmer şeker ya da bal kullanabilirsiniz.

  4. 2- Yapay tatlandırıcılar  <br>      Yapay tatlandırıcılar normal şekere göre daha az kalorilidir ve iki kat fazla tat verir. Özelikle hazır içeceklerde bolca kullanılan yapay tatlandırıcıların sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Yapay tatlandırıcılar, şeker tadı veren kimyasallardan oluşur.

    2- Yapay tatlandırıcılar
    Yapay tatlandırıcılar normal şekere göre daha az kalorilidir ve iki kat fazla tat verir. Özelikle hazır içeceklerde bolca kullanılan yapay tatlandırıcıların sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Yapay tatlandırıcılar, şeker tadı veren kimyasallardan oluşur.

  5. Yapay tatlandırıcıların içeriğindeki sakarin kanserden baş ağrısına bir çok sağlık sorununa neden olabilir. En doğrusu işlenmemiş esmer şeker kullanmak ve mümkünse şeker kullanımını minimuma indirmektir.

    Yapay tatlandırıcıların içeriğindeki sakarin kanserden baş ağrısına bir çok sağlık sorununa neden olabilir. En doğrusu işlenmemiş esmer şeker kullanmak ve mümkünse şeker kullanımını minimuma indirmektir.

  6. 3-Soya Sosu  <br>  Yemeklere lezzet katmak için kullanılan soya sosu, fermente edilmiş soya fasulyesinden imal edilir.  İçeriğindeki yüksek tuz seviyesi nedeniyle, fazla tüketildiğinde ölüme bile neden olabilir.

    3-Soya Sosu
    Yemeklere lezzet katmak için kullanılan soya sosu, fermente edilmiş soya fasulyesinden imal edilir. İçeriğindeki yüksek tuz seviyesi nedeniyle, fazla tüketildiğinde ölüme bile neden olabilir.

  7. Özelikle Çin yemeklerinde kullanılan soya sosu baş ağrısına yol açar. Sağlıklı değildir

    Özelikle Çin yemeklerinde kullanılan soya sosu baş ağrısına yol açar. Sağlıklı değildir

  8. 4- Çin yemekleri ve Fastfoodlar  <br>    Çin yemekleri &#8220;Monosodium Glutamate&#8221; adı verilen amino asit içerir. Diğer tatları dengelemek için kullanılan bu maddeye gıda güvenliği kurumları onay vermiştir.

    4- Çin yemekleri ve Fastfoodlar
    Çin yemekleri “Monosodium Glutamate” adı verilen amino asit içerir. Diğer tatları dengelemek için kullanılan bu maddeye gıda güvenliği kurumları onay vermiştir.

  9. Kısaca MSG adı verilen bu madde hamburger, pizza, kızarmış tavuk, kızarmış patates gibi Fastfood'larda da kullanılır.

    Kısaca MSG adı verilen bu madde hamburger, pizza, kızarmış tavuk, kızarmış patates gibi Fastfood'larda da kullanılır.

  10. Ne ver ki, MSG içeren gıdalar, diabet ve obezite riskini arttırır, tansiyonu yükseltir ve baş ağrısına neden olur

    Ne ver ki, MSG içeren gıdalar, diabet ve obezite riskini arttırır, tansiyonu yükseltir ve baş ağrısına neden olur

  11. 5-Zeytin  <br>  Evet, belki şaşıracaksınız ama zeytin ve zeytin yağı da kimi insanlarda baş ağrısına yol açabiliyor.

    5-Zeytin
    Evet, belki şaşıracaksınız ama zeytin ve zeytin yağı da kimi insanlarda baş ağrısına yol açabiliyor.

  12. Zeytin ve zeytinyağı aslında çok şifalıdır fakat çok fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olabilir

    Zeytin ve zeytinyağı aslında çok şifalıdır fakat çok fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olabilir

  13. 6- Kırmızı şarap  <br>  Kırmızı şarap koyu renkteki üzümlerden yapılır. Şarap üretiminde fermantasyon ve yıllandırma işlemleri uygulanır.

    6- Kırmızı şarap
    Kırmızı şarap koyu renkteki üzümlerden yapılır. Şarap üretiminde fermantasyon ve yıllandırma işlemleri uygulanır.

  14. Kırmızı şarap baş ağrısına neden olan gıdaların başında gelir.

    Kırmızı şarap baş ağrısına neden olan gıdaların başında gelir.

  15. 7- Yıllandırılmış peynirler    <br>  Peynire düşkün insanlar için yıllandırılmış-eski peynirle vazgeçilmezdir. Kimi peynir çeşitleri 30 gün, kimileri 6 ay, kimileri daha uzun süre yaşlandırılır.

    7- Yıllandırılmış peynirler
    Peynire düşkün insanlar için yıllandırılmış-eski peynirle vazgeçilmezdir. Kimi peynir çeşitleri 30 gün, kimileri 6 ay, kimileri daha uzun süre yaşlandırılır.

  16. Ne var ki, eski peynirlerin fazla miktarda tüketilmesi yüksek tansiyona, alerjiye ve baş ağrısına yol açabilir.

    Ne var ki, eski peynirlerin fazla miktarda tüketilmesi yüksek tansiyona, alerjiye ve baş ağrısına yol açabilir.

  17. 8- Kurutulmuş, yaşlandırılmış, tütsülenmiş et çeşitleri  <br>  Kurutulmuş ve yaşlandırılmış etler, özellikle de pizzalarda kullan?lan &#8220;pepperoni&#8221; içeriğindeki yüksek sodyum ve nitrat nedeniyle baş ağrısına yol açar.Taze et tüketmeyi tercih etmelisiniz...

    8- Kurutulmuş, yaşlandırılmış, tütsülenmiş et çeşitleri
    Kurutulmuş ve yaşlandırılmış etler, özellikle de pizzalarda kullan?lan “pepperoni” içeriğindeki yüksek sodyum ve nitrat nedeniyle baş ağrısına yol açar.Taze et tüketmeyi tercih etmelisiniz...

  18. 9-Yer Fıstığı ve Kabak Çekirdeği  <br>  Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı ve kabak çekirdeği bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor. Bunun nedeni &#8220;Tyramine&#8221; maddesidir.

    9-Yer Fıstığı ve Kabak Çekirdeği
    Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı ve kabak çekirdeği bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor. Bunun nedeni “Tyramine” maddesidir.

  19. Fıstık ve çekirdek zaman geçirmek üzere yenilen gıdalardandır. Farkına varmadan fazla miktarda yediğinizde baş ağrısına neden olabilirler.

    Fıstık ve çekirdek zaman geçirmek üzere yenilen gıdalardandır. Farkına varmadan fazla miktarda yediğinizde baş ağrısına neden olabilirler.

  20. Bu gıdalara karşı alerjiniz olup olmadığını kontrol edin, ve yediğinizde başınızın ağrısığını farkederseniz onlardan uzak durun...

    Bu gıdalara karşı alerjiniz olup olmadığını kontrol edin, ve yediğinizde başınızın ağrısığını farkederseniz onlardan uzak durun...

  21. 10- Enerji içecekleri<br>    Enerji içecekleri kafein başta olmak üzere bağımlılık yapan maddeler içerir. Yapay tatlandırıcılar ve Amino asitler de enerji içeceklerinde bolca bulunur. Yapay tatlandırıcıların baş ağrısına neden olduğunu söylemiştik.

    10- Enerji içecekleri
    Enerji içecekleri kafein başta olmak üzere bağımlılık yapan maddeler içerir. Yapay tatlandırıcılar ve Amino asitler de enerji içeceklerinde bolca bulunur. Yapay tatlandırıcıların baş ağrısına neden olduğunu söylemiştik.

  22. Enerji içeceklerinde bol miktarda kimyasal madde de bulunur. Enerji içecekleri kalp çarpıntısına, yüksek tansiyona ve akıl kaybına yol açabilir.Bağımlılık yapar, bırakması zordur. Genç kuşak arasında moda hale gelen enerji içecekleri baş ağrısının temel sebeplerinden biridir.

    Enerji içeceklerinde bol miktarda kimyasal madde de bulunur. Enerji içecekleri kalp çarpıntısına, yüksek tansiyona ve akıl kaybına yol açabilir.Bağımlılık yapar, bırakması zordur. Genç kuşak arasında moda hale gelen enerji içecekleri baş ağrısının temel sebeplerinden biridir.