Afrin'de Sıcak Gelişme; 'An Meselesi'

Afrin'de son dakika gelişmesi...

  1. Afrin'de sıcak gelişme... TSK ve ÖSO'nun Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürdüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, Raco beldesinin çevresindeki terör mevzileri havadan ve karadan vuruluyor.

    Afrin'de sıcak gelişme... TSK ve ÖSO'nun Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürdüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, Raco beldesinin çevresindeki terör mevzileri havadan ve karadan vuruluyor.

  2. TSK’ya bağlı komando birlikleri ve ÖSO güçleri, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi. Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco’nun etrafındaki YPG ve PYD'nin mevzileri vuruluyor.

    TSK’ya bağlı komando birlikleri ve ÖSO güçleri, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi. Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco’nun etrafındaki YPG ve PYD'nin mevzileri vuruluyor.

  3. ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı.

    ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı.

  4. ÖSO kaynakları DHA’ya yaptıkları açıklamada Raco ve Cinderes'in merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi.

    ÖSO kaynakları DHA’ya yaptıkları açıklamada Raco ve Cinderes'in merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi.

  5. Raco ve Cinderes, Afrin’e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle Afrine yönelik operasyonlar hız kazanacak.

    Raco ve Cinderes, Afrin’e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle Afrine yönelik operasyonlar hız kazanacak.

  6. Bugün TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Maskah ile güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler köyünü teröristlerden kurtardı. Bafler Köyü'nün kritik bir önemi var.

    Bugün TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Maskah ile güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler köyünü teröristlerden kurtardı. Bafler Köyü'nün kritik bir önemi var.

  7. TSK ve ÖSO artık Afrin merkezine giden kritik önemdeki Cinderes beldesinin çok yakınlarında. Cinderes kuşatması devam ediyor. Teröristlerin Kilis boyunca Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti. Batı'daki Raco'nun Türkiye'ye doğru sarkan batı yamaçları da teröristlerden temizlendi.

    TSK ve ÖSO artık Afrin merkezine giden kritik önemdeki Cinderes beldesinin çok yakınlarında. Cinderes kuşatması devam ediyor. Teröristlerin Kilis boyunca Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti. Batı'daki Raco'nun Türkiye'ye doğru sarkan batı yamaçları da teröristlerden temizlendi.

  8. Kuzeyde sadece Gaziantep ile Kilis il sınırlarının buluştuğu noktada yaklaşık 5 kilometrelik bir alan teröristlerin denetiminde.

    Kuzeyde sadece Gaziantep ile Kilis il sınırlarının buluştuğu noktada yaklaşık 5 kilometrelik bir alan teröristlerin denetiminde.

  9. Güneyde Cinderes ile Raco arasında ise 5 kilometrelik bir hatta teröristler bulunuyor. İki ayrı bölgedeki 5'er kilometrelik hatların da alınmasıyla teröristlerin Türkiye sınırıyla bağlantısı kalmamış olacak.

    Güneyde Cinderes ile Raco arasında ise 5 kilometrelik bir hatta teröristler bulunuyor. İki ayrı bölgedeki 5'er kilometrelik hatların da alınmasıyla teröristlerin Türkiye sınırıyla bağlantısı kalmamış olacak.

  10. Esad rejimine bağlı milislerin Cinderes'in güneydoğusunda Zehra bölgesinden Afrin'e sızma girişimine karşı Türk topçusunun teyakkuzda beklediği öğrenildi.

    Esad rejimine bağlı milislerin Cinderes'in güneydoğusunda Zehra bölgesinden Afrin'e sızma girişimine karşı Türk topçusunun teyakkuzda beklediği öğrenildi.

  11. Bafler Köyü'ndeki operasyona ilişkin fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.

    Bafler Köyü'ndeki operasyona ilişkin fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.

  12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Afrin'de hakim tepelerin büyük bölümünün teröristlerden temizlendiği bilgisini verdi. Siviller nedeniyle harekatın dikkatli ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, "Eğer biz Afrin’de sivil-terörist ayrımı yapmasaydık harekat çoktan bitmişti" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Afrin'de hakim tepelerin büyük bölümünün teröristlerden temizlendiği bilgisini verdi. Siviller nedeniyle harekatın dikkatli ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, "Eğer biz Afrin’de sivil-terörist ayrımı yapmasaydık harekat çoktan bitmişti" dedi.

  13. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz" diye konuştu.

  14. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce Münbiç’i temizleyeceğiz sonra Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirene kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu yaz hem terör örgütü hem onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce Münbiç’i temizleyeceğiz sonra Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirene kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu yaz hem terör örgütü hem onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor" diye konuştu.

  15. Dün Şeyh Horoz ve Bülbül bölgelerine sızmaya çalışan teröristler etkisiz hale getirildi.

    Dün Şeyh Horoz ve Bülbül bölgelerine sızmaya çalışan teröristler etkisiz hale getirildi.

  16. TSK'dan yapılan açıklamaya göre 44’ü son 24 saatte olmak üzere harekatın başından bu yana toplam 1873 terörist etkisiz hale getirildi.

    TSK'dan yapılan açıklamaya göre 44’ü son 24 saatte olmak üzere harekatın başından bu yana toplam 1873 terörist etkisiz hale getirildi.

  17. Sosyal medyada paylaşılan bir diğer fotoğrafta ÖSO mensubunun Raco beldesinin çok yakınlarında olduğu görülüyor.

    Sosyal medyada paylaşılan bir diğer fotoğrafta ÖSO mensubunun Raco beldesinin çok yakınlarında olduğu görülüyor.

  18. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Mersawa bölgesinde teröristlerin iş makineleriyle kazdıkları 3 kilometrelik hendek ortaya çıktı. ’Zeytin Dalı Harekatı’yla güvenli hale getirilen bölgedeki teröristlerin, iş makinelerini bırakıp kaçtıkları belirlendi.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Mersawa bölgesinde teröristlerin iş makineleriyle kazdıkları 3 kilometrelik hendek ortaya çıktı. ’Zeytin Dalı Harekatı’yla güvenli hale getirilen bölgedeki teröristlerin, iş makinelerini bırakıp kaçtıkları belirlendi.

  19. Teröristlerin kazıyı yarım bıraktığı ve hendekte 1 iş makinesi, jeneratör ve çok sayıda kullanılan malzemeyi bırakıp kaçtıkları belirlendi. Malzemelere el konuldu.

    Teröristlerin kazıyı yarım bıraktığı ve hendekte 1 iş makinesi, jeneratör ve çok sayıda kullanılan malzemeyi bırakıp kaçtıkları belirlendi. Malzemelere el konuldu.

  20. Öte yandan dün gece Afrin'e terörist ve silah taşıyan PKK/PYD’ye ait 30-40 araçlık konvoy Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile vuruldu.

    Öte yandan dün gece Afrin'e terörist ve silah taşıyan PKK/PYD’ye ait 30-40 araçlık konvoy Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile vuruldu.

  21. Teröristlere ait konvoyda mühimmat taşıyan araçların patlama anlarına ilişkin görüntüler de sosyal medyaya düştü.

    Teröristlere ait konvoyda mühimmat taşıyan araçların patlama anlarına ilişkin görüntüler de sosyal medyaya düştü.

  22. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 69'u köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 97 noktayı örgütten kurtardı.

    TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 69'u köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 97 noktayı örgütten kurtardı.