Tuzun Farklı Kullanım Alanlar

İşte sizlere tuzun farklı kullanım alanları….

  1. Yemeklerin en vazgeçilmez malzemesi olan tuzu sadece yemeklerde değil birçok farklı alamda kullanabilirsiniz.   İşte sizlere tuzun farklı kullanım alanları….

    Yemeklerin en vazgeçilmez malzemesi olan tuzu sadece yemeklerde değil birçok farklı alamda kullanabilirsiniz. İşte sizlere tuzun farklı kullanım alanları….

  2. Tavanızda bulunan yağlar çıkmıyorsa içine bir miktar su ve tuz koyarak ocağın üzerine alın. Kaynayan tuzlu su tavada bulunan yağların çıkmasını sağlayacaktır.

    Tavanızda bulunan yağlar çıkmıyorsa içine bir miktar su ve tuz koyarak ocağın üzerine alın. Kaynayan tuzlu su tavada bulunan yağların çıkmasını sağlayacaktır.

  3. Buzdolabından yumurtayı alırken kırdınız ve yumurtanın tamamı yere sıçradı. Hemen üzerine tuz dökün. Tuz yumurtanın çok kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır.

    Buzdolabından yumurtayı alırken kırdınız ve yumurtanın tamamı yere sıçradı. Hemen üzerine tuz dökün. Tuz yumurtanın çok kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır.

  4. Özellikle rutubet olan evlerde çamaşırlara rutubet kokusunun sinmesi kaçınılmazdır. Bu kokudan kurtulmak için limon ve tuzu macun haline getirin. Bu macunu bir kesenin içine koyun ve çamaşırlarınızın içine yerleştirin. Macunun rutubet kokusunu yok ettiğini göreceksiniz.

    Özellikle rutubet olan evlerde çamaşırlara rutubet kokusunun sinmesi kaçınılmazdır. Bu kokudan kurtulmak için limon ve tuzu macun haline getirin. Bu macunu bir kesenin içine koyun ve çamaşırlarınızın içine yerleştirin. Macunun rutubet kokusunu yok ettiğini göreceksiniz.

  5. Ütülerin altı zamanla siyahlaşmaya başlar. Birde ütü ile bir kıyafetinizi yaktıysanız ütünün altına yapışan yanık lekesi ütülenen her kıyafete yapışır. Bu lekeden kurtulmanın kolayı var. Bir bezin üzerine tuz dökün ve tuzu ütüleyin. Tuz, adeta ütünüzün altına adeta peeling yaparak siyah lekeleri çıkaracaktır.

    Ütülerin altı zamanla siyahlaşmaya başlar. Birde ütü ile bir kıyafetinizi yaktıysanız ütünün altına yapışan yanık lekesi ütülenen her kıyafete yapışır. Bu lekeden kurtulmanın kolayı var. Bir bezin üzerine tuz dökün ve tuzu ütüleyin. Tuz, adeta ütünüzün altına adeta peeling yaparak siyah lekeleri çıkaracaktır.

  6. Eğer bulaşık makinesine konulan deterjan kalıntıları sizi tedirgin ediyorsa bulaşıkları yıkamadan önce deterjan kısmına tuz ekleyin. Bulaşıklar hem pırıl pırıl olacak hem de deterjanın zararlara en aza inecektir.

    Eğer bulaşık makinesine konulan deterjan kalıntıları sizi tedirgin ediyorsa bulaşıkları yıkamadan önce deterjan kısmına tuz ekleyin. Bulaşıklar hem pırıl pırıl olacak hem de deterjanın zararlara en aza inecektir.