ABD'li General Uyardı: Uzay Savaşları İçin Hazırlıklı Olmalıyız

Uzay savaşları...

  1. ABD'li General David Goldfein, ordunun ABD'nin uzaydaki çıkarlarını da koruyacak kapasiteye çıkarılması gerektiğini açıkladı ve bir sonraki savaşın burada yaşanabileceği konusunda uyardı.

    ABD'li General David Goldfein, ordunun ABD'nin uzaydaki çıkarlarını da koruyacak kapasiteye çıkarılması gerektiğini açıkladı ve bir sonraki savaşın burada yaşanabileceği konusunda uyardı.

  2. İnsanoğlunun şahit olacağı bir sonraki savaş uzayda yaşanabilir. Söz konusu iddia ABD'li General David Goldfein'dan geldi.

    İnsanoğlunun şahit olacağı bir sonraki savaş uzayda yaşanabilir. Söz konusu iddia ABD'li General David Goldfein'dan geldi.

  3. ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapan General David Goldfein, uzaya da sıçrayabilecek bir savaşa karşı hazırlıklı olunması gerektiğini iddia etti.

    ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapan General David Goldfein, uzaya da sıçrayabilecek bir savaşa karşı hazırlıklı olunması gerektiğini iddia etti.

  4. ABD'nin bu alanda mücadele edebilmesi için yeni teknolojiler, eğitim sistemleri geliştirmek zorunda olduğunun altını çizen Goldfein, milyarlarca dolarlık ek ödeneğe de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

    ABD'nin bu alanda mücadele edebilmesi için yeni teknolojiler, eğitim sistemleri geliştirmek zorunda olduğunun altını çizen Goldfein, milyarlarca dolarlık ek ödeneğe de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

  5. Orlando'da düzenlenen konferansta konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Goldfein, siyasilerin de bu alanda mesai harcaması gerektiğini vurguladı.

    Orlando'da düzenlenen konferansta konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Goldfein, siyasilerin de bu alanda mesai harcaması gerektiğini vurguladı.

  6. Konferansta ele alınan bir başka konu ise bir uzay ordusunun kurulması oldu. ABD Deniz Kuvvetleri'ne benzer bir yapıda olması önerilen bu birimin ABD'nin yörüngedeki çıkarlarını koruma görevi üstlenmesi gerektiğinin de altı çizildi.

    Konferansta ele alınan bir başka konu ise bir uzay ordusunun kurulması oldu. ABD Deniz Kuvvetleri'ne benzer bir yapıda olması önerilen bu birimin ABD'nin yörüngedeki çıkarlarını koruma görevi üstlenmesi gerektiğinin de altı çizildi.

  7. Geçtiğimiz yıllarda benzer bir açıklama başka bir ABD'li generalden gelmişti. Hava Kuvvetleri Uzay Komutanı General Jay Raymond, ABD’nin uzaya da sıçrayabilecek bir savaşa hazır olması gerektiğini söylemişti.

    Geçtiğimiz yıllarda benzer bir açıklama başka bir ABD'li generalden gelmişti. Hava Kuvvetleri Uzay Komutanı General Jay Raymond, ABD’nin uzaya da sıçrayabilecek bir savaşa hazır olması gerektiğini söylemişti.