Mutfakta En Sık Yapılan 8 Hata

Mutfakta en sık yapılan 8 hata

  1. Lezzetli yemek yapmanın belli başlı kuralları vardır. Eğer yaptığınız yemeklerde, ne kadar kaliteli malzeme kullanırsanız kullanın, hedeflediğiniz lezzeti bulamıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz!

    Lezzetli yemek yapmanın belli başlı kuralları vardır. Eğer yaptığınız yemeklerde, ne kadar kaliteli malzeme kullanırsanız kullanın, hedeflediğiniz lezzeti bulamıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz!

  2. Mutfakta yapılan en sık hataların başında malzemeleri farklı boyutta doğramak geliyor. Örneğin; bir sebze yemeği pişirirken sebzeleri farklı boyutlarda kesmek pişme zamanlarını değiştirecektir. Böylece sebzelerin bir kısmı fazla pişmişken bir kısmı ise çiğ kalır ve bu da yemeğinizin lezzetini olumsuz etkiler.

    Mutfakta yapılan en sık hataların başında malzemeleri farklı boyutta doğramak geliyor. Örneğin; bir sebze yemeği pişirirken sebzeleri farklı boyutlarda kesmek pişme zamanlarını değiştirecektir. Böylece sebzelerin bir kısmı fazla pişmişken bir kısmı ise çiğ kalır ve bu da yemeğinizin lezzetini olumsuz etkiler.

  3. Yemek yaparken diğer baharatların lezzetini almak için pişme süresinin sonuna dek beklemelisiniz. Eğer pişirme sürecinin başında baharatları ekleyecek olursanız, rayihalarını kaybetmelerine neden olursunuz.

    Yemek yaparken diğer baharatların lezzetini almak için pişme süresinin sonuna dek beklemelisiniz. Eğer pişirme sürecinin başında baharatları ekleyecek olursanız, rayihalarını kaybetmelerine neden olursunuz.

  4. Annelerimizden gördüğümüz bu gelenek ne yazık ki oldukça yanlış. Makarnayı mümkün olduğunca orta derecede pişirmeye ve dağılana kadar kaynatmamaya dikkat edin. Pişen makarnaları ise asla soğuk sudan geçirmeyin. Yalnızca süzüp sos ile karıştırmanız yeterli olacaktır.

    Annelerimizden gördüğümüz bu gelenek ne yazık ki oldukça yanlış. Makarnayı mümkün olduğunca orta derecede pişirmeye ve dağılana kadar kaynatmamaya dikkat edin. Pişen makarnaları ise asla soğuk sudan geçirmeyin. Yalnızca süzüp sos ile karıştırmanız yeterli olacaktır.

  5. Oda sıcaklığına gelmeden pişirdiğiniz et lezzetsiz olacaktır. Bu yüzden etinizi buzluktan çıkarıp direkt ısıya maruz bırakmamalısınız. Oda sıcaklığında bekletip çözündükten sonra etinizi pişirirseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

    Oda sıcaklığına gelmeden pişirdiğiniz et lezzetsiz olacaktır. Bu yüzden etinizi buzluktan çıkarıp direkt ısıya maruz bırakmamalısınız. Oda sıcaklığında bekletip çözündükten sonra etinizi pişirirseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

  6. Etinizi marine etmek istiyorsanız, marinasyona kesinlikle tuz ilavesi yapmamalısınız. Çünkü çiğ ete serpilen tuz etinizin sertleşmesine sebep olacaktır. Tuz ilavesini etiniz pişmek üzereyken yapabilirsiniz.

    Etinizi marine etmek istiyorsanız, marinasyona kesinlikle tuz ilavesi yapmamalısınız. Çünkü çiğ ete serpilen tuz etinizin sertleşmesine sebep olacaktır. Tuz ilavesini etiniz pişmek üzereyken yapabilirsiniz.

  7. Fırında pişireceğiniz kek, kurabiye gibi gıdaları harcı önceden ısıtılmış fırında hazırlamalısınız. Harcı hazırlamaya başladığınız sırada fırınınızı çalıştırırsanız lezzetli ve istediğiniz gibi kabaran kek ve kurabiyeler yapabilirsiniz.

    Fırında pişireceğiniz kek, kurabiye gibi gıdaları harcı önceden ısıtılmış fırında hazırlamalısınız. Harcı hazırlamaya başladığınız sırada fırınınızı çalıştırırsanız lezzetli ve istediğiniz gibi kabaran kek ve kurabiyeler yapabilirsiniz.

  8. Lezzetli ve sulu bir et yapmanın en büyük sırrı yüksek ısıda mühürleme işlemi yapmaktır. Yüksek ısıya getirdiğiniz tavanızda etlerin iki yüzünü de birkaç dakika pişirmeniz sulu ve lezzetli et yemeği yapmanızı sağlayacaktır.

    Lezzetli ve sulu bir et yapmanın en büyük sırrı yüksek ısıda mühürleme işlemi yapmaktır. Yüksek ısıya getirdiğiniz tavanızda etlerin iki yüzünü de birkaç dakika pişirmeniz sulu ve lezzetli et yemeği yapmanızı sağlayacaktır.

  9. Kek, pasta, kurabiye, poğaça gibi hamur işlerini yaparken karşılaşılan en büyük hatalardan biri de acele ederek buzdolabından çıkan malzemeleri direkt olarak kullanmaktır. İyi kabarmış bir kek, malzemeleri birbiriyle iyice özleşleşmiş bir kurabiye yapmak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığında 30 dakika beklettikten sonra hazırlamaya başlamalısınız.

    Kek, pasta, kurabiye, poğaça gibi hamur işlerini yaparken karşılaşılan en büyük hatalardan biri de acele ederek buzdolabından çıkan malzemeleri direkt olarak kullanmaktır. İyi kabarmış bir kek, malzemeleri birbiriyle iyice özleşleşmiş bir kurabiye yapmak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığında 30 dakika beklettikten sonra hazırlamaya başlamalısınız.