İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Caddeler Boşalırdı O Dizi Başlayınca...

O diziyi hatırladınız mı?

  1. Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı.

    Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı.

  2. Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı. Sonra da üç yıl boyunca dizinin yayınlandığı saatlerde TV karşısından kalkamadı. Hele, final bölümünün yayınlandığı 11 Ocak 2001 akşamı kelimenin tam anlamıyla sokaklar boşaldı. Yapılan reyting ölçümlerine göre evlerdeki her 100 televizyondan 52'sinde dizinin yayınlandığı kanal açıktı. Bu dizi ekrana da o güne kadar adı fazla duyulmamış genç yetenekler kazandırdı. Hem o efsane diziyi hatırlayalım hem de ekrana tanıştırdığı genç yeteneklerin şimdi nerelerde olduğunu hatırlayalım istedik.

    Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı. Sonra da üç yıl boyunca dizinin yayınlandığı saatlerde TV karşısından kalkamadı. Hele, final bölümünün yayınlandığı 11 Ocak 2001 akşamı kelimenin tam anlamıyla sokaklar boşaldı. Yapılan reyting ölçümlerine göre evlerdeki her 100 televizyondan 52'sinde dizinin yayınlandığı kanal açıktı. Bu dizi ekrana da o güne kadar adı fazla duyulmamış genç yetenekler kazandırdı. Hem o efsane diziyi hatırlayalım hem de ekrana tanıştırdığı genç yeteneklerin şimdi nerelerde olduğunu hatırlayalım istedik.

  3. O efsane dizi, iki çocuklu dul bir kadının çocuklarıyla birlikte hem de İstanbul gibi büyük bir şehirde hayatta kalma mücadelesini anlatan İkinci Bahar'dı. Dizinin Hanım adlı ana karakterlerinden birini Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray canlandırıyordu. Çocukları Ulaş ve Gülsüm'ü ise o günlerde neredeyse hiç tanınmayan Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay canlandırıyordu.

    O efsane dizi, iki çocuklu dul bir kadının çocuklarıyla birlikte hem de İstanbul gibi büyük bir şehirde hayatta kalma mücadelesini anlatan İkinci Bahar'dı. Dizinin Hanım adlı ana karakterlerinden birini Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray canlandırıyordu. Çocukları Ulaş ve Gülsüm'ü ise o günlerde neredeyse hiç tanınmayan Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay canlandırıyordu.

  4. Türkan Şoray'ın rol arkadaşı ise Türk sinemasının benzersiz aktörlerinden Şener Şen'di. Usta aktör dizide Ali Haydar Suruç karakterine hayat verdi. Dizide Şoray'ın canlandırdığı karakterin kızı Gülsüm'ü Nurgül Yeşilçay oynadı.

    Türkan Şoray'ın rol arkadaşı ise Türk sinemasının benzersiz aktörlerinden Şener Şen'di. Usta aktör dizide Ali Haydar Suruç karakterine hayat verdi. Dizide Şoray'ın canlandırdığı karakterin kızı Gülsüm'ü Nurgül Yeşilçay oynadı.

  5. Yeşilçay, bu ilk TV dizisinde geleneklerine ters düşerek evlenmeden hamile kalan ve bu yüzden annesini çok üzen bir genç kızı oynadı. O güne kadar sadece Her Şey Çok Güzel Olacak adlı sinema filminde küçük bir rolü olan Yeşilçay, İkinci Bahar sayesinde deyim yerindeyse bir gecede ünlü oldu.Hatta onu geleceğin Sultan'ı olarak gösterenler bile oldu. Yeşilçay, günümüzün en favori dizi ve sinema oyuncularından biri.

    Yeşilçay, bu ilk TV dizisinde geleneklerine ters düşerek evlenmeden hamile kalan ve bu yüzden annesini çok üzen bir genç kızı oynadı. O güne kadar sadece Her Şey Çok Güzel Olacak adlı sinema filminde küçük bir rolü olan Yeşilçay, İkinci Bahar sayesinde deyim yerindeyse bir gecede ünlü oldu.Hatta onu geleceğin Sultan'ı olarak gösterenler bile oldu. Yeşilçay, günümüzün en favori dizi ve sinema oyuncularından biri.

  6. O dizide parlayan bir başka genç yetenek de Ozan Güven'di. Ulaş karakterine hayat veren Güven, İkinci Bahar'dan önce Çiçeği Büyütmek adlı bir dizide küçük bir rol üstlenmişti.Ancak Ulaş karakteri onun kariyeri için ani bir yükseliş oldu.

    O dizide parlayan bir başka genç yetenek de Ozan Güven'di. Ulaş karakterine hayat veren Güven, İkinci Bahar'dan önce Çiçeği Büyütmek adlı bir dizide küçük bir rol üstlenmişti.Ancak Ulaş karakteri onun kariyeri için ani bir yükseliş oldu.

  7. Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun olan ve Şahika Tekand Tiyatrosu'nda da çalışan Güven bir ara da Beşiktaş'ta bir ayakkabı mağazasında tezgahtarlık yapmıştı. Güven şu sıralar Fi adlı dizide oynuyor,

    Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun olan ve Şahika Tekand Tiyatrosu'nda da çalışan Güven bir ara da Beşiktaş'ta bir ayakkabı mağazasında tezgahtarlık yapmıştı. Güven şu sıralar Fi adlı dizide oynuyor,

  8. Aslında dizide Ulaş karakterini Ekim Mağden'in oynaması gündemdeydi önce. Güven de Ulaş'ın arkadaşını oynayacaktı. Ama tam tersi oldu ve Güven şöhreti yakaladı.

    Aslında dizide Ulaş karakterini Ekim Mağden'in oynaması gündemdeydi önce. Güven de Ulaş'ın arkadaşını oynayacaktı. Ama tam tersi oldu ve Güven şöhreti yakaladı.

  9. Dizinin "erkek Fatma' Cennet karakterini ise bir başka genç yetenek Devin Özgür Çınar oynuyordu. Daha önce Dış Kapının Mandalları adlı bir dizide oynadı.

    Dizinin "erkek Fatma' Cennet karakterini ise bir başka genç yetenek Devin Özgür Çınar oynuyordu. Daha önce Dış Kapının Mandalları adlı bir dizide oynadı.

  10. Ama o da ekrandaki şöhreti İkinci Bahar ile yakaladı. Çınar, dizinin ilk bölümlerinde gözlüklü ve kız çocuğundan çok bitirim bir delikanlıya benzeyen bir karakteri canlandırıyordu. İlerleyen bölümlerde tamamen değişti. İkinci Bahar, Çınar'ın kariyerinde iyi bir sıçrama noktası oldu.

    Ama o da ekrandaki şöhreti İkinci Bahar ile yakaladı. Çınar, dizinin ilk bölümlerinde gözlüklü ve kız çocuğundan çok bitirim bir delikanlıya benzeyen bir karakteri canlandırıyordu. İlerleyen bölümlerde tamamen değişti. İkinci Bahar, Çınar'ın kariyerinde iyi bir sıçrama noktası oldu.

  11. İkinci Bahar'da Ali Haydar'ın en büyük kızı Melek'i Yasemin Conka oynuyordu.

    İkinci Bahar'da Ali Haydar'ın en büyük kızı Melek'i Yasemin Conka oynuyordu.

  12. Bizim Ev adlı diziden sonra İkinci Bahar'da rol aldı. Onun deli gibi aşık olduğu Medet karakterine de Nedim Sabah hayat verdi. Conka'nın kariyeri için de İkinci Bahar'ın ayrı bir yeri var. Yasemin Conka da birçok dizide kamera karşısına geçti. .

    Bizim Ev adlı diziden sonra İkinci Bahar'da rol aldı. Onun deli gibi aşık olduğu Medet karakterine de Nedim Sabah hayat verdi. Conka'nın kariyeri için de İkinci Bahar'ın ayrı bir yeri var. Yasemin Conka da birçok dizide kamera karşısına geçti. .

  13. Balet Tan Sağtürk'ün kariyeri için de İkinci Bahar'ın farklı bir yeri var.Sağtürk dizide, Timothy Perkins adlı Amerikalı karakteri canlandırdı.

    Balet Tan Sağtürk'ün kariyeri için de İkinci Bahar'ın farklı bir yeri var.Sağtürk dizide, Timothy Perkins adlı Amerikalı karakteri canlandırdı.

  14. Ali Haydar'ın yanında çalıştı, onHanım'ın kızı Gülsüm'ün gayrimeşru çocuğuna babalık yaptı.onun dertlerine ortak oldu.

    Ali Haydar'ın yanında çalıştı, onHanım'ın kızı Gülsüm'ün gayrimeşru çocuğuna babalık yaptı.onun dertlerine ortak oldu.

  15. Hatta sonunda Gülsüm'e aşık olup onunla evlendi. Bu arada Sağtürk'ün dizide giydiği yeşil kazak da en az kendisi kadar ünlü oldu. Dizinin ekrana veda etmesinden sonra düzenlenen açık artırmanın en çok ilgi gören parçalarından biri oldu.

    Hatta sonunda Gülsüm'e aşık olup onunla evlendi. Bu arada Sağtürk'ün dizide giydiği yeşil kazak da en az kendisi kadar ünlü oldu. Dizinin ekrana veda etmesinden sonra düzenlenen açık artırmanın en çok ilgi gören parçalarından biri oldu.

  16. Her ne kadar genç yeteneklerden söz ediyor olsak da İkinci Bahar deyip Meral Okay'ı unutmak olmaz. Dizide Kasap Melahat karakterine hayat verdi Okay. Birçok kişinin hafızasına da bu karakterle yer eden Okay, aralarında Muhteşem Yüzyıl'ın da bulunduğu birçok dizinin yaratıcısı aynı zamanda.

    Her ne kadar genç yeteneklerden söz ediyor olsak da İkinci Bahar deyip Meral Okay'ı unutmak olmaz. Dizide Kasap Melahat karakterine hayat verdi Okay. Birçok kişinin hafızasına da bu karakterle yer eden Okay, aralarında Muhteşem Yüzyıl'ın da bulunduğu birçok dizinin yaratıcısı aynı zamanda.

  17. Dizide Ali Haydar karakterinin en küçük kızının oynayan Merve Er ise en son 2008 yılında Kız Takımı adlı dizide oynadı.

    Dizide Ali Haydar karakterinin en küçük kızının oynayan Merve Er ise en son 2008 yılında Kız Takımı adlı dizide oynadı.

  18. Gelelim Afet-i Devran Neriman, Güven Hokna ile kardeşini canlandıran Özkan Uğur'a. Onların canlandırdığı karakterler Ali Haydar ile Hanım'a kan kustursa da seyirci ikisinin de usta işi oyunculuğunu hiç unutmadı.

    Gelelim Afet-i Devran Neriman, Güven Hokna ile kardeşini canlandıran Özkan Uğur'a. Onların canlandırdığı karakterler Ali Haydar ile Hanım'a kan kustursa da seyirci ikisinin de usta işi oyunculuğunu hiç unutmadı.

  19. İkinci Bahar dizisinin senaryosu Sulhi Dölek'in kaleminden çıkma. Dizinin yönetmen koltuğunda da üç usta oturdu: Uğur Yücel, Orhan Oğuz ve Türkan Derya.    Dizinin en son yönetmeni Derya, bir dönem Ozan Güven ile evliydi. Çift daha sonra yollarını ayırdı.

    İkinci Bahar dizisinin senaryosu Sulhi Dölek'in kaleminden çıkma. Dizinin yönetmen koltuğunda da üç usta oturdu: Uğur Yücel, Orhan Oğuz ve Türkan Derya. Dizinin en son yönetmeni Derya, bir dönem Ozan Güven ile evliydi. Çift daha sonra yollarını ayırdı.

  20. İşte efsane diziden unutulmayan kareler..

    İşte efsane diziden unutulmayan kareler..