İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karaciğer Yağlanmasını Yok Ediyor

Karaciğer yağlanmasını yok eden yiyecekler

  1. Karaciğer yağlanması günümüz yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıkları yüzünden iyice çoğalmaya başladı. Sürekli meydana gelen baş ağrıları, sürekli yorgun hissetme, vücudun herhangi bir yerinde tekrarlayarak çıkan sivilceler, ciltte meydana gelen aşırı yağlanma karaciğer yağlanmasının en önemli belirtileri arasında yer alır.

    Karaciğer yağlanması günümüz yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıkları yüzünden iyice çoğalmaya başladı. Sürekli meydana gelen baş ağrıları, sürekli yorgun hissetme, vücudun herhangi bir yerinde tekrarlayarak çıkan sivilceler, ciltte meydana gelen aşırı yağlanma karaciğer yağlanmasının en önemli belirtileri arasında yer alır.

  2. Sizlerde bu belirtileri yaşıyorsanız veya karaciğerinizde yağlanma olduğunu düşünüyorsanız birazdan vereceğimiz besinleri tüketmenizin fayda sağlayacağını düşünebilirsiniz.

    Sizlerde bu belirtileri yaşıyorsanız veya karaciğerinizde yağlanma olduğunu düşünüyorsanız birazdan vereceğimiz besinleri tüketmenizin fayda sağlayacağını düşünebilirsiniz.

  3. Sabah kahvaltısında bir tane yeşil elma<p>      Uzmanlara göre yeşil elmanın, kandaki şeker seviyesini düşürmesinin yanı sıra daha birçok faydası bulunmaktadır. Elmalar, antioksidanlar açısından oldukça zengindirler; bu sayede, karaciğer detoksu için harikadırlar.

    Sabah kahvaltısında bir tane yeşil elma

    Uzmanlara göre yeşil elmanın, kandaki şeker seviyesini düşürmesinin yanı sıra daha birçok faydası bulunmaktadır. Elmalar, antioksidanlar açısından oldukça zengindirler; bu sayede, karaciğer detoksu için harikadırlar.

  4. Limon suyu<p>      Limon suyu, içerdiği antioksidanlar sayesinde, karaciğer detoksu için her zaman çok idealdir. Güne bir bardak limon suyu içerek başlamanın fayda sağlayacağı bilinmektedir.

    Limon suyu

    Limon suyu, içerdiği antioksidanlar sayesinde, karaciğer detoksu için her zaman çok idealdir. Güne bir bardak limon suyu içerek başlamanın fayda sağlayacağı bilinmektedir.

  5. Araştırmalara göre, yemeklerden önce yarım greyfurt tüketirseniz bu kilo vermenize yardımcı olur. Tıpkı limon gibi, greyfurt da karaciğeriniz için oldukça faydalı bir meyvedir.Artısı: Greyfurt içinde, karaciğerdeki yağ ve toksinleri yok eden mekanizmayı teşvik edici enzimler içermektedir.

    Araştırmalara göre, yemeklerden önce yarım greyfurt tüketirseniz bu kilo vermenize yardımcı olur. Tıpkı limon gibi, greyfurt da karaciğeriniz için oldukça faydalı bir meyvedir.Artısı: Greyfurt içinde, karaciğerdeki yağ ve toksinleri yok eden mekanizmayı teşvik edici enzimler içermektedir.

  6. Bu meyveyi tüketerek, günlük besin ihtiyacınızın bir kısmını karşılamış, aynı zamanda da vücutta biriken zararlı yağ asitlerini yok ederek, karaciğer yağlanması problemi ile savaşmış olursunuz.<p>      Ancak günde 1 taneden fazla tüketilmesi önerilmez.

    Bu meyveyi tüketerek, günlük besin ihtiyacınızın bir kısmını karşılamış, aynı zamanda da vücutta biriken zararlı yağ asitlerini yok ederek, karaciğer yağlanması problemi ile savaşmış olursunuz.

    Ancak günde 1 taneden fazla tüketilmesi önerilmez.