Sınır Duvarına İki Yeni Yerli Teknoloji

147 kalekol topraktan enerji üreten ısı pompaları ile ısıtılacak

  1. Suriye sınırına örülen 911 kilometrelik güvenlik duvarına Türk şirketlerinin geliştirdiği teknolojiler ekleniyor. Türkiye'nin ilk 'Elektro-Optik Radarı' ile bölgeden kuş uçurtmazken, elektriğin bulunmadığı 147 kalekol topraktan enerji üreten ısı pompaları ile ısıtılacak. (Metin Can/SABAH)

    Suriye sınırına örülen 911 kilometrelik güvenlik duvarına Türk şirketlerinin geliştirdiği teknolojiler ekleniyor. Türkiye'nin ilk 'Elektro-Optik Radarı' ile bölgeden kuş uçurtmazken, elektriğin bulunmadığı 147 kalekol topraktan enerji üreten ısı pompaları ile ısıtılacak. (Metin Can/SABAH)

  2. Sınır güvenliğini korumak amacıyla yürütülen çalışmalara Türkiye'nin yerli şirketleri de güç katıyor. Yenilikçi uygulamaların adreslerinden biri de Türkiye ile Suriye sınırına örülen 911 kilometrelik duvar oldu.

    Sınır güvenliğini korumak amacıyla yürütülen çalışmalara Türkiye'nin yerli şirketleri de güç katıyor. Yenilikçi uygulamaların adreslerinden biri de Türkiye ile Suriye sınırına örülen 911 kilometrelik duvar oldu.

  3. GÜVENLİK DUVARI EN İLERİ TEKNOLOJİYLE KORUNACAK    İnşaat faslının tamamlanmasıyla sıra duvarın ileri teknoloji ile donatılmasına geldi. Savunma yatırımları ile tanınan Canovate firması Türkiye'nin ilk 'Elektro-Optik Radarı'nı geliştirdi. Her türlü hava koşulunda 360 derece görüş açısıyla değerlendirme yapan Canovate Elektro-Optik Radarı'nın ilk uygulama alanlarından biri sınır duvarı olacak.

    GÜVENLİK DUVARI EN İLERİ TEKNOLOJİYLE KORUNACAK İnşaat faslının tamamlanmasıyla sıra duvarın ileri teknoloji ile donatılmasına geldi. Savunma yatırımları ile tanınan Canovate firması Türkiye'nin ilk 'Elektro-Optik Radarı'nı geliştirdi. Her türlü hava koşulunda 360 derece görüş açısıyla değerlendirme yapan Canovate Elektro-Optik Radarı'nın ilk uygulama alanlarından biri sınır duvarı olacak.

  4. Ayrıca yeni teknoloji, havalimanları, sınır güvenliği, boru hatları, kıyı emniyeti ve ormanların yangından korunması gibi geniş bir alanda kullanılacak.

    Ayrıca yeni teknoloji, havalimanları, sınır güvenliği, boru hatları, kıyı emniyeti ve ormanların yangından korunması gibi geniş bir alanda kullanılacak.

  5. Elektro-Optik Radarı 3 yıl süren bir Ar-Ge çalışması ile geliştirdiklerini ifade eden Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, "Ülkemizin ilk elektro-optik radarını Türk mühendislerimiz ile geliştirdik. Radar, risk taşıyan hedef veya tehditleri tespit etme ve şüpheli eşgalini belirlemede, geleneksel radarlara oranla, üstün özelliklere sahip" dedi.

    Elektro-Optik Radarı 3 yıl süren bir Ar-Ge çalışması ile geliştirdiklerini ifade eden Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, "Ülkemizin ilk elektro-optik radarını Türk mühendislerimiz ile geliştirdik. Radar, risk taşıyan hedef veya tehditleri tespit etme ve şüpheli eşgalini belirlemede, geleneksel radarlara oranla, üstün özelliklere sahip" dedi.

  6. ELEKTRO OPTİK RADAR TÜM TEHDİTLERİ ALGILIYOR    Elektro -Optik Radar, panoramik termal görüntüler ve sinyaller alarak, ürünün konumlandırıldığı yerlerdeki her türlü kötü hava koşullarında, tehdit ve riskleri algılayarak, güvenlik tedbirlerinin artırılmasını sağlıyor.

    ELEKTRO OPTİK RADAR TÜM TEHDİTLERİ ALGILIYOR Elektro -Optik Radar, panoramik termal görüntüler ve sinyaller alarak, ürünün konumlandırıldığı yerlerdeki her türlü kötü hava koşullarında, tehdit ve riskleri algılayarak, güvenlik tedbirlerinin artırılmasını sağlıyor.

  7. Radarın, geleneksel radarlara göre en üstün özelliği ise pasif bir sistem olması dolayısıyla herhangi bir elektromanyetik sinyal yaymaması ve düşman kuvvetler tarafından algılanamaması. Ürün sinyal kesici cihazlardan da etkilenmiyor.

    Radarın, geleneksel radarlara göre en üstün özelliği ise pasif bir sistem olması dolayısıyla herhangi bir elektromanyetik sinyal yaymaması ve düşman kuvvetler tarafından algılanamaması. Ürün sinyal kesici cihazlardan da etkilenmiyor.

  8. KALEKOLLARDAKİ ISINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK    Avrupa ve Amerika'da yüzde 70'lere varan oranlarda kullanılan ısı pompalarında da Canovate ilk ve tek yerli üretici oldu. Bu yöntem ile doğalgaz, odun ve kömürün temin edilmesinin zor olduğu Karakol ve kalekollardaki ısıtma/soğutma sorununa da çözüm sağlanacak.

    KALEKOLLARDAKİ ISINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK Avrupa ve Amerika'da yüzde 70'lere varan oranlarda kullanılan ısı pompalarında da Canovate ilk ve tek yerli üretici oldu. Bu yöntem ile doğalgaz, odun ve kömürün temin edilmesinin zor olduğu Karakol ve kalekollardaki ısıtma/soğutma sorununa da çözüm sağlanacak.

  9. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ortak yürütülen çalışma sonucunda 147 Kalekol ısı pompası olarak bilinen teknoloji ile ısıtılacak. Konuyla ilgili SABAH'a bilgi veren Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür,"Güneydoğu'daki kalekol ve karakolların ısıtılması zordu,

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ortak yürütülen çalışma sonucunda 147 Kalekol ısı pompası olarak bilinen teknoloji ile ısıtılacak. Konuyla ilgili SABAH'a bilgi veren Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür,"Güneydoğu'daki kalekol ve karakolların ısıtılması zordu,

  10. Uzak ve dağlık bölgelerde bulundukları için doğalgaz, odun ve kömürün temin edilmesi kolay değil. Bu sorunu çözmek amacıyla ilk olarak Güneydoğu'daki 147 karakolu ısı pompaları ile ısıtacağız,

    Uzak ve dağlık bölgelerde bulundukları için doğalgaz, odun ve kömürün temin edilmesi kolay değil. Bu sorunu çözmek amacıyla ilk olarak Güneydoğu'daki 147 karakolu ısı pompaları ile ısıtacağız,

  11. Ayrıca ülkemizde doğalgaz gitmeyen köy okullarını ısı pompası ile ısıtacağız" diye konuştu.

    Ayrıca ülkemizde doğalgaz gitmeyen köy okullarını ısı pompası ile ısıtacağız" diye konuştu.