FBI'ın Özel Ajanlar İçin Yaptığı Test - Bölüm 2

Katil kim?

  1. 5 soruluk ilk testin ardından sosyal medya kullanıcıları yine, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının yaratıcı düşünme ve mantık becerilerini ölçen başka bir teste daha merak sardı. Eğer ilk test ilginizi çektiyse işte size yenisi... (Cevaplar foto galerinin en sonunda)

    5 soruluk ilk testin ardından sosyal medya kullanıcıları yine, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının yaratıcı düşünme ve mantık becerilerini ölçen başka bir teste daha merak sardı. Eğer ilk test ilginizi çektiyse işte size yenisi... (Cevaplar foto galerinin en sonunda)

  2. Seri katil kurbanını evine davet eder ve birlikte akşam yemeği yerler. Yemeğin ardından katil kurbanına bir elma ikram eder. Kurban önce elmayı yemeyi reddeder. Ardından katil elmayı ikiye bölerek yarısını kurbanına ikram eder yarısını kendi yer. Kurbanı elmadan ilk ısırığı alır almaz ölür.    Eğer ikisi de aynı elmadan yediyse katil nasıl hayatta kaldı?

    Seri katil kurbanını evine davet eder ve birlikte akşam yemeği yerler. Yemeğin ardından katil kurbanına bir elma ikram eder. Kurban önce elmayı yemeyi reddeder. Ardından katil elmayı ikiye bölerek yarısını kurbanına ikram eder yarısını kendi yer. Kurbanı elmadan ilk ısırığı alır almaz ölür. Eğer ikisi de aynı elmadan yediyse katil nasıl hayatta kaldı?

  3. Ünlü bir kimyager labarotatuvarında ölü bulunur. Polis 5 şüphelinin cinayetle ilgisi olabileceğini düşünmektedir: Felice, Joshua, Nicolas, Nathan ve Peter. Polis ayrıca cesedin yanında ölmeden önce kimyager tarafından yazılmış gizemli bir not bulmuştur. Notta; "26-3-58/28-27-57-16" yazmaktadır. Bu notu okuyan polis katillerin kim olduğunu hemen tespit eder.    Katillerin kim olduğu sonucuna polis nasıl ulaşmıştır?

    Ünlü bir kimyager labarotatuvarında ölü bulunur. Polis 5 şüphelinin cinayetle ilgisi olabileceğini düşünmektedir: Felice, Joshua, Nicolas, Nathan ve Peter. Polis ayrıca cesedin yanında ölmeden önce kimyager tarafından yazılmış gizemli bir not bulmuştur. Notta; "26-3-58/28-27-57-16" yazmaktadır. Bu notu okuyan polis katillerin kim olduğunu hemen tespit eder. Katillerin kim olduğu sonucuna polis nasıl ulaşmıştır?

  4. Pazar günü öğleden sonra zengin bir adam evinde öldürülür. Cinayet anında evde sadece 4 kişi vardır. Polis şüphelilere o sırada ne yaptıklarını sorduğunda;    Eşi, kitap okuduğunu;    Aşçı, kahvaltı hazırladığını;    Hizmetçi, masayı topladığını;    Bahçıvan, çiçekleri suladığını söyler. Bu ifadelerin ardından polis katili tespit eder ve tutuklar.    Katil kimdir ve polis bu olayı nasıl çözmüştür?

    Pazar günü öğleden sonra zengin bir adam evinde öldürülür. Cinayet anında evde sadece 4 kişi vardır. Polis şüphelilere o sırada ne yaptıklarını sorduğunda; Eşi, kitap okuduğunu; Aşçı, kahvaltı hazırladığını; Hizmetçi, masayı topladığını; Bahçıvan, çiçekleri suladığını söyler. Bu ifadelerin ardından polis katili tespit eder ve tutuklar. Katil kimdir ve polis bu olayı nasıl çözmüştür?

  5. Adam işe gitmeden önce masanın üstüne 100 dolar bırakmıştır. İşten eve döndüğünde paranın koyduğu yerde olmadığını görür. Gün boyu evde olan 3 kişiye sorduğunda;    Aşçı, parayı güvenli olsun diye kitabın altına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para orada yoktur.    Hizmetçi, parayı güvenli olsun diye kitabın 10 ve 11. sayfaları arasına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para 10 ve 11. sayfaların arasında da yoktur.    Elektrikçi, parayı 10. ve 11. sayfaların arasından alıp güvenli olsun diye 11. ve 12. sayfalar arasına koyduğunu söyler.    Adam evdekilerin bu sözlerinin ardından parayı kimin çaldığını hemen tespit eder. Hırsız kimdir?

    Adam işe gitmeden önce masanın üstüne 100 dolar bırakmıştır. İşten eve döndüğünde paranın koyduğu yerde olmadığını görür. Gün boyu evde olan 3 kişiye sorduğunda; Aşçı, parayı güvenli olsun diye kitabın altına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para orada yoktur. Hizmetçi, parayı güvenli olsun diye kitabın 10 ve 11. sayfaları arasına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para 10 ve 11. sayfaların arasında da yoktur. Elektrikçi, parayı 10. ve 11. sayfaların arasından alıp güvenli olsun diye 11. ve 12. sayfalar arasına koyduğunu söyler. Adam evdekilerin bu sözlerinin ardından parayı kimin çaldığını hemen tespit eder. Hırsız kimdir?

  6. Bir adam çalışma odasında ölü bulunur. Onu bulan arkadaşına olay sorulduğunda, "arkadaşını görmeye evine giderken odanın ışıklarını açık gördüğü için dışarıdan cama doğru yaklaşıp bakmak istediğini, camdaki buğuyu sildiğinde içeride arkadaşını yerde yatar halde gördüğünü ve hemen kapıyı kırarak eve girdiğini" anlatır. Polis ölü adamın arkadaşının yalan söylediğini anlar. Bunu nasıl anlamıştır?

    Bir adam çalışma odasında ölü bulunur. Onu bulan arkadaşına olay sorulduğunda, "arkadaşını görmeye evine giderken odanın ışıklarını açık gördüğü için dışarıdan cama doğru yaklaşıp bakmak istediğini, camdaki buğuyu sildiğinde içeride arkadaşını yerde yatar halde gördüğünü ve hemen kapıyı kırarak eve girdiğini" anlatır. Polis ölü adamın arkadaşının yalan söylediğini anlar. Bunu nasıl anlamıştır?

  7. 5 soruluk ilk testin ardından sosyal medya kullanıcıları yine, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının yaratıcı düşünme ve mantık becerilerini ölçen başka bir teste daha merak sardı. Eğer ilk test ilginizi çektiyse işte size yenisi... İşte Cevaplar...

    5 soruluk ilk testin ardından sosyal medya kullanıcıları yine, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının yaratıcı düşünme ve mantık becerilerini ölçen başka bir teste daha merak sardı. Eğer ilk test ilginizi çektiyse işte size yenisi... İşte Cevaplar...

  8. Katil bıçağın sadece bir yüzüne zehir sürmüş.

    Katil bıçağın sadece bir yüzüne zehir sürmüş.

  9. Kimyager ölmeden önce katillerinin isimlerini periyodik tablodaki elementlerin atom numaralarına göre kodlamıştır:  <br>  26-Fe, 3-Li, 58-Ce Felice  <br>  28-Ni, 27-Co, 57-La, 16-S Nicolas

    Kimyager ölmeden önce katillerinin isimlerini periyodik tablodaki elementlerin atom numaralarına göre kodlamıştır:
    26-Fe, 3-Li, 58-Ce Felice
    28-Ni, 27-Co, 57-La, 16-S Nicolas

  10. Katil aşçı. Çünkü öğleden sonra kahvaltı hazırladığını söyleyerek yalan ifade vermiştir.

    Katil aşçı. Çünkü öğleden sonra kahvaltı hazırladığını söyleyerek yalan ifade vermiştir.

  11. Hırsız elektrikçidir. Çünkü adam kitabın 10. ve 11. sayfalarını kontrol etmiştir. Elektrikçinin söylediği 11. ve 12. sayfalar ise aynı yaprağın iki farklı yönü olduğu için arasına para saklamak imkansızdır.

    Hırsız elektrikçidir. Çünkü adam kitabın 10. ve 11. sayfalarını kontrol etmiştir. Elektrikçinin söylediği 11. ve 12. sayfalar ise aynı yaprağın iki farklı yönü olduğu için arasına para saklamak imkansızdır.

  12. Camlar ısı değişiminden dolayı içeriden buğulanır. Arkadaşının evin dışından camdaki buğuyu silmesi imkansızdır.

    Camlar ısı değişiminden dolayı içeriden buğulanır. Arkadaşının evin dışından camdaki buğuyu silmesi imkansızdır.