Migrenin Tahmin Bile Edemeyeceğiniz Nedenleri

İşte migrenin nedenleri

  1. Günlük yaşantı içerisinde görülen stres, aç kalma ve beslenme bozuklukları gibi bazı etkenlerin migrenden dolayı olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Ancak, bazı belirtiler vardır ki bunların migrenle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı düşünülür. İşte tahmin bile edemeyeceğiniz migren belirtileri...

    Günlük yaşantı içerisinde görülen stres, aç kalma ve beslenme bozuklukları gibi bazı etkenlerin migrenden dolayı olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Ancak, bazı belirtiler vardır ki bunların migrenle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı düşünülür. İşte tahmin bile edemeyeceğiniz migren belirtileri...

  2. 1- Duyarlı kişilik  -  Duygusal insanlar, duyarlı olmalarının haricinde detaycı ve  takıntılı kişilik özellikleri tanınır. Bu kişiler çevresel uyaranlara karşı kapalılardır. Işık, ses ve kokuya karşı oldukça hassaslardır.

    1- Duyarlı kişilik - Duygusal insanlar, duyarlı olmalarının haricinde detaycı ve takıntılı kişilik özellikleri tanınır. Bu kişiler çevresel uyaranlara karşı kapalılardır. Işık, ses ve kokuya karşı oldukça hassaslardır.

  3. 2- Aşırı kilo  -  Yapılan araştırmalar, migren ile vücut ağırlığının normalden fazla olmasıyla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

    2- Aşırı kilo - Yapılan araştırmalar, migren ile vücut ağırlığının normalden fazla olmasıyla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

  4. 3- Aşırı egzersiz  -  Migreni olan kişilerde bio-elektriksel bozukluk vardır. Birey bedenini zorladığında bu bozukluk kendini kontrol edilemez ve migren atakları başlar.

    3- Aşırı egzersiz - Migreni olan kişilerde bio-elektriksel bozukluk vardır. Birey bedenini zorladığında bu bozukluk kendini kontrol edilemez ve migren atakları başlar.

  5. 4- Haftasonu tatili  -  Çalışan insanlar haftasonu tatiline girdiği zaman uyku düzenleri bozulur. Migrende bu düzensizlikler sonucunda kendini gösterir.

    4- Haftasonu tatili - Çalışan insanlar haftasonu tatiline girdiği zaman uyku düzenleri bozulur. Migrende bu düzensizlikler sonucunda kendini gösterir.

  6. 5- Boya ve parfüm kokuları  -  Migrenli kişiler, normal insanlara göre kokulara karşı daha hassaslardır. Boyalar, parfüm kokuları gibi keskin kokular rahatsız eder.

    5- Boya ve parfüm kokuları - Migrenli kişiler, normal insanlara göre kokulara karşı daha hassaslardır. Boyalar, parfüm kokuları gibi keskin kokular rahatsız eder.