İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte Kakao Yağının Birbirinden İlginç Faydaları

Ebegümecigillerin Mucizelerinden: Kakao Yağı

  1. Ebegümecigiller familyasına ait olan kakao yağının faydaları her derde şifa kaynağı oluyor! Kakao yağı cilt için en iyi doğal kaynaklardan biri olarak biliniyor. Ama sadece bu özelliğiyle yetinmiyor!    İşte kakao yağının birbirinden ilginç faydaları ve kullanım alanları…

    Ebegümecigiller familyasına ait olan kakao yağının faydaları her derde şifa kaynağı oluyor! Kakao yağı cilt için en iyi doğal kaynaklardan biri olarak biliniyor. Ama sadece bu özelliğiyle yetinmiyor! İşte kakao yağının birbirinden ilginç faydaları ve kullanım alanları…

  2. 1. CİLT DOSTU!    Kakao yağının en büyük yararı cilt için kullanılmasıdır. Cilt bakımı açısından kakao yağı, çok geniş bir yelpazede cilt sağlığını korur. Kakao yağındaki doymuş yağlar kuru, çatlamış cildi iyileştirir. Kakao yağı hassas ciltleri nemlendirmek için mükemmel bir bitkisel kaynaktır. Cildi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin alt tabakasından itibaren iyileştirici bir etki yaratır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cilde yumuşaklık ve esneklik verir.    Egzama, sedef hastalığı, yanık, kızarıklık gibi cilt rahatsızlıkları için de kullanılır. Ayrıca kakao yağı, dudak çatlaklarının oluşmasını engeller. Güneş ve rüzgardan etkilenerek çatlayan dudakları yumuşatır.

    1. CİLT DOSTU! Kakao yağının en büyük yararı cilt için kullanılmasıdır. Cilt bakımı açısından kakao yağı, çok geniş bir yelpazede cilt sağlığını korur. Kakao yağındaki doymuş yağlar kuru, çatlamış cildi iyileştirir. Kakao yağı hassas ciltleri nemlendirmek için mükemmel bir bitkisel kaynaktır. Cildi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin alt tabakasından itibaren iyileştirici bir etki yaratır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cilde yumuşaklık ve esneklik verir. Egzama, sedef hastalığı, yanık, kızarıklık gibi cilt rahatsızlıkları için de kullanılır. Ayrıca kakao yağı, dudak çatlaklarının oluşmasını engeller. Güneş ve rüzgardan etkilenerek çatlayan dudakları yumuşatır.

  3. 2. ANTİ AGİNG ETKİSİ YARATIYOR!    Her kadın genç görünmek ister. Bunun için de yaşlanma karşıtı birçok ürün kullanırlar. Yaşlanmayı geciktirmek için farklı ürünler denemenize hiç gerek yok! Kakao yağı içeriğinde yararlı yağ asitleri barındırır. Bu yağ asitleri olup cildin vücuttaki serbest radikallerinin nötralize edilmesine yardımcı olur. Kakao yağı bazı stres düzeylerini azaltarak kırışıklık gibi yaşlanma işaretlerini en aza indirir.    Cilt kremlerinize 1 çay kaşığı kakao yağı ekleyerek yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz.

    2. ANTİ AGİNG ETKİSİ YARATIYOR! Her kadın genç görünmek ister. Bunun için de yaşlanma karşıtı birçok ürün kullanırlar. Yaşlanmayı geciktirmek için farklı ürünler denemenize hiç gerek yok! Kakao yağı içeriğinde yararlı yağ asitleri barındırır. Bu yağ asitleri olup cildin vücuttaki serbest radikallerinin nötralize edilmesine yardımcı olur. Kakao yağı bazı stres düzeylerini azaltarak kırışıklık gibi yaşlanma işaretlerini en aza indirir. Cilt kremlerinize 1 çay kaşığı kakao yağı ekleyerek yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz.

  4. 3. SAÇ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR!    Kakao yağı saç sağlığını etkili bir şekilde koruduğu için birçok saç bakım ürünlerinde kullanılır. Kakao yağı zengin yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri de kalın ve sağlıklı saç büyümesini destekleyen saç foliküllerinin beslenmesine kaynak olur. Kakao yağı saçlara parlaklık kazandırır, saçları yumuşatır ve saçlardaki fazla yağlanmayı azaltır, saçın yağ dengesini korumasına yardım eder.    Kırıkları azaltır, kuru ve yıpranmış saçları onarır. Saçları güneş hasarından koruyarak güçlendirir. Kısacası kakao yağı her açıdan saç maskesi için kullanılabilir. Bu faydalı etkiler için kakao yağını saçlarınıza sürün ve 20 dakika bekledikten sonra yıkayın.

    3. SAÇ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR! Kakao yağı saç sağlığını etkili bir şekilde koruduğu için birçok saç bakım ürünlerinde kullanılır. Kakao yağı zengin yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri de kalın ve sağlıklı saç büyümesini destekleyen saç foliküllerinin beslenmesine kaynak olur. Kakao yağı saçlara parlaklık kazandırır, saçları yumuşatır ve saçlardaki fazla yağlanmayı azaltır, saçın yağ dengesini korumasına yardım eder. Kırıkları azaltır, kuru ve yıpranmış saçları onarır. Saçları güneş hasarından koruyarak güçlendirir. Kısacası kakao yağı her açıdan saç maskesi için kullanılabilir. Bu faydalı etkiler için kakao yağını saçlarınıza sürün ve 20 dakika bekledikten sonra yıkayın.

  5. 4. AĞIZ KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM!    Ağız kokusu sıkça rastlanan şikayetlerden biridir. Kakao yağı ağız kokusu için oldukça yararlıdır. Ağız kokusunu azaltmak için günde 2-3 kez kullanmanız yeterli olacaktır. Ağız kokusunun yanı sıra ağız sağlığını da korur. Ağızda meydana gelen ağrıları ve yaraları azaltarak yaraların daha kötüye gitmesini önler. Kakao yağı ağızda oluşan kızarıklığı iyileştirir ve o bölgenin nemini muhafaza eder.

    4. AĞIZ KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM! Ağız kokusu sıkça rastlanan şikayetlerden biridir. Kakao yağı ağız kokusu için oldukça yararlıdır. Ağız kokusunu azaltmak için günde 2-3 kez kullanmanız yeterli olacaktır. Ağız kokusunun yanı sıra ağız sağlığını da korur. Ağızda meydana gelen ağrıları ve yaraları azaltarak yaraların daha kötüye gitmesini önler. Kakao yağı ağızda oluşan kızarıklığı iyileştirir ve o bölgenin nemini muhafaza eder.

  6. 5. DEPRESYONA İYİ GELİYOR!    Triptofan, vücudumuzu korumak için gerekli olan amino asitlerden biridir. Kakao yağı, triptofanın düşüşünü kısıtlama yeteneğine sahip olduğundan kakao yağının düzenli tüketimi daha fazla serotonin üretmeye yardım eder. Serotonin, insana mutluluk ve canlılık verdiği için de depresyonun tüm kötü etkilerini azaltıyor.

    5. DEPRESYONA İYİ GELİYOR! Triptofan, vücudumuzu korumak için gerekli olan amino asitlerden biridir. Kakao yağı, triptofanın düşüşünü kısıtlama yeteneğine sahip olduğundan kakao yağının düzenli tüketimi daha fazla serotonin üretmeye yardım eder. Serotonin, insana mutluluk ve canlılık verdiği için de depresyonun tüm kötü etkilerini azaltıyor.

  7. 6. KRONİK YORGUNLUK SENDROMUNU AZALTIR!    Kronik yorgunluk sendromunun başlıca belirtisi, günlük basit aktiviteleri gerçekleştiremeyecek kadar aşırı yorgun hissetmektir. Yani kronik yorgunluk sendromu, yaşam kalitesinin düşmesine neden olan zayıflatıcı bir durumdur. Son yıllarda yapılan bir araştırmaya göre kakao yağının vücutta meydana gelen kronik yorgunluğu etkili bir derecede azalttığı gözlemlenmiştir.

    6. KRONİK YORGUNLUK SENDROMUNU AZALTIR! Kronik yorgunluk sendromunun başlıca belirtisi, günlük basit aktiviteleri gerçekleştiremeyecek kadar aşırı yorgun hissetmektir. Yani kronik yorgunluk sendromu, yaşam kalitesinin düşmesine neden olan zayıflatıcı bir durumdur. Son yıllarda yapılan bir araştırmaya göre kakao yağının vücutta meydana gelen kronik yorgunluğu etkili bir derecede azalttığı gözlemlenmiştir.

  8. 7. KANSERLE MÜCADELE EDİYOR!    Kakao yağında bol miktarda kakao kütlesi polifenolü bulunur. Bu polifenol kanserli hücrelere ve meydana gelen tümörlere karşı savaşır. Kanser semptomlarını ortadan kaldırmak için vücuttaki oksijen seviyelerini düşürür. Kakao yağı bu sebeple kanser tedavisinde çokça yarar sağlıyor.

    7. KANSERLE MÜCADELE EDİYOR! Kakao yağında bol miktarda kakao kütlesi polifenolü bulunur. Bu polifenol kanserli hücrelere ve meydana gelen tümörlere karşı savaşır. Kanser semptomlarını ortadan kaldırmak için vücuttaki oksijen seviyelerini düşürür. Kakao yağı bu sebeple kanser tedavisinde çokça yarar sağlıyor.

  9. 8. KABIZLIĞA İYİ GELİYOR!    Kakao yağı, sindirim sistemi için düzgün bir doğal müshil olan safranın salgılanmasına yardımcı oluyor. Eğer kabızlık sorununuz var ve bu durumdan doğa bir yolla kurtulmak istiyorsanız sınırlı miktarda kakao yağı tüketebilirsiniz.

    8. KABIZLIĞA İYİ GELİYOR! Kakao yağı, sindirim sistemi için düzgün bir doğal müshil olan safranın salgılanmasına yardımcı oluyor. Eğer kabızlık sorununuz var ve bu durumdan doğa bir yolla kurtulmak istiyorsanız sınırlı miktarda kakao yağı tüketebilirsiniz.

  10. Kirpiklerinizi Uzatmak İstiyorsanız;  <br>  &#8226;1 bardak su  <br>  &#8226;1 çay kaşığı Hint yağı  <br>  &#8226;1 yemek kaşığından biraz daha az kakao yağı  <br>  Suyu kaynatın ve içerisine yağları ekleyin. Karışımı su dolu bir başka kap içerisine alarak krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Kremi soğuttuktan sonra, kirpiklerinizin kökünden ucuna doğru sürün. Karışımı gözlerinize kaçırmamaya dikkat edin. Bu uygulamayı 15 gün boyunca yatmadan önce uygularsanız etkili bir sonuç alabilirsiniz.

    Kirpiklerinizi Uzatmak İstiyorsanız;
    •1 bardak su
    •1 çay kaşığı Hint yağı
    •1 yemek kaşığından biraz daha az kakao yağı
    Suyu kaynatın ve içerisine yağları ekleyin. Karışımı su dolu bir başka kap içerisine alarak krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Kremi soğuttuktan sonra, kirpiklerinizin kökünden ucuna doğru sürün. Karışımı gözlerinize kaçırmamaya dikkat edin. Bu uygulamayı 15 gün boyunca yatmadan önce uygularsanız etkili bir sonuç alabilirsiniz.

  11. Kakao Yağı Nemlendirici Olarak Kullanılacaksa;    <br>&#8226;100 gr kakao yağı    &#8226;100 gr Hindistan cevizi yağı  <br>  İki mucizevi yağı karıştırın. Hindistan cevizi eklenmiş kakao yağının yapısı iyice yumuşayacak böylelikle vücudunuz için nemlendirici olarak kullanabileceksiniz. Özellikle bu karışım dudak çatlaklarına, topuk çatlaklarına ve tırnaklarınıza çok iyi gelecek!

    Kakao Yağı Nemlendirici Olarak Kullanılacaksa;
    •100 gr kakao yağı •100 gr Hindistan cevizi yağı
    İki mucizevi yağı karıştırın. Hindistan cevizi eklenmiş kakao yağının yapısı iyice yumuşayacak böylelikle vücudunuz için nemlendirici olarak kullanabileceksiniz. Özellikle bu karışım dudak çatlaklarına, topuk çatlaklarına ve tırnaklarınıza çok iyi gelecek!

  12. Kakao Yağı Bronzlaşmak İçin Kullanılacaksa;    <br>&#8226;Kakao yağını saf kullanabilirsiniz. Saf kullanmak istemezseniz kakao yağının içerisine havuç yağı ilave ederek etkisini daha fazla arttırabilirsiniz.

    Kakao Yağı Bronzlaşmak İçin Kullanılacaksa;
    •Kakao yağını saf kullanabilirsiniz. Saf kullanmak istemezseniz kakao yağının içerisine havuç yağı ilave ederek etkisini daha fazla arttırabilirsiniz.

  13. Kakao Yağı Cildi Arındırmak İçin Kullanılacaksa;<br>    &#8226;1 yemek kaşığı kakao yağı<br>    &#8226;1 tatlı kaşığı bal<br>    &#8226;1 çay kaşığı süt<br>    &#8226;1 çay kaşığı yulaf unu<br>    Tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz karışımı cildinize rahatlıkla sürebilirsiniz. Maskeyi, 20 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu maske, cildinizin kakao yağının tüm faydalarından yararlanmasını sağlayacaktır.

    Kakao Yağı Cildi Arındırmak İçin Kullanılacaksa;
    •1 yemek kaşığı kakao yağı
    •1 tatlı kaşığı bal
    •1 çay kaşığı süt
    •1 çay kaşığı yulaf unu
    Tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz karışımı cildinize rahatlıkla sürebilirsiniz. Maskeyi, 20 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu maske, cildinizin kakao yağının tüm faydalarından yararlanmasını sağlayacaktır.

  14. Kakao Yağı Çatlaklarda Kullanılacaksa;<br>    &#8226;100 gr kakao yağı<br>    &#8226;30 ml jojoba yağı<br>    &#8226;30 ml badem yağı<br>    Kakao yağını benmari usulü eritin. Erimiş kakao yağının içerisine diğer yağları ilave edin ve iyice karıştırın. Son olarak karışımı dolaba koyarak donmaya bırakın. Bu karışım, hamilelik döneminde oluşan çatlaklara çok iyi gelecek!

    Kakao Yağı Çatlaklarda Kullanılacaksa;
    •100 gr kakao yağı
    •30 ml jojoba yağı
    •30 ml badem yağı
    Kakao yağını benmari usulü eritin. Erimiş kakao yağının içerisine diğer yağları ilave edin ve iyice karıştırın. Son olarak karışımı dolaba koyarak donmaya bırakın. Bu karışım, hamilelik döneminde oluşan çatlaklara çok iyi gelecek!