Vahşi Sırtlanları Eliyle Besliyor

Harar'da halk, sırtlanlarla iç içe yaşıyor.

  1. Etiyopya'nın tarihi şehri Harar'da halk, sırtlanlarla iç içe yaşıyor. Gündüz şehrin etrafındaki dağlık bölgelerde yaşayan sırtlanlar, geceleri karınlarını doyurmalarına alıştıkları yöre halkına yaklaşıyor.

    Etiyopya'nın tarihi şehri Harar'da halk, sırtlanlarla iç içe yaşıyor. Gündüz şehrin etrafındaki dağlık bölgelerde yaşayan sırtlanlar, geceleri karınlarını doyurmalarına alıştıkları yöre halkına yaklaşıyor.

  2. Kent sakinlerinin bir kısmı, sırtlanlarla kurduğu dostluk nedeniyle hayvanları besliyor bir kısmı da turistlerin ilgisini çekerek para kazanmaya çalışıyor.

    Kent sakinlerinin bir kısmı, sırtlanlarla kurduğu dostluk nedeniyle hayvanları besliyor bir kısmı da turistlerin ilgisini çekerek para kazanmaya çalışıyor.

  3. Sırtlanlarla dostluk kuran 23 yaşındaki Ahmet Yusuf, geçimini de bu dostluktan sağlıyor. Gün battıktan sonra Harar’ı kuşatan surların ardındaki bir arazide "mesaisine" başlayan Yusuf, vahşi sırtlanları elleri ve ağzıyla besliyor.

    Sırtlanlarla dostluk kuran 23 yaşındaki Ahmet Yusuf, geçimini de bu dostluktan sağlıyor. Gün battıktan sonra Harar’ı kuşatan surların ardındaki bir arazide "mesaisine" başlayan Yusuf, vahşi sırtlanları elleri ve ağzıyla besliyor.

  4. Yerli ve yabancı turistler de bazen ürkütücü olan bu manzaraya büyük ilgi gösteriyor. Bazı turistler, Yusuf’un beslediği hayvanlara yaklaşma cesaretinde de bulunuyor.

    Yerli ve yabancı turistler de bazen ürkütücü olan bu manzaraya büyük ilgi gösteriyor. Bazı turistler, Yusuf’un beslediği hayvanlara yaklaşma cesaretinde de bulunuyor.

  5. Geçimini yıllardır sırtlan besleyerek kazanan Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini 40 yıl boyunca sırtlanları besleyen babasından devraldığını belirtti.

    Geçimini yıllardır sırtlan besleyerek kazanan Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini 40 yıl boyunca sırtlanları besleyen babasından devraldığını belirtti.

  6. Halk arasında "sırtlan adam" olarak tanınan Yusuf, babasının bu işe nasıl başladığını ""Babamın bir köpeği varmış ve onun için et almış. Bir gün bir sırtlan etin yanına gelerek etten yemiş ardından her akşam gelmeye başlamış. Babamın her gün et alacak parası yokmuş." dedi.

    Halk arasında "sırtlan adam" olarak tanınan Yusuf, babasının bu işe nasıl başladığını ""Babamın bir köpeği varmış ve onun için et almış. Bir gün bir sırtlan etin yanına gelerek etten yemiş ardından her akşam gelmeye başlamış. Babamın her gün et alacak parası yokmuş." dedi.

  7. Ardından "Sırtlanlar evin etrafını eşelemeye başladığında komşuları, babama et alması için para vermeye başlamış. Babamla sırtlanlar arasındaki dostluk böyle başlamış.” diyerek anlattı.

    Ardından "Sırtlanlar evin etrafını eşelemeye başladığında komşuları, babama et alması için para vermeye başlamış. Babamla sırtlanlar arasındaki dostluk böyle başlamış.” diyerek anlattı.

  8. Kent sakinleri onları koruduğu ve beslediği için sırtlanların insanlara alıştığına işaret eden Yusuf, Türk ve Arap sivil toplum kuruluşlarının özellikle kurban bayramlarında kentte yardım faaliyetlerinde bulunduğunu, kurban atıklarını verdikleri sırtlanların böylece yöre halkına daha da fazla alıştığını anlattı.

    Kent sakinleri onları koruduğu ve beslediği için sırtlanların insanlara alıştığına işaret eden Yusuf, Türk ve Arap sivil toplum kuruluşlarının özellikle kurban bayramlarında kentte yardım faaliyetlerinde bulunduğunu, kurban atıklarını verdikleri sırtlanların böylece yöre halkına daha da fazla alıştığını anlattı.

  9. Yusuf, halkın Aşure Günü'nde şehrin dışındaki evliya türbelerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiğini, yılın bereketli geçmesi için de sırtlanları beslediğini söyledi. Afrika'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sırtlanlar, grup halinde avlanıyor ve saatte 60 kilometreye kadar hızla koşabiliyor.

    Yusuf, halkın Aşure Günü'nde şehrin dışındaki evliya türbelerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiğini, yılın bereketli geçmesi için de sırtlanları beslediğini söyledi. Afrika'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sırtlanlar, grup halinde avlanıyor ve saatte 60 kilometreye kadar hızla koşabiliyor.